Реставрација на автомобили и моторцикли, расклопување мотори и слично?

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
naletav na internet na eden italijanski sajt kolekcioner na abarth vozila,koga opaaaaa:helou:licno i personalno FIAT1300ABARTH.napred so halogenki hella za toa vreme cetiri vkupno,branik samo kosevite stojat,isto i od pozadi a preku cela kola tri lenti italijanskoto zname.bandas 14cola ama od vnatre nemase fotka.steta ali autoto e strava

naletav na internet na eden italijanski sajt kolekcioner na abarth vozila,koga opaaaaa:helou:licno i personalno FIAT1300ABARTH.napred so halogenki hella za toa vreme cetiri vkupno,branik samo kosevite stojat,isto i od pozadi a preku cela kola tri lenti italijanskoto zname.bandas 14cola ama od vnatre nemase fotka.steta ali autoto e strava
Daj stavi slika...

fiat1500 abarth

eve za ljubitelite na oldtajmeri eden redok primerok od ergelata na carlo abarth ili popoznat na nasive prostori kako zastava1300 so koja lugeto odea na odmor,gradea kuki,vlecea prikolki,model od koj mora da priznaete zastanuva zdiv:nesvest::nesvest:posebno vo ABARTH verzija.uzivajte

ima sliki.uzivajte ke pustam uste nesto interesno za oci.

fiat 1300

eev nekolku fotki koi se nadevam deka ke bidat interesni.ednata e fiat1300 vo reli verzija.slikata e od argentinsko reli za oldtajmeri,a drugata e kupe:nesvest:verzija na poznatiot fiat koja e nepoznata na nasive prostori.gi izrabotuvala firma francisco lombardi od italija za potrebite na fiat.vo sekoj slucaj uzivajte

Интересен ова Абартов...браникот е и онака од пет дела, средниот дел е изваден...магленките стојат на абартови држачи...ретровизорот надворешен е од Абарт мислам, евентуално Виталони...
А зошто брисачите се обратно поставени???

fiat1500 abarth

eve uste edna fotka od fiat 1500abarth

pa valjda zastiten znak na komanijata:pos2:.ni mene ne mi e jasno

dali znaes deka pred da gi prekinat so proizvodstvo vo 1981,pusteni se nekade okolu 1000parcinja so dizel motor za proba kako ke se prodavaat.tatko mi bese mas.ing i sorabotuvase so crvena zastava pa se sekavam mi kazuvase za toj model.tocnio naziv bil zastava1700 diesel so prekins dizel motor koj go koristea i kako vanbrodski motor za nezma sto veke.1981 go prekinaa proizvodstvoto so modelot1500elegant,a licencata otide vo egipet do 1990 go pravea tamu,bese popularen kaj taksistite.

Истиот тој Перкинс успешно клопоти во возилата на ТАМ :) И, колку што знам, од идејата се откажаа заради тежината на моторот, но и перформансите.
Инаку 1300/1500 „згасна“ 1979.

eve za ljubitelite na oldtajmeri eden redok primerok od ergelata na carlo abarth ili popoznat na nasive prostori kako zastava1300 so koja lugeto odea na odmor,gradea kuki,vlecea prikolki,model od koj mora da priznaete zastanuva zdiv:nesvest::nesvest:posebno vo ABARTH verzija.uzivajte
Koga sme kaj tovaranjeto tatko mi go imase tovareno 50 vreki cimento
nesto vo prikolka nesto vo nego toa e tocno 2t :vozbud:vo tezina i toa ne bilo samo ednas, se sekavam ednas koga tovaraa gredicki vo prikolkata od pregolem tovar zadniot del se digna vo vozduh mnogu bese tovaran i maka nemase

Истиот тој Перкинс успешно клопоти во возилата на ТАМ :) И, колку што знам, од идејата се откажаа заради тежината на моторот, но и перформансите.
Инаку 1300/1500 „згасна“ 1979.
Tocno taka 1979 maj nasiot bese posledna serija 1500

greska.potocno 1981 godina zosto poslednite 25parcinja sto bea doneseni vo mkd bea so oznaka zastava1500e so pilotskite sedita i toa bea nameneti za penzionerite od togasen siz i sobranie kade moj dedo bese sofer i gord sopstvenik na eden takov model koj sega za zal vlece drva vo nekoe skopsko selo(nekade kaj branata kozjak).

greska.potocno 1981 godina zosto poslednite 25parcinja sto bea doneseni vo mkd bea so oznaka zastava1500e so pilotskite sedita i toa bea nameneti za penzionerite od togasen siz i sobranie kade moj dedo bese sofer i gord sopstvenik na eden takov model koj sega za zal vlece drva vo nekoe skopsko selo(nekade kaj branata kozjak).

Имаше и во Кавадарци од таквите... сега за сега има 1, ВЕ 592 КД, син.

go ima vo belgrad go imam videno na argentinski sajt za ljubiteli na fiat so beogradski tablicki kaki boja:vozbud:so motorot od fiat132 so se menjac doteran so 5.5cola bandasi,ludnica nevidena.velat idel kolku sto tera lentata na kilometrazata.a dali znaete deka imam videno vo postar katalog na amortizeri monroe od 70'te deka zadni amortizeri za fiat/zastava 1300 se isti so porsche 911 model od 70'te.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom