прво се извинувам што ти реплицирам али потполно го сватив батето,казните се само за сиромасите така мене ми изгледа.и јас да сум пратеник да земам 4000евра не ми смета нека има казни ќе ги платам а и што да ги платам кога ме знаат кој сум ќе ме пуштат,ебем ти и валада и опозиција и позиција све исти гомна неможе никој да ме убеди дека едните се добри другите лоши.едните даваат банани а другите ни делат сончоглед.биди дел од партија али не занесувајтесе толку.јас знам само оние кои имаат корист сега од партија гласаат.како на пример работа,па некој испит да ми се среди нели????:smir:
Ова се више муабети за пред кооперација уз пиво...
Настрана рекла-казала, девијации, неприменување и сл.
Факт е дека висината на казните е сосема во ред и дека е по теркот и стандардите на Европа. Банален пример: Кога идеш у Виена во метро или во одреден ресторан, имаш фина, така поголемка табла, на која јасно си пишува дека е забрането пушење, и веднаш до тоа е напишана цената која треба да ја платиш ако ја прекршиш рестрикцијата, а изнесува помеѓу 300 и 500 евра.
Па да видам кој ќе запали цигара и еднаш, а не па повеќе пати.
Како што веќе реков, неопходно е да бидат високи за да имаат ефект.
А, на дечкото кој првично го цитирав, му одговорив така ко што му одговрив, затоа што лоцира проблем кај што де факто го нема. Од све, се фати за чекор кој е правилен, па делува некако "оговарачки" накај параноично.