Ресторани - генерална дискусија

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
И во Скопје имаме домаќини луѓе од Прилеп. Поранешно Феријално, сегашно Домини, добра чорба и квалитетно месо, едно од ретките места каде што и похован мозок може да начекаш.
Ау кј спомна, најубаа чорба овде сум јадел.

Z

zmej gorjanin

Гостин
Реално и мене кур ме заболе за рандом дијаспорец што ќе бара ресторан у Скопје па да не се изгуби случајно у морето постови за Врање, Прилеп или Свети Николе.

Дај стварно жално за дијаспорциве, вратете го името Ресторани у Скопје, бегај ќе дојде некој ќе ја отвори темава, нема да најде ресторан у Скопје и ќе остане гладен. Батали.
Кога сме кај Свети Николе, ако си гурман и се домкнеш до Македонија од Аустралија, грев е да не се посети кафанава

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.056
Има едно мало ресторанче ,посебно од сите , ако бил некој во Струмица може да го знае.
,, Дегусто "

Се е кажано...

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.515
Поени од реакции
8.274
Кога сме кај Свети Николе, ако си гурман и се домкнеш до Македонија од Аустралија, грев е да не се посети кафанава

Auu covece,
Barem od Menu kartava vredi da se svrati!
I posle sporedi gi so skopjani....
Haos....

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.887
Поени од реакции
36.946
Во Домини имам чорба јадено казани и казани. :D Друго добро место за чорба ви е Дојрана. Инаку тие кафанчињата во Дебар Маало не се за јадење туку се за шминкерај. Едини исклучок е Чамо кај што прават одлични јадења и специјалитети.

За одлична скара со добро месо а не кучешки бучкуруш од Бразил, моја топла препорака ви е Кафана Ка.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.502
Поени од реакции
8.066
Абе у Лисабон, Honest Greens колку е јако, не сте свесни :pos:

Шега на страна, ми се иде за Лисабон, а би сакал да ги видам и Honest Greens рестораните во Барселона и Мадрид.

Он топик: Сите кафани во Општина Илинден се ТоБ и се на 10-40 минути возење (зависи дали сте од ајродром или од козле).

Член од
14 август 2006
Мислења
45.409
Поени од реакции
84.707
Инаку тие кафанчињата во Дебар Маало не се за јадење туку се за шминкерај. Едини исклучок е Чамо кај што прават одлични јадења и специјалитети.
Во Гурме мислам дека го јадев најдобриот бифтек.

Абе у Лисабон, Honest Greens колку е јако, не сте свесни :pos:

Шега на страна, ми се иде за Лисабон, а би сакал да ги видам и Honest Greens рестораните во Барселона и Мадрид.

Он топик: Сите кафани во Општина Илинден се ТоБ и се на 10-40 минути возење (зависи дали сте од ајродром или од козле).
Имаше таква стара кафана у Драчево. Лисабон што се вика.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.136
Бил некој во Ботаника урбана кафана? Ги гледам на инстаграм ми искачаат цело време, делуваат дека имаат убава храна.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Бил некој во Ботаника урбана кафана? Ги гледам на инстаграм ми искачаат цело време, делуваат дека имаат убава храна.
Јас бев летото и беше превкусна храната и е многу лезет место. “Маана” е што чини малку повеќе, ама меракот се плаќа. :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Требаше да си остане темата ресторани во Скопје, 50% се таму рестораните, али нејсе.

Чорба Домини и Дукат, стандардно добри без маана, од поизвиканите во Дојрана немам јадено ама за таму ми имаат подолено мислење луѓево околу мене.

И Прилеп не е секаде поевтино од Скопје ниту е најдобро. Последно во Македонска куќа го јадев најлошиот ширден за 500 денари. А сметката со по едно парче месо(два ширдена) две салати и две пијачки за 4 лица беше 4000 денари. Жими таквото најевтино а далеку од вкусно.

Да, знам, во Кермес е најдобриот ширден сум го јадел.

И кога веќе збориме за кафани надвор од Скопје, Воденица 3 во Паланка и Пуже можеби(не сум бил у сите кафани) убедливо најдобри за цена/квалитет/услуга надвор од Скопје.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.165
Поени од реакции
1.714
Требаше да си остане темата ресторани во Скопје, 50% се таму рестораните, али нејсе.

Чорба Домини и Дукат, стандардно добри без маана, од поизвиканите во Дојрана немам јадено ама за таму ми имаат подолено мислење луѓево околу мене.

И Прилеп не е секаде поевтино од Скопје ниту е најдобро. Последно во Македонска куќа го јадев најлошиот ширден за 500 денари. А сметката со по едно парче месо(два ширдена) две салати и две пијачки за 4 лица беше 4000 денари. Жими таквото најевтино а далеку од вкусно.

И кога веќе збориме за кафани надвор од Скопје, Воденица 3 во Паланка и Пуже можеби(не сум бил у сите кафани) убедливо најдобри за цена/квалитет/услуга надвор од Скопје.
Си го промашил местото за Прилеп. Македонска куќа е далеку од добар ресторан.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.515
Поени од реакции
8.274
Vo makedonska kujca jadat samo Asraljancite Kako Kano koga ce dojdat vo "Stari Kraj" i po nekoja zabrkana dusha.
Sega ne vredi ni kafe da pijash. Drugo beshe vo vremeto so privite gazdi.

Ete ti pogore ubavo pishav kade da jadite.

Последно уредено:
Член од
16 јули 2021
Мислења
370
Поени од реакции
756
Во Скопје, Дукат чорба врв
Извон Скопје, Мрс Берово врв општо за храна

Z

zmej gorjanin

Гостин

Јавор Мрзенци или Меана Б во Скопје. Домашно свинско имаат, домашно сирење, све им е домашно, доста туристи од соседните земји му доаѓаат на одење накај Грција. Немаат стандардно мени, сам си го креираш менито.

Kajgana Shop

На врв Bottom