Рејтингот на политичките партии на Кајгана

• Креатор на темата Креатор на темата Попај
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би гласале на предвремените избори?

• ВМРО-ДПМНЕ+коалиција

Гласови: 204 61,8%
  • СДСМ+коалиција

Гласови: 40 12,1%
  • НСДП

Гласови: 1 0,3%
  • ВМРО-НП

Гласови: 5 1,5%
  • ДПА

Гласови: 2 0,6%
  • ДУИ

Гласови: 9 2,7%
  • ДОМ

Гласови: 6 1,8%
  • ПЕИ

Гласови: 1 0,3%
  • Не сум одлучил

Гласови: 26 7,9%
  • Не излегувам на гласање

Гласови: 36 10,9%

• Вкупно гласачи
    330
  • Гласањето е завршено на .
таман ако има предвремени избори ќе можам да гласам таман после мојот роденден, ама ја нема мојата партија КПМ комунистичка партија на македонија, барем 4000 гласа имаат па да ги подржам

Немам одлучено сеуште, ама како одат работите сигурно ќе има предвремени избори.

Дефинитивно за Никола Груевски
Јас сум против сега да има предвремени избори, но кога веќе е решено да има предвремени избори тогаш ќе гласам за Никола Груевски

П.С.
Гледам овие од СДСМ добиле 9 гласови а ВМРО-ДПМНЕ 77 гласови
Мислам дека наскоро СДСМ ќе ги прогласат за "загрозен вид" :D

Браво сине, ни даде ингениозен и луциден увид во суштината на казните...Како не.

Пред да сврзеш параноична теорија, дај информирај се околу висината на казните во сите развиени западни земји...
Не знам од кај ти идејата дека казна спрема стандард се формира.
Казна е рестрикција, но и превентива. Која би и била сврхата ако биде ниска и ако секој може да ја подмири. Онда секој би си правел прекршоци до миле воље.
За да биде превентивна и за да делува како предупредување мора да е висока. Така е сегде во светот.

прво се извинувам што ти реплицирам али потполно го сватив батето,казните се само за сиромасите така мене ми изгледа.и јас да сум пратеник да земам 4000евра не ми смета нека има казни ќе ги платам а и што да ги платам кога ме знаат кој сум ќе ме пуштат,ебем ти и валада и опозиција и позиција све исти гомна неможе никој да ме убеди дека едните се добри другите лоши.едните даваат банани а другите ни делат сончоглед.биди дел од партија али не занесувајтесе толку.јас знам само оние кои имаат корист сега од партија гласаат.како на пример работа,па некој испит да ми се среди нели????:smir:

Абе мала држава тоа ќе биде ми се чини секогаш така.
Ама ако гласаш не мора да знаши дека мора и да имаш лична корист директно од партијата.

Ако може да се протурка работата, па да дојдам до некаде јули-август, е тогаш ќе можам да гласам. А сега џабе ќе правам муабети.

Важно е изборите да бидат масовни па за кој сакат нека гласат.

на вечера у сириус дека ќе има избори 100%

Хахахаха, не се кладам...:)
Туку, гласаа или не вечерва? Меѓународната ороспија не списка по некого?

Хахахаха, не се кладам...:)
Туку, гласаа или не вечерва? Меѓународната ороспија не списка по некого?
не бе бучко бараше да се продолжи за утре, па направија пауза да се договорат

Значи белосветските педофили и ороспии ќе притискаат да нема избори...

Има доволно мнозинство за самораспуштање на Собранието.

Бидејќи професијата ми е правење вакви студии и проценки, само да напоменам дека резултатите од анкетата на кајгана се малку изместени од фактичката слика во државата.

Проближниот сооднос ДПМНЕ-СДСМ, според испитувањето на оние што ќе гласасат, е отрприлика нешто помалку од 4 наспроти 1.
(во зависност од статистичката грешка, се движи од 3.4 до 3.9).

Тоа е огромна предност за ДПМНЕ и не без причина СДСМ се во паника. Затоа денес се вклучи и Бранко Црвенковски да убедува против изборите. Од овие причини, не исклучувам СДСМ да ги бојкотираат изборите.

Посебно се во паника малите партии т.е. партиски приклучоци. И со право: нема да можат да уценуваат при стварање влада. Впрочем ако убаво се размисли, таквите како Тито Петковски и слични и треба да бидат збришани.

До јуни работата треба да биде готова, а дотогаш - техничка влада.

Бев против избори, но се разубедив дека е подобро вака.

прво се извинувам што ти реплицирам али потполно го сватив батето,казните се само за сиромасите така мене ми изгледа.и јас да сум пратеник да земам 4000евра не ми смета нека има казни ќе ги платам а и што да ги платам кога ме знаат кој сум ќе ме пуштат,ебем ти и валада и опозиција и позиција све исти гомна неможе никој да ме убеди дека едните се добри другите лоши.едните даваат банани а другите ни делат сончоглед.биди дел од партија али не занесувајтесе толку.јас знам само оние кои имаат корист сега од партија гласаат.како на пример работа,па некој испит да ми се среди нели????:smir:
Ова се више муабети за пред кооперација уз пиво...
Настрана рекла-казала, девијации, неприменување и сл.
Факт е дека висината на казните е сосема во ред и дека е по теркот и стандардите на Европа. Банален пример: Кога идеш у Виена во метро или во одреден ресторан, имаш фина, така поголемка табла, на која јасно си пишува дека е забрането пушење, и веднаш до тоа е напишана цената која треба да ја платиш ако ја прекршиш рестрикцијата, а изнесува помеѓу 300 и 500 евра.
Па да видам кој ќе запали цигара и еднаш, а не па повеќе пати.
Како што веќе реков, неопходно е да бидат високи за да имаат ефект.

А, на дечкото кој првично го цитирав, му одговорив така ко што му одговрив, затоа што лоцира проблем кај што де факто го нема. Од све, се фати за чекор кој е правилен, па делува некако "оговарачки" накај параноично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom