Не е носталгија туку факти се, На фифа 23 што ми е најнова изиграна има некој тип на ревајвал плејлиста со песни од предходните фифи затоа што изгледа усрале работа со музиката па добиле коментари. Пример од фифа 18 една песна ми нема останато у сеќавање.
Кога сме кај саундтакот од старите фифа ја си ги симнав скоро сите песни што ми фаќаа уво. Дури и од правци што не ги слушам како поп денс - диско.
Иначе постпанк ривајвалот околу 2010тите почнав да го слушам благодарение на саундтраковите.
Еден од најголемите модерни реге хитови :
Уствари еве ти цела плејлиста. Оваа фифа најбоље саундтрак евер имаше, башка пола од песниве ги имам чуено на свирки, по клубови, дискотеки, кафичи или на плеј листи за нај хит песни на својот правец или своето време.
Иначе најпрва песна од најпрва прва фифа што сум ја играл е оваа. Поточно со оваа песна :
И кога завршува шпицава се отвара менито со оваа песна :
И јас 3 мин буљам у менито додека не заврши песнава, а иронијата да е поголема кога се мењаше песна на оваа фифа не искачаше доле облаче со името не бендот и песната.
Од тогаш и го изградив мојот вкус за музика па еве 13 год што никнејм имам на форумов.