Roland Garros 2016

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Roland Garros 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 44 54,3%
  • Енди Мареј

Гласови: 12 14,8%
  • Рафаел Надал

Гласови: 20 24,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 7 8,6%
  • Кеи Нишикори

Гласови: 6 7,4%
  • Некој друг

Гласови: 5 6,2%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 12 14,8%
  • Симона Халеп

Гласови: 3 3,7%
  • Гарбин Мугурза Бланко

Гласови: 3 3,7%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 9 11,1%
  • Некоја друга

Гласови: 5 6,2%
  • Кур ќе освои Новак.

Гласови: 6 7,4%

• Вкупно гласачи
    81
Статус
Затворена за нови мислења.
cekaj sega,malce mi e chudno,vchera postoeshe opasnost da mu se skrshi zglobot,da mu otpadne shakata ako odigra ushte nekoj mech,a denes povredata ne e seriozna,za 20 dena ke moze da trenira.Nemoj da me jebesh bre.Vcera drami,pres konferencii,sega nasmean,mu merat puls nebare,ok e bratche ,lazna uzbuna. Aj priznaj dali ne e kontroverzna celata deshavka ovie dva dena.
Abe toa kaj nego doma izgleda,doktorot vo domashna posta mu bil , a aparatot za MRI go nosi vo koferche,a tri kubika e najmalce.Ili ovoj mu e matichen,pa samo puls mu meri,ili e kako Shinka od Murtino pa so dopir utvrdil deka e nishto seriozno. Se si mislam deka Rafa imal nenajavena poseta vo sredata od antidopingashite,pa aj gitla za Shpanija,ke glumime ludilo. Chudno,moshne cudno,definitivno

Сликата е стара иначе, вест објавена во 2011 ја има сликава https://www.salaprensa.mapfre.com/f...to-en-la-clinica-mapfre-de-medicina-del-tenis

Али ок му даде комплимент на Надал дека ич не е остарен овие изминати 5 години :icon_lol: башка те зафркава Стефан изгледа, не видов нова вест околу состојбата негова.

cekaj sega,malce mi e chudno,vchera postoeshe opasnost da mu se skrshi zglobot,da mu otpadne shakata ako odigra ushte nekoj mech,a denes povredata ne e seriozna,za 20 dena ke moze da trenira.Nemoj da me jebesh bre.Vcera drami,pres konferencii,sega nasmean,mu merat puls nebare,ok e bratche ,lazna uzbuna. Aj priznaj dali ne e kontroverzna celata deshavka ovie dva dena.
Abe toa kaj nego doma izgleda,doktorot vo domashna posta mu bil , a aparatot za MRI go nosi vo koferche,a tri kubika e najmalce.Ili ovoj mu e matichen,pa samo puls mu meri,ili e kako Shinka od Murtino pa so dopir utvrdil deka e nishto seriozno. Se si mislam deka Rafa imal nenajavena poseta vo sredata od antidopingashite,pa aj gitla za Shpanija,ke glumime ludilo. Chudno,moshne cudno,definitivno

Ако Надал паднал на допинг тест не мислиш дека повлекување од турнирот е премала казна? Кој фактор е Надал у тенисот па да му простуваат допинг тестови бе? Ете Шарапова падна и си еба матер, поголем доказ од тоа дека никој не е заштитен нема да добиеш. А и да сакаа да го покријат Надал, ќе лажеа дека е голема повреда 5-6 месеца барем. За да има ефект "казната". Нема теоретски шанси да би му дозволиле да си настапи на Вимболдон како ништо да не се десило. Размисли малце. Која ти е таа казна за допинг од две недели бе? А и што кур само за Надал сте се фатиле, на секоја ситна повреда одма теории некои вадите. Што ако Новак МОРА да го освои Р.Г годинава? Не е тајна дека се мести и во тенисот. Во тој случај, и јас би изиграл вака да сум на место на Рафа. Не дека верувам дека е така, ама зошто бе ова не искочи како можност? Мене ова ми е еднакво можно како и допинг теоријата за Надал. А сепак никој не го спомна. Со тоа што две неделни казна за допинг е тотално безсмислено ама ајде. А местење финалиња не ви е нешто ново пошто на големо се јадеше гомна тука дека било местено Мареј да го освои Вимболдон. Али О.К, Ноле е светец заборавив. Само против него се мести, во негова корист не дај боже.
Пак ќе повторам, јас не верувам во местенки и сл. теории ама чисто да ја ставам на маса, нека трепка :)

Последно уредено од модератор:
Па тоа ти викам и ја, чудно е ептен, затоа и оваа глума од страна на Надал. Видиш како се убаво се има спремено, фацата, мантилот на докторот, сликите позади, се под конец. А да речеме тоа што Рафа има личен доктор ич не е битно. :D
И не, не е чудно затоа што оваа повреда ја влече од Барселона, по 286ти пат ти кажувам. Затоа ќе одмара сега и за 20тина дена пак на тренинзи, а доколку продолжеше да игра на Ролан Гарос постоеше опасност од посериозна повреда. И Енди Мареј изјави дека не било се во најдобар ред со Рафа на тренинзите, осеќал болка и не бил како што треба.

Ако Надал паднал на допинг тест не мислиш дека повлекување од турнирот е премала казна? Кој фактор е Надал у тенисот па да му простуваат допинг тестови бе? Ете Шарапова падна и си еба матер, поголем доказ од тоа дека никој не е заштитен нема да добиеш. А и да сакаа да го покријат Надал, ќе лажеа дека е голема повреда 5-6 месеца барем. За да има ефект "казната". Нема теоретски шанси да би му дозволиле да си настапи на Вимболдон како ништо да не се десило. Размисли малце. Која ти е таа казна за допинг од две недели бе? А и што кур само за Надал сте се фатиле, на секоја ситна повреда одма теории некои вадите. Што ако Новак МОРА да го освои Р.Г годинава? Не е тајна дека се мести и во тенисот. Во тој случај, и јас би изиграл вака да сум на место на Рафа. Не дека верувам дека е така, ама зошто бе ова не искочи како можност? Мене ова ми е еднакво можно како и допинг теоријата за Надал. А сепак никој не го спомна. Со тоа што две неделни казна за допинг е тотално безсмислено ама ајде. А местење финалиња не ви е нешто ново пошто на големо се јадеше гомна тука дека било местено Мареј да го освои Вимболдон. Али О.К, Ноле е светец заборавив. Само против него се мести, во негова корист не дај боже.
Пак ќе повторам, јас не верувам во местенки и сл. теории ама чисто да ја ставам на маса, нека трепка :)
pa ja prikachil slikata so infoto, logichno pomisliv deka e taze. Inaku,jadam trici za ovaa povreda na Rafa vodejki se po izjavata na taa francuzinkata zamenik minister za sport shto bila deka na Rafa mu dale prekjuten ban od atp a oficijalno on da prijavi povreda,slucka koja taa ja posochi vo minatoto,pa sega aludiram I ovaa povreda da ne e takva. Ako taa ministerka jade trici bez vrska,togash I jas jadam trici kako nea. Ja tuzel navodno Rafa,ke vidime shto ke bide, samo se mislam deka ke nema pravna zavrshnica,ke odi se pod tepih. Cilic imashe takva slucka,so spogodbeno povlekuvanje od turot,zaradi somnitelni rezultati,pa se cekashe ekspertiza.Taa ministerka go reche istoto za Rafa I negovite povredi.E tolku da e skrenata od pametot I od chista mira da dava takvi izjavi , a ne se vika Sashe Politiko,Milenko I sl. tuku zamenik minister za sport na France,ke te podzamisli posebno ako I ti si pobornik na tie teorii deka Rafa prima neshto pa gi ima tie blesoci pa padovi (povredi) pa pak blesoci. Zoshto takvi seriozni obvinuvanja (pod seriozni mislam obvinuvanja od lugje so ime I prezime ili celi redakcii na TV kukji a ne anonimni portali I FB profili ) nema za drugi igrachi. Nema vrska,neka zakrepne do Wimby,sepak najslatki se pobedite vrz Rafa I Fed

Сликата е стара иначе, вест објавена во 2011 ја има сликава https://www.salaprensa.mapfre.com/f...to-en-la-clinica-mapfre-de-medicina-del-tenis

Али ок му даде комплимент на Надал дека ич не е остарен овие изминати 5 години :icon_lol: башка те зафркава Стефан изгледа, не видов нова вест околу состојбата негова.
Педер си да знаеш. :D

Јебем ли ти Гренд Слем ти јебем. Да се угаси под хитно!

Тешко утакмици почнување денес така ?
Има шанси да одминат облаците и од 13:00 до до 15:00 да се игра малку, ама ако одминат облаците, иначе тешко играње тенис денеска па и утре.

Уште на времето си беше најпроблематичен и најнеорганизиран слем од сите 4 и никако да направат некои промени. Уште пред 3-4години најавија дека во 2016 сигурно кров еве си дојде, си пројде сега најавуваат некоја 2020 :facepalm:

Ќе не наврне. :D[DOUBLEPOST=1464607626][/DOUBLEPOST]Cjsv-nPWsAAIDWK.jpg

Битно Кеи си испадна, сега ќе шета на дожд по домаќински влечки. :D[DOUBLEPOST=1464608648][/DOUBLEPOST]BBC Tennis ‏@bbctennis 1m1 minute ago
NO TENNIS TODAY. All matches cancelled because of the rain. #RG16

Се против Џокович прават. Ѓубриња. Ах тие Американците со тој харпот шо прават....

Последно уредено:
Мрш да ти ебам турнирот прост.Мрш.
Глуп ГС.
Никад да не ги затворат терените,слепци.

Катастрофа па уште 1000денари тикет ставив на мртвиов турнир ќе чекам 100дена сега..

Уште на времето си беше најпроблематичен и најнеорганизиран слем од сите 4 и никако да направат некои промени. Уште пред 3-4години најавија дека во 2016 сигурно кров еве си дојде, си пројде сега најавуваат некоја 2020 :facepalm:
Битно се гради!

Курир: Сорос преку СДСМ сака да го дестабилизира и Роланд Гарос!!!
Погледнете кој е крив за дождот во Франција!(ФОТО)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom