Ресенчани оптимистички гледаат на иднината

• Креатор на темата Креатор на темата VMROZasekogas
  • Време на започнување Време на започнување
И за МАНЧЕСТЕР по 3-4-5 итн... значи викендов, таксито и Ресен.

Не Апокалипто треба да биде частен ghgh:

Кое време ?

НЕ сум сигурен ако нешто времево се сменит идам, ќе дојдам кај натали :D, па ќе те побарам некако :D

Важи, дечко, Претор истура да ти кажам јас никакво е, повели тука ќе здрвиме по една и така има еден куп гласачко тело кое чита пред кооперација :pos:

Важи, дечко, Претор истура да ти кажам јас никакво е, повели тука ќе здрвиме по една и така има еден куп гласачко тело кое чита пред кооперација :pos:
хеехе ај ке ти кажам ако идам и мислам дека го имам и телефонот твој некни ми го даде :)

Предчуство некое :pos:

туку ај по ПП ја претеравме со офтопик, макар што знам имам чест од име на цел форум (ова осеќам) да те честам (ми завидуваат сега) :pipi:

Не ти завидуваат, ти го мислат ќотекот :)

Граѓаните имаат многу причини да бидат задоволни, а најмногу среќни годинава ќе бидат овоштарите кои дочекаа највисока цена досега на јаболкото, која во моментов ја преминува границата од 28 денари за килограм или 45 евро центи, за разлика од пред 4-5 години кога јаболкото изнесуваше околу 12 до 15 денари за килограм во овој период од годината.

А што се случи сега?

А што се случи сега?

Сега нема кеш повеќе...

Уште чекаме од митингот што ни вети Грујо кога беше дојден во Ресен дека јаболката ќе одат како алва со дупло повисока цена и дека он е најзаслужен за тоа до сега и во иднина она шо ќе се дешава.

:) ...Грујо.... нели не беше од владата ланската цена ?

:) ...Грујо.... нели не беше од владата ланската цена ?
Јас бев на митингот на ВМРО во Ресен и многу бев возбуден од дигањето на цената на јаболката шо ја овозможил тој, барем така велеше:toe:

Цената три денари не е исплатлива, на некој што му е критични, што мора да дојде до некој денар, тој мора да ги носи. Повеќето луѓе не и носат“, рече Павле Арсовски, овоштар од Ресен. На овој нелојален потег на откупувачите брзо реагираше локалната самоуправа на Ресен за да им помогне на производителите на јаболка.
Локалната самоуправа презема конкретни чекори со контакти од странски компании, коишто некогаш биле присутни тука“, изјави Димитар Бузлески, градоначалник на Ресен.
Преку најголемиот производител во Преспа „Агроплод“, веќе е обезбеден извоз на 4.000 тони јаболка, со цена од 40 евро центи. Во овој аранжман со 2.000 тони ќе бидат вклучени и индивидуалните производители, а нивните индустриски јаболка „Агроплод“ ќе ги откупува по двојно повисока цена од трговците.

a1 izvor:toe:

hmmmmmm kontakti eptem

Цената три денари не е исплатлива, на некој што му е критични, што мора да дојде до некој денар, тој мора да ги носи. Повеќето луѓе не и носат“, рече Павле Арсовски, овоштар од Ресен. На овој нелојален потег на откупувачите брзо реагираше локалната самоуправа на Ресен за да им помогне на производителите на јаболка.
Локалната самоуправа презема конкретни чекори со контакти од странски компании, коишто некогаш биле присутни тука“, изјави Димитар Бузлески, градоначалник на Ресен.
Преку најголемиот производител во Преспа „Агроплод“, веќе е обезбеден извоз на 4.000 тони јаболка, со цена од 40 евро центи. Во овој аранжман со 2.000 тони ќе бидат вклучени и индивидуалните производители, а нивните индустриски јаболка „Агроплод“ ќе ги откупува по двојно повисока цена од трговците.

a1 izvor:toe:

hmmmmmm kontakti eptem
Да видам да не верувам... камо да е така. :)

Онли? Вистина е ова?

Цената на јаболката оваа година е пониска затоа што се извонредно високи приносите во Турција со дури и подобар квалитет.Мал проблем е далечината,ама со оглед на квантитетот(поголемите количества) и тоа не е проблем.Исто така цената на протокалот и мандарините е на најниско ниво во Турција одкако се памети,со оглед на екстремно добриот квалитет и извонредно високите приноси.
Мислам дека оваа година Ресенчани ќе мора да се задоволат со 10-15 денари од килограм ако не сакаат да ги изгубат и нив.:toe:

Цената на јаболката оваа година е пониска затоа што се извонредно високи приносите во Турција со дури и подобар квалитет.Мал проблем е далечината,ама со оглед на квантитетот(поголемите количества) и тоа не е проблем.Исто така цената на протокалот и мандарините е на најниско ниво во Турција одкако се памети,со оглед на екстремно добриот квалитет и извонредно високите приноси.
Мислам дека оваа година Ресенчани ќе мора да се задоволат со 10-15 денари од килограм ако не сакаат да ги изгубат и нив.:toe:
Турција и онака како директен откупувач не котираше на пазарот... така да тоа не би било вистинската причина.

Турција и онака како директен откупувач не котираше на пазарот... така да тоа не би било вистинската причина.

Одкупувач само кога нема успешен род дома,ама оваа година некако како да им е повеќе од успешен.:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom