Република Македонија - ПЈРМ - Македонска Република

• Креатор на темата Креатор на темата theMac3donian
  • Време на започнување Време на започнување
Grcite veke ni FYROM ne ni vikaat sega sme prekrsteni na: SKOPIA :tapp:

theMac3donian напиша:
Уставна Монархија е најдоброто нешто што може да се деси на МК.
Да има Монарх наместо Претседател и да има Премиер да води грижа
за малите внатрешни проблеми.

Македонско Кралство - вака да е. а не обединето, не сме разделени :wink:

Ист курац - разно паковање. И така и така Претседателот и Кралот немаат никакви ингеренции така што нема потреба ниту од едниот ниту од другиот. :wink:

Mozebi i da bevme Makedonska republika i ne e loso zasto Grcija e Helenic Republik oficijalno vo nivniot ustav a segde megunarodno ja imenuvaat kako Grcija taka da ako nie ako se proglasevme za Makedonska republika vo megunarodnite institucii mozebi ke ne vikaa Makedonija i ke go dobievme toa sto go sakame i sega. Ama mislam deka Grcite pak ke se bunea taka da isto ni se faka.

Ах тој Букурешки договор што ни направи од тогаш ни пропаднаа сите идеали за држава со своето знаме,грб,територија и име

Ајде де! Шо чекате - ставајте потписи на петицијата да видиме дали сте спремни да ја поддржите или и овој муабет ќе биде слама во ветер? :wink:

makedonija e i mora da bide republika.za prikaznite "monarhija,kralstwo"-dosta beshe.i da se vrati wistinskiot simbol na makedonshtinata-lavcheto i znameto-crno-crwenoto na vmro.aj,pozdrav na site makedonci!por los que resisten!

hm neznam kolku e dobar predlog.ako vece ima francuska republika oficijalno zasto nie da nesme makedonska republika .glasam za predlog

Еве го извештајот (скратена верзија) од Европскиот Парламент :

клик ТУКА :star:

да организираме конференција на добра волја..
Сад,Русија,Германија..
да ги викнеме и грците и бугарите да се разбереме..
слободниот ден (овие вториве) да ги однесеме во Шутка на пазар (работи ли сеуште?)..
и таму да ги "изгубиме"..
кога ќе настане дипломатски скандал..
ќе се вадиме дека не сме можеле да ги препознаеме во масата..
веројатно "меѓународната" тогаш ќе не разбере..
а на вториве ќе им "текне"..

Многу нешто ја заборавивте темава :raz:

Ете и јас потпишав... Само излегуваа нешо прашалници неможев да видам што потпишувам :) така да ова е потпишано на слепо.

И јас не знам што треба да потпишам само прашалници има таму??/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom