Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас на нити едно место со нити еден коментар не покажав никаква благонаклоност за резултатите од референдумот. Нити им се ситам на Британците нити ги жалам останатите. Разликата помеѓу мене и скоро сите тука е што јас референдумот го сфаќам како завршена работа. Точка, крај. Народот беше прашан и тој си го кажа своето. Неговата одлука е таква каква што е му се допаѓало тоа некому или не. Ни на крај на памет ми падна да си правам тука филмови како резултатот од истиот да се заобиколи или преиначи пошто мене не ми се допаѓал истиот. Очекувам политичарите во В. Британија како демократија до вековна традиција да ја почитуваат одлуката на нивниот народ и да ги спроведат нивните желби во дело најдобро и најбрзо што можат. Ако наместо тоа пробаат на било кој начин да ја заобиколат нивната желба искажана на референдумот тогаш толку од демократијата таму и традицијата што ја граделе со векови. Ако таму помине таква работа како поништување на вољата на граѓаните искажана на референдум тогаш ние со двајстина години демократија и супер сме.Туф, туф, туф сарказам како од најлошите скечеви на Мистер Бин и британски пензионер кој мисли дека кралицата е гуштер...Не се само глупави тие што гласаа за излегување, туку беа доста и неинформирани.
Пред да почнеме да дискутрираме информирај се за тоа кои би биле придобивките и негативните работи за Британија, па да соочиме аргументи кој е глупав.
Тоа е твое мислење и став. Јас ете не мислам така, но сепак тоа не е одговор на прашањето кое јас го поставив и ти многу добро го знаеш тоа.Се е исто кај нас. Како ќе ја нареди Груевски така ќе биде. Дали на референдум дали само формално, зборот на пастирот посекако ќе се исполни.
Ispushti da kazhesh deka isto taka gi zadolzhija do koska.Стварно овие европскиве окупатори што прават нема смисла. На цела источна европа и ги изградија автопатите и ја обновија цела инфраструктура. Мислам срамота голема. Подитно да си земат земјоделските субвенции, да размонтираат автопатите да си ги земат енергетските проекти и да се вратат дома. Одма волксваген да ја продаде шкода и да се врати како што беше на времето.
Тоа е твое мислење и став. Јас ете не мислам така, но сепак тоа не е одговор на прашањето кое јас го поставив и ти многу добро го знаеш тоа.
Зошто би се гласало на референдум кога политичките партии кои што сме ги избрале да ја водат државата едно од основните цели им е членство во ЕУ и НАТО.
Во Британија дојде до референдум само поради тоа што Камерон се заложи за истиот како изборно ветување оти му требаа гласовите од евроскептиците за да победи на изборите. Ама тој блеф му се удри опасно од глава и сега ќе се случува што ќе се случува.
Од друга страна во Русија пак, партии на народот секој втор понеделник искачаат. И тоа јаки партии, колена да му се тресат на царот. Ама он демократски наоѓа начин да ги победи.
Британија не излезе од ЕУ ради подобар живот...