Роденденски подароци: Пари или нешто?

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам изненадувања кои покажуваат дека некому му било важно да ме прочита, па ми прераскажува. Значи, сакам подароци од тој тип, без оглед колку пари чинат, а парите, освен од мајка ми, би ги доживеала како навреда.

Подарок. Убаво е да се добијат пари па ти да си купиш што сакаш, но поклонот ништо не може да го замени, тоа е еден вид симбол на роденденот.

Кога одбирам подарок, го одбирам и претерано внимателно, можно е и цел ден да шетам и да се мислам дали ќе и/му се допадне, сакам да биде оригинално и тој што го прима подарокот да знае дека со внимание сум го одбрала, а не колку да се рече дека сум купила нешто. А пари давам за роденден, само ако ми побараат (нормално на блиските, а на пријатели никогаш).

Секогаш практикувам поклон, до сеа не сум дала пари у коверт за роденден, некако тоа ми е свадбарски, обично нели на младенците им се носи поклов во коверт (нај паметна работа)...за женско лесна работа за поклон и едно сувенирче да и земеш пример некое ангелче ќе и се допадне али за машко страшен проблем а и нема голем избор од поклони :pipi:

ако купувам подарок за некој шо го знам подолго време,купувам нешо,а ако не ја познавам личноста доволно добро,давам пари:helou:

И двете се добри варијанти.. се исто ми се фаќа .. останува на гостите да изберат

не ми е битен поклонот....мене побитно ми е тој шо сум го поканил да биде присутен а самото негово присуство ми е доволно макар и да дошол со празни раце....оти има некој шо и покрај поканата не идат со причина дека немале доволно пари за поклон

Koa treba da odam nekade na rodenden bolje mi e da mu dadam pari i da ne se zamaram so toj saka ili ne saka. No za moj rodenden ne sakam pari, neka kupat edno penkalo ako treba neka mi ostane za uspomen otkolku pari i da i potrosam bezveza.

Пари,поклон може да се утне и нема кам бек.А вака ќе си купиш сам нешто.

ako e za bliska osoba znam sto saka togas-poklon
a ako e za nekoj prijatel prijatelka togas pari pa so saka neka si kupi

Повеќе сум за поклон, ќе го купиш..а вака со пари.. повеќе ми изгледа како навреда.

поклон е подобро... но барем да купи нешто што ми треба лол а не како украс дома да ми седи ... до сега никој не ми дал пари за роденден.. и искрено да ми даде ... би ми го упропоастил денот.. да не речам животот :pos:

на девојка ми и е роденден сакам да и купам книга и др работи , ама незнам дали ќе најдам книга низ кичевијава, така да предложете и нешто друго да имам на памет.поздрав

Нешто.По можност тоа нешто да се пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom