Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.586
Хинт... побарај ја темата - Индиго деца :smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Хинт... побарај ја темата - Индиго деца :smir:
A што е со слободата на верување која христијанството ја дава на оние кои одлучиле да не го следат тој пат?Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Читајте повеќе православна литература а не се и сешто што ја труе душата на човекот.
A што е со слободата на верување која христијанството ја дава на оние кои одлучиле да не го следат тој пат?
Проповедај во религијаСв.Апсосол Павле во посланијата вели се ви е дозволено но не ви е се од корист. Така и Вие како мислите така работите. Но вистината е во православната вера...
Проповедај во религијане тука.
Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Читајте повеќе православна литература а не се и сешто што ја труе душата на човекот.
Живееме во 21 век, време на квантна физика, време кога се повеќе и појасно станува јасно дека религијата (мислам на сите религии) е надмината, сега стапува на снага духовноста или вистинската Божја посветеност. ДА реинкарнација постои и тоа е нормален процес на развој на душата.Неможам да разберам како се задоволувате само од знаењето кое е дадено во пречистените религиски текстови напишани пред век и половина на ниво на знаење и разбирање на тогашниот развиток на човекот и се разбира прочистени од црквата, а за доброто на верниците(овчичките). Животна желба ми е да влезам во Ватиканската библиотека и да ги прочитам забранетите книги.Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Живееме во 21 век, време на квантна физика, време кога се повеќе и појасно станува јасно дека религијата (мислам на сите религии) е надмината, сега стапува на снага духовноста или вистинската Божја посветеност. ДА реинкарнација постои и тоа е нормален процес на развој на душата.Неможам да разберам како се задоволувате само од знаењето кое е дадено во пречистените религиски текстови напишани пред век и половина на ниво на знаење и разбирање на тогашниот развиток на човекот и се разбира прочистени од црквата, а за доброто на верниците(овчичките). Животна желба ми е да влезам во Ватиканската библиотека и да ги прочитам забранетите книги.
Страмота и греота е за еден православен христијанин да размислува за реинкарнација... Дефинитивно не верувам и убеден сум дека не постои. после смрта душата на човекот се преселува во небеското царство за оние кои живееле Богоугодно или во вечната геена (пеколот) за оние кои правеле лоши дела и не живееле Богоугодно. Реинкарнацијата не е дел од нашето Свето православие.
Апсолутно си сигурен во ова, без никаков сомнеж, без најмала резерва дека може и да не е така?