Divider
Seraphim
Прашај го Бен Гурион и сите по него. Или Голда Меир и њојзи сличните.Ке пуштиш дете од 18 год што поминало 3 месеци обука на борбена линија ? Ке пуштиш твое дете?
За кого ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прашај го Бен Гурион и сите по него. Или Голда Меир и њојзи сличните.Ке пуштиш дете од 18 год што поминало 3 месеци обука на борбена линија ? Ке пуштиш твое дете?
За кого ?
Шо се секираш, за "отпосле" местата се договорени. Твоето дете од ров во гроб, туѓото од столче во фотеља.Ке пуштиш дете од 18 год што поминало 3 месеци обука на борбена линија ? Ке пуштиш твое дете?
За кого ?
Одличен пример. Знаеме дека Израелците се издигнаа самостојно на воен план. Земјата, оружјето, воената опрема и припрема не им беше буквално подарена од страна на меѓународната заедница.Прашај го Бен Гурион и сите по него. Или Голда Меир и њојзи сличните.
Шо се секираш, за "отпосле" местата се договорени. Твоето дете од ров во гроб, туѓото од столче во фотеља.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:53 ---
Одличен пример. Знаеме дека Израелците се издигнаа самостојно на воен план. Земјата, оружјето, воената опрема и припрема не им беше буквално подарена од страна на меѓународната заедница.![]()
абе прав мочко си ти. се правиш глупав со сила или стварно си глупав до немај каде? дај мавни малце главата од бирото па преиспирај се што пишуваш.шокур бе тебе те интересира шо напрај МК за мене?
Многу. А и не и барав ич.
Ти, што нарпави Бугарија, Америка, Германија за тебе?
Прашај се Ти што си направил за неа. Или што си направил за мајка ти и татко ти дома, што ди дале дом, храна, интернет, оти ум се глеа не ти дале.
Така и Макеоднија, ми дала топол дом, идеја, мисла. Живот.
Мочковци бе. Се посраа од една војска во која кур ќе видат од војска.
не не - позициите нема ич да ги знае. добро бе ти стварно на каква дрога си човеку? како може таква глупост да кажеш? тој како МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА има на располагање милион информации поврзани со војската и што мислиш ако се спука утре со нив дека побитно ке му биде да те одбрани тебе мене државата или неговите браќа сестри и роднини - тој веќе еднаш се борел ПРОТИВ државата а сега ке крои плавноги како да ја брани држават - да ти кажам искрено го заболе курот него за оваа државаNe.
Za da znaes kako da ne te rokne nekoj. A pozociite nema da gi znae. Glup li si?
Mnogu filmovi gledate.
Ne bil glup Kenedi.
шокур бе тебе те интересира шо напрај МК за мене?
Многу. А и не и барав ич.
Ти, што нарпави Бугарија, Америка, Германија за тебе?
Прашај се Ти што си направил за неа. Или што си направил за мајка ти и татко ти дома, што ди дале дом, храна, интернет, оти ум се глеа не ти дале.
Така и Макеоднија, ми дала топол дом, идеја, мисла. Живот.
Мочковци бе. Се посраа од една војска во која кур ќе видат од војска.
Ги видов. Малку се.
А и секој треба да знае, а не да чека на готово.
Станавме држава на готовани. Мама меси, тато носи, чиче џандар брани, а кутрион војник ме брани.
А јас: Јас пијам кафе на раат и куродрвам на интернет.
Е не бива така.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:00 ---
Виар дуинг ит. Дуинг бизнис ин Подареш.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:01 ---
СеА, откако зготвив руЧок пар екселанс, ќе си седнам да си глеам серија на компљуктор,.заслужиф. Ајт, до после.
Тоа ќе го сфатам како одбивање на понудата. Ту бре сите анархоатеолиберокосмополисти до сега ми ја одбиле. Никој ли не сака гратис низ светот да се шета со толку сладок труд, пропагирање на своите замисли? Ќе помислам дека сум многу ружен и socially awkward persona.
Може у Подареш? Со Luki Junior ќе напрајме, ама не само на клабери, ами и микс од: криволовци, ракиџии, скарајадачи и земљообрабувачи со елементи на клабинг и понекоја урбофолк журка. На комплетисано.
Nemoj da lazes. Jas ne ja odbiv, samo ti rekov deka imam bitni raboti koi ne mi se ostavaat samo za da go lapnam kjotekot nekade.
Doagjam i jas! Pod uslov da ima pevaljka na masa so golemi cicki.
За тебе може. Ќе има една со глеми цицки, една со цицки како круфчиња и една со копчиња за мењање станици на стариснко радио. За ако се премислиш.
Ама и ти да забричиш барем една мишка. Не како израелски женски солдат. Со вуна под мишки. За на шунде нема гајле, ќе преминеме преку тоа. Или по ногите. Смао да не ти е претопло со натуралните чарапи и бечви?
Па...ко ќе те клајме на маса и ти да замешаш со гзот, да се таласа, прелива. Па....
А ќе смееме и тебе и на певаљките да ви потклаваме по некој денар у запотено попрсје?
Или само на певаљките?
Туку, ај на тема.
Ти Би идела на тромесечна обука?
Mene ne, samo na pevaljkite, jas sum del od bagrata. Ajde mishka kje zabricham. Mozhe brk da ostavam? Me mrzi... :/
I bidi miren, za vojskata e temava. Ti stari si bil?
Yup...
Остај мустаќ. Ќе ти даеме вазољин да светкаат, онака замрсно.
Сеа, ти би? Војска?
Top! Ne treba vazoljin, kje se omrsat od skarata. Taka kje se uklopam pobrzo vo drustvo, kje bidam edna od vas.
Bi be, sto da ne. Za Makjedonija!