Република Македонија - ПЈРМ - Македонска Република

• Креатор на темата Креатор на темата theMac3donian
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бе - кликнете на VIew, Encoding и изберете Automatic или Cyrillic Windows и ќе прочитате!!! :star:

За мене многу голема грешка при осамостојувањето на Македонија од Југославија е тоа што наместо Република Македонија, нашата држава не се “прекрсти„ во Македонска Република.

Знам дека овде имаат влијание и внатрешни фактори, како што се другите заедници но верувам дека и под тоа име и тие би биле посреќни отколу да се осеќаме како остаток од некоја пропадната инвестиција(ПРЈМ).

Предноста што Македонскиот народ, па и Македонската држава би имала ако нејзиниот назив офицјално беше Македонска Република би биле според мене доста пресудни за нашиот „нормален“ равиток. Со тоа што Републиката би имала нација по која е и именувана, тогаш наставката Југославија би немала никаква смисла. Другото нешто што според мене е и поважно е тоа што името и потеклото на нашата нација Македонци би била манифестирана во името на Републиката(државата) во која ние живееме и со тоа се става еден вид „шах мат“ позиција и помалку простор за манипулација на тие чии интереси не содржат една Македонија.

Ова е кратко мое мислење и ќе го надополнувам постојано. Јас не предлагам да се менува уставното име на Република Македонија, бидејки тоа би била фатално. Но сепак сакам да слушнам размислувања.
а бе не треси глупости те молам можеја да не наречат на пример "поранешна југословенска македонска република "-можеби нема смисла ама кој може против грците:tapp:

А мене едно гајле ми падна дали ти и таквите како тебе се согласуваат со придавката :wink:

Барак Обама, има став како права дама....грчка снаа...А и го личи за грк...црн ко циган...

Ќе си остане Џоле Бушале уште некоја година изгледа со противкандидативе.:)

а бе не треси глупости те молам можеја да не наречат на пример "поранешна југословенска македонска република "-можеби нема смисла ама кој може против грците:tapp:

Ako ti pre4ese samo toa nemorase cel f@ken post da go kritikuvas... kako sto gledas predlogot e prifaten od dosta mnogu... neznam sto tolku loso gledas vo nego... pls kazi ako sakas... lolz:nenene:

Kriticnoto e deca sto nas ne ne priznavaat kako narod... ostavete drzava na 2min (ne bas taka ama aj da kazeme) Ako sme Makedonska Republika toa ke znaci deka drzavata pripaga na narod koj sto se narekuva Makedonci ... iako znam deka drzavata e na sekoj sto zivee vo nea, odnosno sto e nejzin drzavjanin... mora i oni da sfatat zosto e taka nazivot na drzavata...

Ako nie sme MAKEDONCI togas sekogas, dali denes, dali utre dali zadutre... ke mozeme da ja formirame, obnovime ili pak oslobodime Makedonija odnosno nasata Makedonska Republika...

Jas Glasav pa glasajte i vie... neznam ne deka ke se napravi nesto.. ali da znam dali ke ste za za koa ke bidam na vlast ;)

Еве што вика Тодор Петров :

[MEDIA]http://www.youtube.com/watch?v=pm1k58HtfvM[/MEDIA]

nese gluposti .sosem e vo pravo i ubavo si kaza .tuku nekoj uste togas jaa peeja himnata jugoslovenska ajde podsetise malku ili treba dase vrakjame hronoloshki .da kazat deka nese spremni za samostojna drzava , pa i nikogas nebile za sopstvena drzava gledale samo da si gi napolna mevojte, banda komunisticka .koj moze so grcite:)zasto sto tolku strav od niv nebidi dudlac:) i da go izbegne bosanskoto scenario cccc.da be nekoj ke spie i ke sedi so skrsteni race:) demek ce sme bile podeleni,rastureni,rasparceni .i sme go dobile najdobroto sto sme mozele,auuuuuuuuuu i sto damu kazeme fala na kirco i brane i dagi stavime svetci :)bozeeeeeeee .koj moze so grcite? pa da ti kazam turcite postavija ultimatum od 24 casa dase povleca vojskata na grcija od makedonskata granica vo sprotivno atina ke bide sramneta do zemja:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom