Ресенчани оптимистички гледаат на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата VMROZasekogas
  • Време на започнување Време на започнување
А јас сеуште чекам да почнеш аргументирано да изнесуваш твои мислења...

ТУка од околу 10.000 гласови, 7500 се сигурни за СДСМ и коалицијата за напредна Македонија а околу 1500 до 2000 има бугарофили кои ќе гласаат за партијата која не води кон Бугарија, а не во ЕУ
Последниот пат разликата беше 1000 гласа а еднаш и 500 колку што памтам, бројкиве да не ти се од локалните избори ?

Бројките се најточни.. аргументи на 1ви Јуни!

.........најкасно до 3ти Бузле ке ти го земе компјутерот дека ништо не напраи и ке видиме раат од тебе.............

... ќе им се врати на јабуките, го очекува богата Ресенска берба.

... ќе им се врати на јабуките, го очекува богата Ресенска берба.

Јас не бегам од "јабуките", а и баш вака пошо не те бива за ништо друго освен за "пљукање", заклучив дека ќе те бива за работа па ако сакаш да ми бидеш аргат со твоите неколку другарчиња. Добро ќе платам! , Можеби грешам, и за тоа може не те бива? а?

Јас не бегам од "јабуките", а и баш вака пошо не те бива за ништо друго освен за "пљукање", заклучив дека ќе те бива за работа па ако сакаш да ми бидеш аргат со твоите неколку другарчиња. Добро ќе платам! , Можеби грешам, и за тоа може не те бива? а?

Не туку губи време..оди орај :helou:

Аман бе уште за Ресенчани се дискутира на форумов,или после 1ви Мај Бузле им ги конфискува комјутерите?:)

I sto ako ora, treba li da se strami od toa. I jas oram, barem ne kradam i mamam, cesno si go zarabotuvam lebot!
Ne mora da seres po forumov

Никој не ти се обрати на тебе.

Мора некој и да ора, никој не рече требало да се срами од тоа :toe:

РЕСЕН Е ДРЖАВА
Турскиот претседател Абдула Ѓул во посета на Ресен
buzlevski_gjul_vofokusot.gif
Турскиот Претседател, Г-дин Абдула Ѓул на први мај ја посети Општина Ресен, беше пречекан од Градоначалникот на Општина Ресен Г-дин Димитар Бузлевски.

„Почестени сме денеска што ја имаме ретката прилика, за прв пат во општина Ресен да престојува Претседател на Република Турција. Неслучајно е Ресен одбран, бидејќи Ресен е показател на една позитивна клима којашто со векови владее тука помеѓу луѓето и е пример, не само за Македонија, туку и пошироко, на кој начин се развиваат взаемните односи помеѓу луѓето“, изјави Димитар Бузлевски, градоначалник на Ресен. „Тука луѓето, иако се различни по однос на одредени нивни припадности, тие разлики не ги разделуваат, туку тие разлики ги приближуваат“, рече Бузлевски.
„Тоа ќе имаме можност денеска да го пренесеме и на Претседателот на Турција и во нашите разговори да покренеме иницијативи и за посуштинска и попродлабочена соработка на општина Ресен со одредени делови од Турција“, додаде Димитар Бузлевски.
Претседателот Ѓул, го посети познатиот Ресенски Сарај.
„Тоа е многу битно за нас и многу значајно. Овој објект е изграден во почетокот на 20-иот век од еден од водичите на Младотурската револуција, Ахмет Нијазибеј и по својата архитектонска и естетска вредност е еден од најдобрите и најрепрезентативните објекти во Преспа, а и во Македонија“, изјави Панде Коцкароски, директор на Центар за култура Ресен.
Оваа посета на турскиот Претседател широко ги отвара културните и економските врски за општината Ресен со Турција, а претседателот Ѓул беше трогнат од срдечниот пречек, особено од младите на турското малцинство што живее во преспанскиот регион.
Посетата помина со силни безбедносни мерки, големо обезбедување и постојано набљудување на хеликоптер кој го надлетуваше Ресен.

Посетата на турскиот претседател Г-дин Абдула Ѓул на Македонија се должи на покана на Претседателот на Република Македонија Г-дин Бранко Црвенковски, кој во Охрид го организира најзначајниот самит во Македонската историја каде што ќе учествуваат вкупно 15 претседатели на држави од Средна и Источна Европа.

Турција е меѓу првите земји што ја призна Македонија под уставното име. Турција ќе ја продолжи поддршката на нашата земја на патот кон НАТО, изјави турскиот Претседател.

Ѓул притоа напомена дека Македонија ги исполни сите критериуми за влез во Алијансата и оти верува дека тоа ќе се случи во блиска иднина.

„Битно беше да се исполнат критериумите и перформансите и Македонија направи многу во тој исчекор и исполнување на тие критериуми. Како што видовте, за жал, не се исполнија тие желби на Македонија за полноправно членство во НАТО. Меѓутоа, се надеваме дека во многу блиска иднина, Македонија без да се оддалечи од овој период, со своите напори, ќе успее да стане полноправна членка“, изјави Г-дин Абдула Ѓул, претседател на Турција.

sl0.jpg

sl1.jpg

sl3.jpg

sl4.jpg

sl5.jpg

sl6.jpg

sl7.jpg

sl8.jpg

sl9.jpg

sl10.jpg

sl11.jpg

sl12.jpg

sl13.jpg

sl14.jpg

sl15.jpg

http://prespasky.com/index.php?option=com_content&task=view&id=4055&Itemid=250

Ресен рулз, Се гордеам со него :pipi:

stella напиша:
во секој случај имаше повеќе народ од митингот на сдс(без м) во ресен.браво за ресенчани.
п.с.може ли на преспаскај да ги видиме автобусите и комбињата што дошле од страна?:pos2: :tapp: :baeh:

i jas bev na mitingot na vmro, stvarno imase lugje ama povekjeto nemaat pravo na glas poso bea decina mali, a deka imase gjupci imase prepolno bese, resen odsekogas e komunjarski grad, vmro ima sansi da pobedi vo shutka edinstveno posto amdi bajram e so niv :):pos:

i jas bev na mitingot na vmro, stvarno imase lugje ama povekjeto nemaat pravo na glas poso bea decina mali, a deka imase gjupci imase prepolno bese, resen odsekogas e komunjarski grad, vmro ima sansi da pobedi vo shutka edinstveno posto amdi bajram e so niv :):pos:
Дали тоа почнавте на национална основа, нели вие сте културните, па чекај малку нели вие бевте тие што им делевте прехрамбени продукти за време на сите избори, нели ви беа ценето гласачко тело тие ѓупците ?

Nikolce bez nervoza ti sa moljam!
Aj jas i ti na prvi zaedno da pratime izbori i posle ili jas tebe ili ti mene ke mi cestitas za pobedata:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom