TheTrooper
Психијатриски случај
- Член од
- 27 април 2009
- Мислења
- 6.833
- Поени од реакции
- 6.392
После ово со новиов министер како да сакаш да служиш војска бе ????
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас сум отслужил моето, да си кажам.После ово со новиов министер како да сакаш да служиш војска бе ????
Не ти се обраќав тебе.......Јас сум отслужил моето, да си кажам.
Него, кому му се обрати? Бидејќи е во второ лице еднина. Не е недоредено кон „некој“ или „вие/тие“
И зошто да не? Министерот не врши обука, министерот е службеник. Старешините вршат обука. Мислите вие Пауновски или леленовски имаше поим што и како се дешаваше у касарни?
Инаку, може да се обучува и кај црниот ѓаол ако треба само за да знаеш како да браниш дом и татковина.
Не ти се обраќав тебе.......
Ако дојде утре до војна не дај боже, јас ете прв ти кажувам дека нема да излезам и да ја бранам.Како што беа многу луѓе во 2001,така и јас ќе бидам кај "тетка во Австралија" или наеднаш ќе заболам од некоја хронична болест или ќе станам инвалид......Нека ја бранат браќава и учките и онака на нив им ја дадоа државата......
Што има овде за да се брани ?
На чело на армијата се наоѓа човек кој ја напушти и предаде и после тоа се бореше против нејзе..... Тоа доволно кажува за каква армија се работи....И јас да одам утре во таа војска да служам воен рок и бранам ваква посрана дупка ?
Ајде дечки и џевојке лајкајте му го постот.
Оти за тоа е напишан, не за друго.
После ово со новиов министер како да сакаш да служиш војска бе ????
Воен рок служење не би ми бил проблем.....дали 3 месеци ќе лежам дома или 1 месец ќе вежбам и 2 лежам во касарна......разлика ?Ова твоево исто како на еден пријател што објавил кога беше она дека воениот рок ќе биде задолжителен.. објавил „Ајде сега ќе ве видам мажишта“ а истиот ни работи ни учи а нема отидено воен рок.. откако му пишав дека може и доброволно да се пријави ако толку сака заќуте. Така и ти си наоѓаш сега причини демек инаку спремен беше да служиш воен рок
Повеќе ценам некој што си ќути а ќе отиде да помогне ако има нешто како во 2001 отколку да се курчиш па да бидеш болен тогаш.
У ствари на чело на армијата е Прецеднико на Македонија, а командната линија оди колку што знам до , пардон до генералштабот...ама можи и грешам...од порано можда е нешто поинаку.На чело на армијата...
Воен рок служење не би ми бил проблем.....дали 3 месеци ќе лежам дома или 1 месец ќе вежбам и 2 лежам во касарна......разлика ?
Што има страшно толку во воениот рок,па да не бидам спремен да го отслужам ? Едноставно е,зашто би имал желба да го служам ? Министеров башка,тој е капка кој ја прелива чашата за мене......
Јас не се курчам дека ќе идам одма да војувам,дека прв ќе застанам,па да ми збориш дека имам само голема уста....Јас си кажаувам убаво дека не ми е до тоа.
Немам јас овде што да бранам,а немам ни намера да останам ден повеќе од што морам овде.....
Назначувањето на овој џафери за министер е само еден во низата потези.......
У ствари на чело на армијата е Прецеднико на Македонија, а командната линија оди колку што знам до , пардон до генералштабот...ама можи и грешам...од порано можда е нешто поинаку.
Не, фундаментално непознавање е да се тврди дека министерот за одбрана нема ингеренции итн.У ствари на чело на армијата е Прецеднико на Македонија, а командната линија оди колку што знам до , пардон до генералштабот...ама можи и грешам...од порано можда е нешто поинаку.
Ау ау ау во каков тежок филм си влезен ти братучед...Ne.
Za da znaes kako da ne te rokne nekoj. A pozociite nema da gi znae. Glup li si?
Mnogu filmovi gledate.
Ова го велат сите МАЌЕДОНСКИ ЛАВОВИ ПОЛИТИЧАРИ со двојно државјанство кој блгарско кој хрватско кој српско и со имот, капитал и орочен кеш во соодветните земји...Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.
Ne bil glup Kenedi.
Павел, пишав за личноста која стои на чело на војската, а тоа е врховниот командант на ОС, Претседателот на Македонија. А сигурно дека и министерот и собранието и владата имаат своја улога што е најверојатно пишано низ законите.Не, фундаментално непознавање е да се тврди дека министерот за одбрана нема ингеренции итн.
Советувам да се прочита ЗАКОНОТ ЗА ОДБРАНА, верзијата од 2011, член 20:
.
да ви кажам за вас лично,слушете си војсак за вас лично да научите дисциплина, да ракувате со оружје сум слижел со брака ми молело к!! за нив сум си гледал за себс да се обучам , и да биде недајбоже ке си бидете спремни