Роденденски подароци: Пари или нешто?

• Креатор на темата Креатор на темата filmadzijka
  • Време на започнување Време на започнување
Ma podarok se razbira! Iako jas najmnogu im se raduvam na cokoladite od mama i tato za rodenden i na pismencata kade sto moite najmili miluvaat da gi pretocat vo najubavi zborovi svoite cuvstva , simpatii i ljubov kon mene:pipi:
Sakam raboti so koi ke go cuvstvuvam prisustvoto na licnostite koi mi gi podarile! Marami za da se zagrlam so nivnata ljubov, mirizlivi sveki za da ja vdisam ljubovta...
isto e i koga jas podaruvam! Sakam poklonot da zraci so ljubov, toplina, cuvstva! Togas e najdrag!

Какви пари бе.... колку и да сме зависни од парите колку и да ни го одржуваат животот за роденден се разбира дека подарок е подобро... Па уше ако е некој со срце биран некоја ситница шо ко ке ја види славејникот ке му дојдат солзи на лицето еееееее :vozbud:

драга битна работа....макар и половна....да има емотивна и душевна вредност а не материјална
пари само во исклучителни ситуации

Секогаш купувам нешто што имам...за да не ми биде криво.
А ако се сјебе тој план тогаш правам иницијатива за заеднички поклон:)

Тоа не ми е воопшто важно.. но ако морам да бирам нека биде „нешто’’ поперсонал е некако од пари...

Ако ми дадат пари ќе ги потрошам за еден ден , а ако ми дадат подарок ќе го имам за секогаш :back:

Повеќе сакам подарок

Повеќе го ценам некој предмет отколку пари... зошто во последно време премногу трошам и знам дека ќе ги потрошам на ситници и ќе ми биди криво..

Зависи од кој... Од фамилијата и така "фамилијарните" другари сакам пари, а од вистинските пријатели некој предмет што би ме изненадил не би бил лош (не мора и предмет, некој добар гест нека е). А следно што ке подарам ке биде :lol:, незнам нешто конкретно, само знам дека ке биде нешто ефтино од некоја секси шоп. :icon_lol:

Мислам дека нешто е многу подобро од пари

Дефинитивно подарок. Парите ќе ги потроши,а на крајот на краиштата вредноста на подарокот не е ни битна. Подарокот е нешто што ќе остане во сеќавање. Добро, барем така би требало. Ова си го кажувам затоа што го мислам и го практикувам а и лично мене многу повеќе би ми било мило, односно повеќе би се израдувала на подарок, каков и да е, отколку на пари,барем кога станува збор за другарки. Нормално, би ми било и многу глупаво од нив да добијам а камоли јас да им дадам пари. тоа ми е некако бесмислено. Инаку за изборот,ретко кога знам што да купам, секогаш се двоумам, но тоа зависи и од личноста за која е наменет подарокот, колку добро ја знам и колку ми блиска за да би можела да го одберам соодветниот подарок.

од моите дома сакам пари, но од другарките и блиските сакам некои ситници кои можам да си ги чувам долго време!!!!

Сакам подарок во тоа е убавината на роденденот:pipi: да те изненадат, да те израдуваат, да ти подари некој нешто што долго време го посакуваш и слично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom