Рок музика од 60-тите и 70-тите

• Креатор на темата Креатор на темата -flower child-
  • Време на започнување Време на започнување
Doors како прво, после Jefferson airplane- zakon се,The birds,
Grateful dead-не се може без нив,
Iron Butterfly-мешавина од prog i psy rock, Love, Spirit,The beach boys-неибежни.Оz mutantes-бразилци супер се

музичарите не ни морале да бидат хипици, туку луѓето на протестите, на вудсток, и типчето од мјузиклот коса,;) а од тоа време, омилени ми се дорс, иако џим е се само не хипик, друго, стиви никс од флитвуд мек сама си изјави дека е хипик, како и џоан баез, џони мичел...леле ме фати сеа некоја носталгија по тоа време, а не сум го доживеала... ме фати некој филм сеа.ќе ги слушам сајмон енд гарфанкел и боб дилан

The doors
Deep purple
Pink Floyd
Овие ми се без конкуренција

Grateful Dead се одличен бенд.. Иначи како пеачи добри се John Lennon и Scott McKenzie(типот што ја пее The Song Of San Francisco)

Музиката од 60-тите и 70-тите е најквалитетната музика која никогаш нема да престане да се слуша. Јас повеќе преферирам да слушам музика од ова време и од 80-тите исто така, а омилени рок бендови ми се:

Queen (започнаа да ја шират својата магија од 1970)
The Doors
The Beatles
Rolling Stones
The Who а исто така и Jimi Hendrix, John Lennon...

da be the who majstorite
stvarno se odlepeni basistot e majstor ama me nervira peacot so prai hilikoptercinja so mikrofonot

А колку слушате Македонски рок?
Јас многу ги слушам Конкорд.

Jefferson Airplane дефинитивно.Добро сега и The Doors кога веќе ги спомнавте.

Штом се опфатени и 70те мои ол тајм фејворитс се the queen.Толку талент во една група, толку магија во нивната музика, нема зборови за да ја искажам почитта кон нивната музика и нивното дело.

Штом се опфатени и 70те мои ол тајм фејворитс се the queen.Толку талент во една група, толку магија во нивната музика, нема зборови за да ја искажам почитта кон нивната музика и нивното дело.

Сепак со битлс не би ги споредувале

Потполно се согласувам!:costumed3 само една мааала забелешка-не ги нарекувај the Queen, туку само Queen.

Сепак со битлс не би ги споредувале

Леле преку глава ми е од овие споредувања, никој не може да се споредува со никого бидејќи сите имаме различни мислења и факти за да си ги оправдаме, можеме само да ги изразиме нашите лични мислења! Според мене Queen е најдобрата група на сите времиња, а според друг не е, и тоа е тоа!

Led zeppelin,t-rex,boston,kanzas i eagles definitivno najdobri bendovi od ovoj period .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom