Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Ha!!!

Epa luge redno bese i ja da pisam na temava,inaku...rok apsolutno si obozavam -prakticno izrasnav so nego,ali sea sum si metalcuga(i toa najgolem % death...)znaci sto slusam?ke pocnam od naj legendite:
Led Zeppelin,Dire Straits,Deep Purple,AC/DC,paaa black sabath,Billy Idol...
edinstvenite PINK FLOYD,Sex Pistols....
pa da ne zabraam G'n'R,Aerosmith....
sledat od taka pobliskive prostori:
Riblja Corba,Prljavo Kazaliste,Bjelo Dugme,Parni Valjak,Crvena jabuka,Divlje Jagode,Zabranjeno pusenje,Elektricni Orgazam........
eeee sea ne zamerujte ako bendovive se po malce nepodredeni ali ke pisuem kako mi teknuvaat znaci:THE DOORS,RHCP,Guano Apes,Korn,S.O.A.D,Audioslave,Metallica,machine)\head,skid row,slipknot(veke ne tolku),sledat:Rage against the machine,Rammstain,megadeth,antHrax,Slayer,Dream theater,pANTERA,opeth,Soul Fly,nILE,CANNIBAL CORPSE:music3: !!!
I veke ne mi teknuva,ama znam deka pola ne gi napisav,jebi ga toa e......:icon_lol:

E.T. напиша:
Epa luge redno bese i ja da pisam na temava,inaku...rok apsolutno si obozavam -prakticno izrasnav so nego,ali sea sum si po metalot(i toa najgolem % death...)znaci sto slusam?ke pocnam od naj legendite:
Led Zeppelin,Dire Straits,Deep Purple,AC/DC,paaa black sabath,Billy Idol...
edinstvenite PINK FLOYD,Sex Pistols....
pa da ne zabraam G'n'R,Aerosmith....
sledat od taka pobliskive prostori:
Riblja Corba,Prljavo Kazaliste,Bjelo Dugme,Parni Valjak,Crvena jabuka,Divlje Jagode,Zabranjeno pusenje,Elektricni Orgazam........
eeee sea ne zamerujte ako bendovive se po malce nepodredeni ali ke pisuem kako mi teknuvaat znaci:THE DOORS,RHCP,Guano Apes,Korn,S.O.A.D,Audioslave,Metallica,machine)\head,skid row,slipknot(veke ne tolku),sledat:Rage against the machine,Rammstain,megadeth,antrax,Slayer,Dream theater,opeth,Soul Fly,nILE,CANNIBAL CORPSE:music3: !!!
I veke ne mi teknuva,ama znam deka pola ne gi napisav,jebi ga toa e......:icon_lol:

Site so gi nabroja gi obozavam isto kako jas da sum gi nabrojala i taka me mrzi!Extra se!Za mene samo rok muzikata ima smisla mislam deka poveketo se soglasuvaat so toa, neli?

elen4e_bonjovi напиша:
Site so gi nabroja gi obozavam isto kako jas da sum gi nabrojala i taka me mrzi!Extra se!Za mene samo rok muzikata ima smisla mislam deka poveketo se soglasuvaat so toa, neli?
Da, i ja slusam rok, ama glupa ti e izjavata. Muzikata e umetnost i nacin na izjavuvanje na custvata, a ne nesto sto treba da se deli na pravci i stilovi...

mi trgna deneska so ex-yu
Partibrejkers,atomsko skloniste,psihomodopop,osmi putnik,let 3,k.b.o,lacni franc,pankrti,paraf,kud idijoti,sarlo akrobata,bulduzer,kerber,haustor,ekv

eve i edna molba ako ima nekoj nesto od paraf neka prati mizi i linkce mi se zaebaja kasetite a na cd gi neam

eve i edna mala provokacija za lou weed:):wink:
einsturzente neubaten blixa berget-sturci taka bi mu doslo vo prevod lou?

i ovie si vikam mu se omileni rammstain aj i za tebe imenjako Lou Reed

Johnny Stulic напиша:
eve i edna mala provokacija za lou weed:):wink:
einsturzente neubaten blixa berget-sturci taka bi mu doslo vo prevod lou?

i ovie si vikam mu se omileni rammstain aj i za tebe imenjako Lou Reed

einstuerzende neubauten - nova zgrada u pad......:bip:

abe RAMMSTEIN se caroj batinja WE ARE LIVING IN AMERICA,angel OPOPOPOP ZAKON SE

Dedicated for life... Чистокрвни македончиња... Супер музика ај ја да остаам линк и да не тупам... www.dedicatedforlife.com

JA SLUSAM ROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCK:music3:

BliND напиша:
Dedicated for life... Чистокрвни македончиња... Супер музика ај ја да остаам линк и да не тупам... www.dedicatedforlife.com
Нат бед, нат бед:pishtoldz

http://whitewhale.ca/label/audio-video/
Сензационална ствар, ја слушнав пред едно две недели на 3WK Underground Radio, и одтогаш се утепав барајки ја песнава..линк само за љубители на Snow Patrol, The Appleseed Cast, Radiohead...амбиентов у песнава ме подсети на времето од пред 15-сетина години коа у Куманово се слушаше квалитетна музика, American Music Club, Pale Saints, Ride, Mudhoney, Joy Division, Levitation...

ПС. Обавезно да го набавите "Rather Ripped" od Sonic Youth, албумот е хаос!!
ППС не ја симнувајте Airwaves, обична поп-песничка за разлика од In Frustration!

e da rammstein se edni od najdobrite muzicki rokerski grupi....

Редно е да напишам неколку реченици за...

...еден од највлијателните рок бендови на сите времиња, неповторливите Afghan Whigs. Пошто цела ноќ ги пуштав наизменично нивните 4 албума што ги имам, на крај ми текна да побарам што има за нив на интернет, и го најдов овој феноменален текст http://www.mutelibtech.com/mute/awhigs/awhigs.htm (за жал на анлиски) кој што најдобро ја презентира кариерата на бендот на еден од најхаризматичните фронтмени на сите времиња. Инспирирани од бендовите како The Replacements i Dinosaur Jr.. Afghan Whigs останаа запаметени како бенд што свиреше единствена, уникатна музика со многу стил, шарм, текстови преполни со емоции, бес, но и духовити како на пример на легендарната Be Sweet коа Gregg Dulli пее "Ladies let me tell you about myself/I've got a dick for a brain/And my brain is gonna sell my ass to you." Текстов е очигледно напишан од близок пријател на Dulli, полн со факти, познати и непознати за нас обични смртници кои што у тоа време живеевме у херметички затворениот Балкан. (на пример ни ја не знаев дека името на бендот го земале од некоја си банда мотористи од Флорида.:pishtoldz ). Ако ви се допадне текстот и посакате да слушнете некој "хајлајт" од бендов, јавете се, ке напраиме нешо:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom