РК Вардар - РК Металург | Борис Трајковски, 24.11.2013 - 18:00 |

• Креатор на темата Креатор на темата dagau
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ти другар си болен бе. Прво викаше Медолино ќе не заќутел сеа чекајте има време. У реду е бе анти вардарци.
прво честита победа на вардар, заслужено, се покажа тотално погрешна мојата прогноза! :) металург изигра ептен лошо и не заслужи ништо друго освен убедлив пораз.

е сега малку за тебе. шо модератор си ти? ја или некој друг вака ко тебе да коментиравме и да се обратевме вака кон твоите другари, ќе бевме банирани одамна, јас знам барем, пошто ТИ само ме имаш банирано повеќе пати, а твоите другарчиња си се заштитени ко мечки в шума. контролирај се малку, не ја злоупотребувај позицијата која ја имаш.

GIL_4523_resize.jpg

Е благодарение на ова тешко имбецилиште кое 10 минути не сакаше да си оди од нашиот блок и се качуваше на шипка настанаа сите немили сцени. Каков идиот, да не беше дојден со син му жими се прв ќе бев да му се удри најасален ќотек.
Па уште го молиме таму, земи зашутирај го таму да не му текне уште еднаш да се глупира.

GIL_4523_resize.jpg

Е благодарение на ова тешко имбецилиште кое 10 минути не сакаше да си оди од нашиот блок и се качуваше на шипка настанаа сите немили сцени. Каков идиот, да не беше дојден со син му жими се прв ќе бев да му се удри најасален ќотек.
Па уште го молиме таму, земи зашутирај го таму да не му текне уште еднаш да се глупира.

А тај вардарец до него..? o_O

GIL_4523_resize.jpg

Многу ме интересира да ми кажеш зошто заради овој човек настанаа сите проблеми? Што се случи? (најповршно, не барам детали :) )

Aбе што е проблеот со тебе? Кретенов им влегол на делот од трибината кај што биле Комити. Во секоја нормална земја со ултрас навивачи копилево ќе било испратено во болница, а мрсулот излегол неповреден. Што не ти е јасно?

Човече типов влезе ВО БЛОК 1, БЛОКОТ ЗА КОМИТИ.
СЕ КАЧИ НА НАША ШИПКА, и пред најавата на играчите гордо се стоеше со шалот кренат во вис.
Алооо на 99% од трибините низ МКД би изел ќотек како магаре.
Нашите постари членови беа присебни и десет минути му укажува да се симне од шипката и да си оди нашиот блок.
Не само што не се симна туку и тераше некоја своја правда.
После 10 минути МОЛЕЊЕ со сила беше симнат доле и полицијата го изнесе од нашиот блок.

Тука настана мешаницата и неколку пубертетлии од наша страна им свикаа и на другите противнички фанови (на сликата позади) од блок 2 за да си одат и они. Едно 95% од тие што бевме влезени (ова се случуваше некои 15 минути пред мечот) ги спречивме загреаните глави да направат инцидент, а овде некои лажат дека сме ги тепале противничките фанови.
Полицијата дојде и им нареди да го ослободат блокот.

Не знам што курац не обвинуваат нас. Како прво си признаваат дека ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО Е НИВНО И Е ЦЕЛОСНО НИВНА ОДГОВОРНОСТ, ако они воочиле дека не може да им гарантираат безбедност на нивните навивачи ондак ТРЕБАЛО ДА СИ ПРЕЗЕМАТ СООДВЕТНИ МЕРКИ.
Не можеш среде навивачка група да имаш противнички фанови, а да не се случеше турканицата со типов од сликата воопшто и немаше да ги тргнат и тек тогаш за време на мечот ќе се случуваа драми.

А се ќе беше поинаку ако кретените ни ослободеа 2-3 блока КОИ СЕКАКО ГИ ДОБИВМЕ МИЛУМ ИЛИ СИЛУМ (па дури и многу повеќе), а преостанати карти воопшто да немаше, и сите нивни фанови да си ги одделеа низ целиот сотаток од салата.

А вака ем им се случи да играат како гости, ем ги налутија нивните фанови и голем дел од нивн ќе ги изгубат, ама нормално како и секогаш КОМИТИ ИМ СЕ КРИВИ :pos:
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 00:17 ---
Многу ме интересира да ми кажеш зошто заради овој човек настанаа сите проблеми? Што се случи? (најповршно, не барам детали :) )
Пишав и погоре.
На 25 минути пред почетокот на мечот кога на напша трибина имаше 80-100 души, типов влезе и прво си седна со син му. Наеднаш си стана и се качи на ограда, на оградата во нашиот блок кај што стојат нашите воџи и почна да пее за Металург со шалот кренат во воздух. За негова безбедност постарите му апелираа да се тргне од нашиот блок. Но не, типот си тераше некоја своја приказна и едно 10 минути се молеа, за на крај да биде изваден од полицијата.

Aбе што е проблеот со тебе? Кретенов им влегол на делот од трибината кај што биле Комити. Во секоја нормална земја со ултрас навивачи копилево ќе било испратено во болница, а мрсулот излегол неповреден. Што не ти е јасно?

Па не ми е јасно зашто се смее тој вардарец до него..

NAK_7216.jpg

Еве го после на трибина на ПИРАТИ.

Море крвта да му ја ебам, јас највеќе бев за тоа да не го чепка никој, ама сега кога гледам како јадат гомна, а колку бевме фер во оваа ситуација, криво ми е што не го дупнавме од мавање.
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 00:25 ---
Па не ми е јасно зашто се смее тој вардарец до него..
Не се смее, туку во тој момент нешто се збореше на разгласот, и сите се придераваат :)
Прво мислевме типов нешто се заебава и дека има украдени реквизити (од пгооре не сум ни приметил дека бил целиот во обележја на Металург, мислев само шалот му е), ама после сфативме дека е залутана фаца...

Глупа ситуација, место секој да си иде на своето. Провокација...

NAK_7216.jpg

Еве го после на трибина на ПИРАТИ.

Море крвта да му ја ебам, јас највеќе бев за тоа да не го чепка никој, ама сега кога гледам како јадат гомна, а колку бевме фер во оваа ситуација, криво ми е што не го дупнавме од мавање.
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 00:25 ---

Не се смее, туку во тој момент нешто се збореше на разгласот, и сите се придераваат :)
Прво мислевме типов нешто се заебава и дека има украдени реквизити (од пгооре не сум ни приметил дека бил целиот во обележја на Металург, мислев само шалот му е), ама после сфативме дека е залутана фаца...

Какви ултраси сте тогаш..прави ултраси ќе го бесат одма затоа...:P

GIL_4523_resize.jpg

По закон од Устав на Р.М. на никого неможеш да му забраниш и да му ограничиш право на движење,тоа е против уставно и казниво по закон.Башка човеков и син му имале карта највероватно и по устав и закон си можел само да му го .. да не кажам.Втора работа,ја стварно незнам у кој филм сте влезени вие така наречениве ултраши навивачи,кој ви курац бе има те ли малце мозок.Човек може да утепате само затоа што навива против ваш тим

По закон од Устав на Р.М. на никого неможеш да му забраниш и да му ограничиш право на движење,тоа е против уставно и казниво по закон.Башка човеков и син му имале карта највероватно и по устав и закон си можел само да му го .. да не кажам.Втора работа,ја стварно незнам у кој филм сте влезени вие така наречениве ултраши навивачи,кој ви курац бе има те ли малце мозок.Човек може да утепате само затоа што навива против ваш тим
За која трибина имал карта бе, кога БЛОК 1 НЕМАШЕ СТОЛЧИЊА И БЕШЕ РЕЗЕРВИРАН ЗА КОМИТИ. За нашиот блок не се продаваа карти туку беа дадени од управата на Металург.

Не го тепаме тој што не навива за нас, само му укажавме дека ТОА Е НАШЕ МЕСТО, ПРЕДВИДЕНО ЗА НАШИ НАВИВАЧИ и дека нема да му биде најпаметно да седи таму.
И нормално е дека во ваков дерби меч, да има искри а во тие искри нормално е да очекуваш дека од цела толпа навивачи некој да му зоврие и да префрли нешто, па ако и противникот е напален да дојде до немили сцени.
Не знам уствари што се замарам да ти објаснам, изгледа цел живот во подрум си бил затворен па не знаеш како е НАСЕКАДЕ НИЗ СВЕТОТ...
Не само кај навивачите, туку и кај обични фанови се случуваат такви работи. Си има загреани глави, не секој го сфаќа спортот како обична игра :icon_mrgr:

Спореди со тоа како се напаѓате вие партиските поттрчковци, па после дојди тука да солиш памет :icon_mrgr:

Aбе на грдиов не му се деси ништо, што е проблемот? Па еве скоро играа Интер-Јуве и јувенташ им се појави на интерашите на трибина, провоцирајќи ги и има снимка као си помина. Затоа реков дека во било која друга прилика моронов ќе завршеше во болница. Комити му го поштедија животот и на него и на син му.

Зошто сакал од овде да навива за Металург. поповршно амин

Што се правите наудрени незнам. Сега фали да врати некој паметен "па што ако навивал од таму"

iHAaKmW.jpg

За која трибина имал карта бе, кога БЛОК 1 НЕМАШЕ СТОЛЧИЊА И БЕШЕ РЕЗЕРВИРАН ЗА КОМИТИ. За нашиот блок не се продаваа карти туку беа дадени од управата на Металург.

Не го тепаме тој што не навива за нас, само му укажавме дека ТОА Е НАШЕ МЕСТО, ПРЕДВИДЕНО ЗА НАШИ НАВИВАЧИ и дека нема да му биде најпаметно да седи таму.
И нормално е дека во ваков дерби меч, да има искри а во тие искри нормално е да очекуваш дека од цела толпа навивачи некој да му зоврие и да префрли нешто, па ако и противникот е напален да дојде до немили сцени.
Не знам уствари што се замарам да ти објаснам, изгледа цел живот во подрум си бил затворен па не знаеш како е НАСЕКАДЕ НИЗ СВЕТОТ...
Не само кај навивачите, туку и кај обични фанови се случуваат такви работи. Си има загреани глави, не секој го сфаќа спортот како обична игра :icon_mrgr:

Спореди со тоа како се напаѓате вие партиските поттрчковци, па после дојди тука да солиш памет :icon_mrgr:

Среќа твоја што не живееш у Англија или друга држава со поцврсти закони па со вака усијана глава ќе добиеше забрана на трибина да влезеш а не само забрана на кајгана форум :icon_mrgr:
--- надополнето: 16 ноември 2013 во 00:45 ---
Зошто сакал од овде да навива за Металург. поповршно амин

Што се правите наудрени незнам. Сега фали да врати некој паметен "па што ако навивал од таму"

И ај сега навивал говедо е и што? Дај ќе го утепаме.Буљаш он на нас курназ ќе се прави..уби стоката и направи инцидент и прекин на натпревар 15 минути нека гледа Европа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom