Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
Халеп распад система. Со брејк предност влезе во мечот, сега има сет и брејк негатива.

Инаку земјата е толку добра подлога што ја би препорачал и претстојното европско првенство во фудбал да се игра на земја.

Се шегувам секако, РГ е мизерија од организација. Немаат ебени рефлектори за да може да се доигра натпреварите навечер, ние на кров се надеваме. Па уште ни Hawkeye не сакаат да стават туку на челинџ судијата се симнува и прогнозира кај паднала топката. Ти ебам турнирот. А и играчите се жалат од поглед на организација, соблекувални, тоалети и тн. Другар мој беше на РГ пред 2 години и вели за да појдеш во тоалет треба да излезеш од теренот скроз, надвор посебно биле тоалетите.

Најдобар турнир од поглед на организација е несомнено Индиан Велс, го ебе само тоа што е во сред пустина.

Престана дождот, се појави Радванска на терен, изгуби 6 гемови по ред, и повторно заврна. :pos:

За оваа убавина на тенисот зборувате? :shok2:

Еј како жени пред менструација сте, па чекајте бе малце другари, до пред година-две што се вика ова се дешаваше константно на Вимблдон, толку ли брзо заборавате? Што се криви организаторите во Париз кога два дена нема престанато да врне? Што ќе сменеа рефлекторите во ваква ситуација?

Новак инаку криминален во овие спори услови, Агут подобар играч и подобро се снајде. Добро е за Новак што се прекина мечот, на еден начин го спаси дождот. :D

Како маваше Стосур, ко маж ... ти ебам старата, ја па си навивам за Халеп и ме разорача, ај мајни шо го нема рафа па и оваа ке си прибере куферите. :(

Халеп како да не и беше до тенис дојдено, од 5-3 водство до што стигна, ептен лошо играше, не ни и се трчаше. Кај жениве Серена - Мугуруза се си мислам дека ќе биди финалето.

И Ноле ептен лош, разбирам условите за игра се мизерни, ама пак какви поени изгреши на мрежа. :sick:

Тенисот на земја си има своја филозофија, и свој шмек. Само затоа што е различен од тенисот кој се игра на другите подлоги, не го прави инфериорен. Добро е да има еден ГС каде најголемите и најупорните борци имаат предност.
Ако гледаш така, тогаш тенисот на трева најмалку личи на тенис. Подлогата за движење е опасна по живот, колку само тенисери се исповредиле, па никој не вели дека Вимблдон е пацерски тунир.

Убавината на тенисот е што се игра на различни подлоги.
jas nikade ne napishav oti ne treba da se igra tenis na zemja,naprotiv,se soglasuvam deka ako si vrven teniser treba dobro da se snaogjash na site podlogi.Smeshni se amerite na zemja,ama pa zatoa I latinosite ne bleskaat na beton.Postot mi beshe so cel da go opravdam moeto ubeduvanje deka zemjata e najsranje podloga,deka ja namaluva vrednosta na preciznosta I tehnikata,deka ofanzivata trpi na smetka na defanzivata I najvaznoto,sporednite faktori mozat drastichno da vlijaat negativno na individualnite kvaliteti shto gi ima nekoj teniser.
Igi,igram rekreativno tenis mnogu,za moi priliki I vozrast de,porano ushte povekje,sum igral I na treva I beton I zemja.I sum pochustvuval shto sranje e zemjata kako podloga,bez gajle.Od tebe sum sigurno pomalce foteljash,bivsh kosharkar,ping-pong igrav isto taka,,I igram skoro sekoj den,taka da von rabotata kog sum sloboden,mora so nekakvo topche ili topka da se zanimavam.Chesto pati ako vrne,nema kvorum ili sl. obilno pristapuvam kon drzenje na my balls, jajce,topche,isto e :-).

Ја едвај чекам да видам Гулбис како ќе реагира на целото одложување. Ко што е нервозен и живчан, сето ова врнење го има направено темпирана бомба. Ќе има мавање гулаби изгледа :)

jas nikade ne napishav oti ne treba da se igra tenis na zemja,naprotiv,se soglasuvam deka ako si vrven teniser treba dobro da se snaogjash na site podlogi.Smeshni se amerite na zemja,ama pa zatoa I latinosite ne bleskaat na beton.Postot mi beshe so cel da go opravdam moeto ubeduvanje deka zemjata e najsranje podloga,deka ja namaluva vrednosta na preciznosta I tehnikata,deka ofanzivata trpi na smetka na defanzivata I najvaznoto,sporednite faktori mozat drastichno da vlijaat negativno na individualnite kvaliteti shto gi ima nekoj teniser.
Igi,igram rekreativno tenis mnogu,za moi priliki I vozrast de,porano ushte povekje,sum igral I na treva I beton I zemja.I sum pochustvuval shto sranje e zemjata kako podloga,bez gajle.Od tebe sum sigurno pomalce foteljash,bivsh kosharkar,ping-pong igrav isto taka,,I igram skoro sekoj den,taka da von rabotata kog sum sloboden,mora so nekakvo topche ili topka da se zanimavam.Chesto pati ako vrne,nema kvorum ili sl. obilno pristapuvam kon drzenje na my balls, jajce,topche,isto e :).

Ме помеша со некого, не ти напишав јас дека ти не спортуваш. Друг ти напиша. :D Од мене моментално сите се помалку фотелјаши, јас 10 саати пред компјутер поминувам.

Акo си игрaл тoлку кaкo штo велиш, ќе знaеш кoлку земјaтa пoмaлку гo трoши телoтo и кoленaтa, и ќе знaеше кoлку е пoлеснo игрaњетo нa земјa oд билo кoј хaрд нa светoв и сегa немaше дa лупaш глупoсти.

Ме помеша со некого, не ти напишав јас дека ти не спортуваш. Друг ти напиша. :D Од мене моментално сите се помалку фотелјаши, јас 10 саати пред компјутер поминувам.
nishto strasno. Ooo,pa ti kako foteljash pak mozesh so topchinja da baratash, drapanje na sopstvenite madinja e eden od najprosvetluvackite sportovi, uf koja uzivancija e posle naporen den :-)[DOUBLEPOST=1464694870][/DOUBLEPOST]
Акo си игрaл тoлку кaкo штo велиш, ќе знaеш кoлку земјaтa пoмaлку гo трoши телoтo и кoленaтa, и ќе знaеше кoлку е пoлеснo игрaњетo нa земјa oд билo кoј хaрд нa светoв и сегa немaше дa лупaш глупoсти.
ajdee, kaj go otera legendata muabetot , pa ako igrash na pleystation tenis samo struja I joystici ke troshish be,sho ke se zamarash da trcash tamu.I ne e toa temata,koja podloga kolku vlijae na kolena,telo I sl. Drug beshe muabetot ,procitaj povtorno postovite nanazad I brishi go tvojot ,da ne te zaebavat pak ovde oti ne si razbral muabetot. Bozee,koj car

Kako igra Nole gledase nekoj vredi da se stavat 200 e na 1.12 ?

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

ima nesto najava koga ke prodolzat ili kurov ?

Inace novak u prviov set bese ocaen na svoj servis, mnogu glupi greski praese pogotovo pri izleguvanjata na mreza koga imase sansa rutinski da finishira, poveke od ocigledno e deka e iritiran od cela ovaa saga so dozdov u pariz, igra ko sveedno da mu e sto e najloso za gledanje a si negov navivac, koga ne pokazuva nikakva emocija, niti pak gi imase onie standard obrakanja kon beker i ostali.

Vcera gleav prognoza za denes u pariz, nesto slicno ko vcera ke e, mislam deka pak cirkuzi ke se izdesavaat i denes pa utre malce polabavo ke e.

Баш ако си рекреативец земјата е совршена подлога.
e sega ovde na forumov ke diskutirame za rekreativci ili za profi tenis. Plus ,lichno mene betonot mi e podobar za igranje,valjda oti sum naviknat na nego.Sepak,I ovoj muabet e von kontekst, muabetot e skroz drug

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom