Реинкарнација

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469
а за реинкарнација сведочат луѓе кои со хипноза биле вратени во претходен живот има цели емисии посветено на тоа.
Чим веруваат и во хипноза ондак толку од муабтот. Јасно ми е се.

Се повикуваш на Исусово учење а самата Библија говори за душата на човекот, значи не сме без ич.
--- надополнето: Nov 5, 2011 8:42 PM ---

Jas ne rekov deka nemame ic dusha,nego deka imame samo "sitni" dushi. Za da stane toa EDNA dusha treba mnogu"trud"da se ulozi vo toa.
A sho posle smrta,kade odi taa "dusha", odgovorot ke go najdesh vo nekoe moe prethodno mislenje.

Чим веруваат и во хипноза ондак толку од муабтот. Јасно ми е се.
Kakов заклучок :)
Сакаш да кажеш дека не постои хипноза?
Инаку не можат да се хипнотизираат неколку типови на луѓе.
Така наречените "интелектуалци", идиоти и "скептици".
Од проста причина што хипнозата не е зависна
само од хипнотизерот туку и од тој што сака(не сака) да
биде хипнотизиран.
За скептиците може тука да се дискутира, не е баш
кај сите исто. Пресудна е довербата...како и да е.......
Инаку факт е(во одредени случаи) дека е направен одреден трансфер на меморијата. Факт е и дека одредени навики, стравови ги имаме од роџење.

Jas ne rekov deka nemame ic dusha,nego deka imame samo "sitni" dushi. Za da stane toa EDNA dusha treba mnogu"trud"da se ulozi vo toa.
A sho posle smrta,kade odi taa "dusha", odgovorot ke go najdesh vo nekoe moe prethodno mislenje.

Па според Библијата иде кај Бог а телото станува прав и пепел.

Античка е приказнава :D Пред ~10 страни се дискутираше за ова дете.
Античка не античка да ја споделам јас:Dможе некој ја нема прочитано...
Нека се дискутира повторно,нови мислења...

Не ја мразам темата. Го мразам размислувањето дека реинкарнацијата е возможна. Нели иаме право на свое мислење? Ова е моето.
Некој и твоето размислување може да го мрази и да ти се чуди на паметот...па сега ради различни размислувања ќе хејтаме луѓе? Ама ај глеј си работа....

"We wake and find ourselves on a stair. There are stairs below us which we seem to have ascended; there are stairs above us, many a one, which go upward and out of sight."

јас не верувам во реинк...туку во воскресение........:vozbud:

DA.... taka e spored BIBLIJATA
Megutoa nekoi veruvaat vo drugo....
np. budistite veruvaat vo reinkarnacija....
и да е така како сто тврдат ...будистите .. јас ништо не губам ама ако е инаку....можете се да загубите....:cautious:

Живејте луѓе... смртта е забранета за човекот секако ;)
Во сите системи постои ако не дирекно објавување, барем навестување дека инкарнација има (ваква или онаква, зависи од тој што објаснува). Разгледајте таму по вашите книги и пракси.

Biblijata e skoro se laga, prepis ima nekoi delovi vistiniti no i tie se iskriveni... Sakate da mi kazete deka veruvate vo Vatikan vo papata vo biblijata sto ja iskrivile luge od minatoto sto vladeele so svetot i denes sto vladeat, pa normalno spored biblijata i verite ne treba vo nisto da veruvame i da bideme glupi...
Se dodeka vladee ovaa reptilska rasa tesko se doaga do vistinata, a pak tehnikite kako dlabok trans, hipnoza, meditacija tehnika na pravilno disenje itn. ni kazuvaat deka ne se vistiniti.
Reinkarnacija postoi i sekoj ziv sto e tuka e roden i umren mnogu pati, odnosno umreno samo teloto dusata ne umira taa e energija. Se pojavija deca sto se sekavaat na predhodnite zivoti i veke se raboti so niv toa e tocno, no ima i tehnika sto sekoj moze da dopre do predhodniot zivot...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom