- Член од
- 25 септември 2007
- Мислења
- 1.436
- Поени од реакции
- 45
nekoj ima voda za sekoj den, a nekoj nema
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
pa i jas ti vikamОти мислиш дека Скопје го нема истиот проблем?Македонците сме радознал народ..ухх..Некои одат напред со мотото на комшијата козата, а некои едноставно мораат да научат без злобни намери...
ABC abe vie 4ove4e nemate voda kako sto treba da pienje sute od azbestni cevki piete voda i ti najde da zboras za ezeroto, a vidi rabotava e 4udna sto i edna reka vasa so pominuva pokraj VIP i taa vi presusuva pa sea stvarno ova doaga kako da si ni nas zloben na resen4ani sto imaat em pari em ezero em plaza, so mozam da ti re4am osven dojdi na leto pravi malce prometA има ли воопшто езеро таму бе,не сум бил 5-6 месеци?
Преспанци од продажбата на последната реколта јаболка заработија близу 45 милиони евра. Во просек, тоа значи дека во 2.300 семејства што се занимаваат со производство на ова овошје се влезени по околу 20.000 евра......тука
Апелираме до Бузлевски да намали со тоа извозот на јаболката, пошто станаа у пичку матер скапи, ние Скопјаните не можеме јаболко да си купиме, па ја обвинуваме владата за инфлација.Минатата година големопродажната цена на јаболката беше 16 денари. Оваа година таа изнесува од 35 до 40 денари - вели тој. Цената на ресенските јаболка на пазарите се движи од 60 денари па нагоре. Но, и покрај високата цена, пазарџиите велат дека тие најмногу се продаваат, бидејќи народот верува во нивниот квалитет.
Апелираме до Бузлевски да намали со тоа извозот на јаболката, пошто станаа у пичку матер скапи, ние Скопјаните не можеме јаболко да си купиме, па ја обвинуваме владата за инфлација.

Бузле не сака таков сок, преферира сок од грозје, aма дестилиранДа бе,а за сок од јаболка не можеме ни да помислиме според резултатите од активностите на Бузле.![]()

Resen umira mnogu brzo , se poveke se namaluva brojot na ziteli .

Pa ne mora da piete kafe ili sok na kej po 100 denari, namesto toa kupete kilo jabolka, barem pozdravi se.Апелираме до Бузлевски да намали со тоа извозот на јаболката, пошто станаа у пичку матер скапи, ние Скопјаните не можеме јаболко да си купиме, па ја обвинуваме владата за инфлација.
Кој те лаже бе?![]()
vikas me lazat ? spored statistikite Resen sekoja godina gubi nad 200 ziteli ( edno malo selo) , a toa za 10 godini e 2000 ( edno golemo selo) , vo 2002 Resen imase 16.000 ziteli , sega ... ?!Akjo te interesira za Resen, ima sto se iseluvaat golem broj turci i albanci koi ke se mazat ili zenat za nekoja od danska ili svedska i ke si zaminat tamu. No deka po 200 se iseluvaat ne veruvam deka e tolku golema brojkata.vikas me lazat ? spored statistikite Resen sekoja godina gubi nad 200 ziteli ( edno malo selo) , a toa za 10 godini e 2000 ( edno golemo selo) , vo 2002 Resen imase 16.000 ziteli , sega ... ?!
Krejzi ako si od tamu , dali e vistina deka vo Resen e mnogu dosadno ?
vikas me lazat ? spored statistikite Resen sekoja godina gubi nad 200 ziteli ( edno malo selo) , a toa za 10 godini e 2000 ( edno golemo selo) , vo 2002 Resen imase 16.000 ziteli , sega ... ?!
Krejzi ako si od tamu , dali e vistina deka vo Resen e mnogu dosadno ?