Rock Fest 2010 М.К.Ц.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
А шо се замарате со некој шо дава критики а нема воопшто појма за свирење гитари =] Да имаше појма ќе дадеше поконструктивни критики у поглед на техника, динамика, музичка уметност и целост на свирењето а не само лаичка критика демек знаел само 4 акорди и 3 солажи :tv:

GrouchoMarx

Мочко
Член од
26 јануари 2008
Мислења
2.907
Поени од реакции
469
А како на тој не му искочиле?

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Eпа тоа е тоа братче коа ке се избаци Aurora Borealis и да усере цела тема со нејзините најпаметни мислења.
Секоја чест и ке ги замолам администраторите да и доделат диплома.

и стварно кажете што е тоа со неискачањето кој не искочил ? што како зашто ? :)

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Za prvata vecer:).Den pred svirka momakot sto trebase da mi lupa bubanj ja poeba nogata i jas tapanite gi snimiv se gi srediv na usb memorija.Prvo kako so razbrav deka ke ima priklucok za memorija ali potoa razbrav deka nema i morav ad idam od internet kafe do internet kafe i na kraj da zeam da gi snimam vo Set Computers so e epten daleku od MKC.POtoa idam tamu i tonecot mi vika abe ej druze izvini ali mene samo odredeni formati mi cita,sto ne mi go kaza porano za da smenam format.Potoa bidejki bev najaven za nastap resiv da go praam toa so go sakam i da otsviram nekoi solazi so gi iame spremano za vo bendot.Normalno sam se ukociv dosta stvari ispomesav,me otepa fonija,procesorot mi se sjeba sega treba da go popravam se izgubi skroz.Sam ne mozev da slusnam so sviram poso tolku krs zvuk mi izvadi procesorot sto samo bucava slusav.Ali jbg bitno mi bese da zastanam na scena posto toa e ona sto go sakam najveke.Za Arrested Army i Genocide iam samo pofalni zborovi prv pat gi slusam ali se epten ok:).Exotist se zverovite na vecerta perfektna postava ako idat vo finale golemi se sansite Vasko ili Laze da zeme gitara.Random i Rebelions slabo gi slusav od so bev umoren ali Rebelions se preterano dobar bend.Sekoja cest na Ivan:).Gostite na vecerta ic ne gi ni fativ veke si gi zbirav rabotite.A za ova so tapanarov toa e sepak tezok maler mi bese denot:).Ednostavno Misko me vikna da isviram si rekov i pokraj problemi so procesor ke izleze nekoj ton ali toa e toa.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
^^
Браво за ова :) али си можел да позајмиш некоја педаља или процесор тоа барем не е проблем :)

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Абе океј све. Ама ми го усрами појачалоно пред цел МКЦ со процесориштено :toe:

Се зезам :helou:

А иначе кој победија? Exotist и ?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Вака...
Дамир, Перо... Прво, ви должам мое извинување доколку се најдовте навредени, не мислев постот да испадне толку навредлив. Се случило што се случило минатата година, и тоа е тоа, гледајте во иднина да биде по-фер гласањето, затоа што ни фалат вакви фестивали каде што нови групи можат да се покажат. Не е битно кој со кого се мрази, кој на кого му љубомори, вие правите музика, без соработка само ќе стагнирате.

Друга работа. Озвучувањето беше катастрофално. На тоа мора да се поработи.

За бендовите. Nightfall не ги слушнав, но да се појавиш сам на сцена и сам да свириш, е успех. Arrested Army беа ужасни. Поточно, имало и поужасни бендови, само што немаше атмосфера. Genocide беа онака, Exotist ме изненадија позитивно, Random беа полоши и од Arrested Army, а Rebellion's Wraith беа предобри, како за прва свирка. Имав некои сугестии и кон нив, сосема малку да сменат стил затоа што вака се RATM, но беа супер.

Гласав за Rebellion's Wraith, свирката беше релативно добра, ако не се земе во предвид озвучувањето.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Valjda procesoristeno is no more:(:(.Pobarav jas pedala ali taman idam da zeam Misko mi vika ajde kaci se veke treba da se pocne pomina 9 i 20.Se kacuvam trema me puka idei snemuva i toa e:):).Ali toa e veke ke gledam posto sviram i vo drugi bendovi da najdam ili procesor ili nekoja pedala koja ke mi odgovara posto procesorov go sreduvav pred svirka i potoa pak pocna da zaebava i na kraj pregrea:(.Ali toa e toa smenavme postava ispadna maler i na demo fest i na rock fest da me bie:)Izgleda me nekat ovie natprevaruvackite festivali:):).Nareden pat koga ke sviram so nekoj od bendovite ke gledam da se snajdam za pedala,posto edno drugarce ima edna kick ass pedala so podobro ja znaam od procesorov moj:).Pojacaloto tvoe bese?:):)Pojacaloto e sosema ok procesorot e toj so zaeba rabota.Neam vrska koj pobedil radi so porano zaminav ali se nadevam deka Exotist vlegle vo finale i deka ke ispicat pak neverojatno kako vcera.Majstori se nema sto ostanatite gi imav slusano ali tapanarot me iznenadi.Pa koj i da vleze mislam deka e zasluzeno poso stvarno site decki bea top spremni.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Loomis_God а ти да влезеш во соло водиве а? Ми текнува и на Демо Фест сам дојде во Кастро па и сега пак истиот малер. :)

Иначе мрсните Exotist влегле во финале а? Многу мрсни фаци правеа низ цел настап :pravamfacamrsna: Иначе вака, ок звучеа иако пола настап нивен бев надвор. Rebellion's Врат беа супер. Интересно звучеа и ко за прв настап беа одлични. Рандом, комшичињата мои, имаа некои проблеми па испаднаа лошо малце. Другите беа тапа и не ги коментирам.

Член од
26 ноември 2009
Мислења
171
Поени од реакции
8
Loomis_God а ти да влезеш во соло водиве а? Ми текнува и на Демо Фест сам дојде во Кастро па и сега пак истиот малер. :)
Od maleri ne se bega:).Jbg od koga smeniv postava vaka mi se desava:):).Ali jbg sviram i vo drugi bendovi taka da sigurno nema da prestanam da go pravam ona sto najveke go sakam-da sviram.Se maler ali najmaler procesorov:).TOa e sto e postovanje za Exotist stvarno si zasluzija kako so citam deka vlegle vo finale.Ali Misko ni kaza deka ke vazat pravilata od lani znaci ne vleguva po eden od vecer tuku tie so najveke glasovi.Se nadevam naskoro ke gi gledam pak posto stvarno me ostavija bez zborovi.Random na tonska zvucea bolje od svirka ali jbg toa e.Sega na 17ti ke bide jaka svirka:).Carnage i Deadshot kombinacija najbolja:)

Член од
16 март 2008
Мислења
56
Поени од реакции
4
Exotist несомнено беа бендот на вечерта. Сепак не се согласувам со тоа дека Random беа полоши од Arrested Army. Rebellion's Wraith позитивно изненадија, ни фали ваков бенд.
Се' на се' секоја година организацијата е се' полоша и полоша, секоја година опремата е се' полоша од претходната... Дозволија фестивал со вакво реноме да помине со СКРШЕНА ЧИНЕЛА. Непоимливо... Тоа се одрази врз публиката, секоја година е во се' помал број. Вчера немаше НИКАКВА атмосфера...

hellboysk

Зависник
Член од
11 април 2010
Мислења
39
Поени од реакции
1
Exotist несомнено беа бендот на вечерта. Сепак не се согласувам со тоа дека Random беа полоши од Arrested Army. Rebellion's Wraith позитивно изненадија, ни фали ваков бенд.
Се' на се' секоја година организацијата е се' полоша и полоша, секоја година опремата е се' полоша од претходната... Дозволија фестивал со вакво реноме да помине со СКРШЕНА ЧИНЕЛА. Непоимливо... Тоа се одрази врз публиката, секоја година е во се' помал број. Вчера немаше НИКАКВА атмосфера...
Е да си ми жив и здрав брат ... само го упопастуваат рок фестот наместо горе да постават да изнајмат некое асално вредно озвучење (не е ко да не праат пари да им ебам лакомите) ужас организација ужас публика ужас атмосфера немаше асални шутки ... за бендовите мислам дека сите се согласивме ... Егзотист беа ѕверовите Васко растури ... значи со неговите познавања на џез музиката паметот го одлета на сите затоа што е таков комплициран џезер. Лазе прв пат искрено го слушав као свири (не ми е мило шо се ишиша али јебеш) и он беше ѕвер. Рандом разочара само пеачот гитаристот Неврус си ја заврши работата одлично баистот исто така беше добар а вториот гитарист неможев да го гледам ... бубњарот ... Емо -_- нема везе ... сепак се на се , кај и да е ке ни го упропастат фестивалов за неколку години. :nesum:

Член од
16 март 2008
Мислења
56
Поени од реакции
4
Е да си ми жив и здрав брат ... само го упопастуваат рок фестот наместо горе да постават да изнајмат некое асално вредно озвучење (не е ко да не праат пари да им ебам лакомите) ужас организација ужас публика ужас атмосфера немаше асални шутки ... за бендовите мислам дека сите се согласивме ... Егзотист беа ѕверовите Васко растури ... значи со неговите познавања на џез музиката паметот го одлета на сите затоа што е таков комплициран џезер. Лазе прв пат искрено го слушав као свири (не ми е мило шо се ишиша али јебеш) и он беше ѕвер. Рандом разочара само пеачот гитаристот Неврус си ја заврши работата одлично баистот исто така беше добар а вториот гитарист неможев да го гледам ... бубњарот ... Емо -_- нема везе ... сепак се на се , кај и да е ке ни го упропастат фестивалов за неколку години. :nesum:
Баш тој вториот гитарист, Саше, го носи бендот. Да не е тој - Random нема да постојат. Мислам дека ова им е трет настап, имаат фора да се усовршуваат. Секоја свирка се се' подобри и подобри, со тек на време материјалот ќе им созрее, ќе си го најдат стилот и ќе станат подобри. Сите сме почнале од нула.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Rebellion's Wraith според мене требаше да влезат и за нив гласав али тоа е...ми се свија што свират стил кој ретко некој би го избрал да го свири. Ми се свија вокалот, знае да го направи тоа како што треба...

Иначе за озвучувањето.

Полошо неможеше да звучи. Фонии, прејаки басови, дисторзии кои имаа Treble на 30ка од можни 10 :)..и многу други срања. Ги глеам звучките, ако не се 60 години стари ја глава сечам...нека си земат JBL или нешто слично, нека изнајми мишко цинцарот..

hellboysk

Зависник
Член од
11 април 2010
Мислења
39
Поени од реакции
1
Баш тој вториот гитарист, Саше, го носи бендот. Да не е тој - Random нема да постојат. Мислам дека ова им е трет настап, имаат фора да се усовршуваат. Секоја свирка се се' подобри и подобри, со тек на време материјалот ќе им созрее, ќе си го најдат стилот и ќе станат подобри. Сите сме почнале од нула.

Могуче , ти викам не го видов убоо ... ама нема везе само нека кикнат пеачот и топ се :))

Kajgana Shop

На врв Bottom