Roland Garros | 25 мај - 8 јуни, 2014 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Хахахаха Серена на прагот на метла во второто коло, али баш метла.

Ау, каков меч на Мугуруза, секоја чест. :cuc:

Битно излезе 16,5-, не е битно кој победил. :D

Mугуруза изненади, сега на ред е Плишкова :icon_lol:

Ма и тоа лани не знам како освои Серена Ролан Гарос. На земја е ужасна. За да не ми се нафрли Стефан не зборам за мастерси кои и не ми се репер, него зборам за Ролан Гарос конкретно.

Па два Ролан Гароса има освоено. На Серена најслаба подлога и е земјата али денес беше тотално вон ритам. Ако е во форма, играчки стабилна, тогаш и на Месечината нека се игра Слем и таму сите ќе ги победи. Зборувам за тие што моментално играат тенис, бидејќи да беше тука Жастин Анин Серена никогаш немаше да ја победи на земја.

Па два Ролан Гароса има освоено. На Серена најслаба подлога и е земјата али денес беше тотално вон ритам. Ако е во форма, играчки стабилна, тогаш и на Месечината нека се игра Слем и таму сите ќе ги победи. Зборувам за тие што моментално играат тенис, бидејќи да беше тука Жастин Анин Серена никогаш немаше да ја победи на земја.
Мене ме чуди колку требаш да паднеш во форма или гајле да не ти е за една година да освоиш а друга да те снема во прво/второ коло исто е и Вавринка. Затоа рафа/Ноле/роџер се тоа што се и не знам после нив што ќе биде а и не знам дали ќе ми се гледа тенис воопшто со Димитров, И компанија. Зборувам за големина на играчи, Серена за мене никогаш нема да биде тоа што била Штефи Граф или Моника Селеш златната ера на женскиот тенис и секогаш ми била она дека успева со сила а не со ум. Апсолутно си во право дека Жастин да беше тешко ќе се носеше Серена а и Клајстерс беше кошмар за неа пред неколку години.

Мене ме чуди колку требаш да паднеш во форма или гајле да не ти е за една година да освоиш а друга да те снема во прво/второ коло исто е и Вавринка. Затоа рафа/Ноле/роџер се тоа што се и не знам после нив што ќе биде а и не знам дали ќе ми се гледа тенис воопшто со Димитров, И компанија. Зборувам за големина на играчи, Серена за мене никогаш нема да биде тоа што била Штефи Граф или Моника Селеш златната ера на женскиот тенис и секогаш ми била она дека успева со сила а не со ум. Апсолутно си во право дека Жастин да беше тешко ќе се носеше Серена а и Клајстерс беше кошмар за неа пред неколку години.
Мене кај Серена ме импресионира шампионскиот менталитет, а не до толку играта. Факт е дека се се базира на силата, а кога не и оди како што тоа беше случај денес тоа е права катастрофа за гледање, терен не може да погоди... Пример Жастин Анин ми беше милина да ја гледам, толку паметен тенис играше, тоа е чудо. Неверојатни агли, слајс сервиси и излегување на мрежа, дропови, спинови... Моментално ајде да кажам сличен тенис играат Радванска и Ерани, две многу интелигентни играчици, ама они имаат други маани и затоа не се она што беше Жастин Анин.
Али шампионскиот менталитет на Серена, е тоа е нешто незаменливо во тенисот. Ставот на теренот, ставот дека ќе те изгази па кој сакаш биди.

Последно уредено:
Која грамада е оваа Townsend, Серена може вода да и носи. :pos:

Се измачив со Башчински. За оние кои не знаат како изгледа Тејлор Таусенд, еве линкче, има што да се види, габаритно...

http://www.frombar.com/20140524/vv5380a1ed2abfd6.92847872-827318.html

Инаку, мислам дека една од двете Србинки ќе го освои овогодинешниот Ролан Гарос.

По мене Грен Слем материјал е Таусенд во иднина, заедно со Кејс или Кис како и да е правилно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom