Нема што да отворам ни во Техеран ни во Батинци ништо. Јас сум тој ограничениот а ти неограничениот ти текнува? Јас сум оној сељакот што за рандом техранци и припорци (со секое достојно поштовање на исклучоците кои ги признавам но сепак се малцинство) смета дека се припрости ашљаци без култура. Јас верувам во граници атласни, географски, топографски, културолошки, религиски, систем на општествено уредување, се. Полн сум со предрасуди и стереотипи. Ти си тој што ги нема, модерен, нашетан, начитан. Нема јас што да барам во Техеран затоа што се плашам за својот живот ако го направам тоа. Ти од друга страна немаш проблем и по таа логика немаш ни опасност затоа не може да влечеш еквиваленции тука. Прифати ја понудата и двојно ќе добиеш-гратис патување и (ако нешто уопште ти значи или мења) ментална сатисфакција на добиена дебата и надаргументирање на соговорник. Одиме со најпроста логика. Имаш историска шанса да си ја докажеш поентата и да се прошеташ, гратис за минимален труд, а тоа е истото што тука го пишуваш на форум јавно да го кажеш таму. Ако не прифатиш ваква понуда-Или си глуп, или се сомневаш во веродостојноста на твојата поента (јас на пример може сум глуп, ама во веродостојноста на мојата поента не се сомневам). So which one is it?
Од кај го скопча сето то бе?
Интересно е како ме етикетираат на форумов. Во пар постови, сум либерал, искомплексиран морон, конзервативна свиња, садист, фашист, космополит, либерал, комунист, анархист, патриот, неограничен. Се' во едно.
Прво, забега со муабетот. Ептен. Онака, ептен.
Второ, и јас сум тој што смета дека постојат секакви разлики. И се што наброја.
Јас не ја гледам црвената линија на Кораб. Ако ти ја гледаш, кажи ми.
А, ако веќе ми кажуваш, објасни ми. Што заокружува нашава граница?
Нели, по твојата „логика“, границата треба да опкружува една хомогена структура.
Како тоа и припорчани живеат внатре во домовинава за која треба да се gine peer?
M?
Проста логика, indeed.
Не знам само како успеа да ми упикаш во дискусија поента дека оние што не веруваат во поентата да се гине за граници, се либерали.