Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Зш не бива ?
Затоа ти плакаш даноци, да не се секираш за работи што се за професионалци , кои таа работа ке ја завршат ПОДОБРО од тебе...

ПС Друго е ако утре не нападне некоја држава, па сега цел народ ке ја браниме Македонија......
Како ке ја браниме??
Ке се затрчаме по форуми или ке навиваме пред нашата амбасада во некоја европска држава.
Стварно како си го замислувате тоа ако не нападнат ке ја браниме. Како во некој партизнакси филм или виетнамски?

Зш не бива ?
Затоа ти плакаш даноци, да не се секираш за работи што се за професионалци , кои таа работа ке ја завршат ПОДОБРО од тебе...

ПС Друго е ако утре не нападне некоја држава, па сега цел народ ке ја браниме Македонија......

Може, не влеам не, подостарев и јас. Не сум у цветот на младоста.

А за вториот болд: кај бевте 2001?

И кенкате за даноците, а ваму...пих.

Епа сеа малку се, толку е капацитетот на Идризово, 300 души максимум. Почнува да се чистат повозрасите во сите специјални единици.
За летоска пак се најаваува, таков конкурс, таман да завршат овие претходните со обука.

Иначе иако поголемиот дел се партиски влезено, сепак се работи за доста спремна малдина.

А логистика кој ќе дава? Резервата? Која ја нема бидејќи се укина војската?
Или ќе с еплати кетеринг служба, да носи храна, муниција, итн.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:11 ---
Како ке ја браниме??
Ке се затрчаме по форуми или ке навиваме пред нашата амбасада во некоја европска држава.
Стварно како си го замислувате тоа ако не нападнат ке ја браниме. Како во некој партизнакси филм или виетнамски?
Со кур у раце или кратко еспресо у кафуле.

Инаку
Виетнам има загубени неколку македонии во менпауер за да успее.

Сето тоа само заради тоа што “ти ја одбив понудата“?

Детски муабет пар екселанс.

Еве, ти не си ни либерал ни анархист. Веруваш во граници.
Ќе одиш во Техеран да оформиш здружени9е на клабери на град Техеран?

Но, ако поентата ти беше дека границите сепак постојат, па затоа ако ја напуштиш оваа Македонија и одиш во тие држави ќе осетиш разлика, еве ти од мене понуда, да основаш здружение на клабери во Припор.

Или Батинци

Јас ќе ти платам за се што треба. Се ќе средам. Само направи го тоа. Би?

А нема граници... бре мајката.

Нема што да отворам ни во Техеран ни во Батинци ништо. Јас сум тој ограничениот а ти неограничениот ти текнува? Јас сум оној сељакот што за рандом техранци и припорци (со секое достојно поштовање на исклучоците кои ги признавам но сепак се малцинство) смета дека се припрости ашљаци без култура. Јас верувам во граници атласни, географски, топографски, културолошки, религиски, систем на општествено уредување, се. Полн сум со предрасуди и стереотипи. Ти си тој што ги нема, модерен, нашетан, начитан. Нема јас што да барам во Техеран затоа што се плашам за својот живот ако го направам тоа. Ти од друга страна немаш проблем и по таа логика немаш ни опасност затоа не може да влечеш еквиваленции тука. Прифати ја понудата и двојно ќе добиеш-гратис патување и (ако нешто уопште ти значи или мења) ментална сатисфакција на добиена дебата и надаргументирање на соговорник. Одиме со најпроста логика. Имаш историска шанса да си ја докажеш поентата и да се прошеташ, гратис за минимален труд, а тоа е истото што тука го пишуваш на форум јавно да го кажеш таму. Ако не прифатиш ваква понуда-Или си глуп, или се сомневаш во веродостојноста на твојата поента (јас на пример може сум глуп, ама во веродостојноста на мојата поента не се сомневам). So which one is it?

А за вториот болд: кај бевте 2001?
Јас на пример, поминав некое време низ Кумановско, седев по 6 сааати во ров и мислев дали во тој момент некој наркос ме гледа низ снајпер....и, ( уште памтам ) размислував што прават мои врсници во Геманија , на пример, дали прават планови за одмор на пример.....

И убаво ја сватив приказната ВОЈНА.....и си ветив дека НИКОГАШ повеке нема да бидам нечиј пион.....

Нема културни војни тука.

Има прдловци и има луѓе.

сеа ќе се најде некој да рече, не сум јас, додека вели Иш муо Иш.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:19 ---
Јас на пример, поминав некое време низ Кумановско, седев по 6 сааати во ров и мислев дали во тој момент некој наркос ме гледа низ снајпер....и, ( уште памтам ) размислував што прават мои врсници во Геманија , на пример, дали прават планови за одмор на пример.....

И убаво ја сватив приказната ВОЈНА.....и си ветив дека НИКОГАШ повеке нема да бидам нечиј пион.....

Кој црн ров го најде у Кумановско? Доле кај Опае? Или?

Да речеше Раштак и ај, имаше ровови. А може и ќе се упознаевме :)

КОја приказна бе? немаше војна. Имаше пукни прдни изврши велепредавство, пушти гревој џандари да серат у гаќи (мада многу и од нив изненадија) без соодветна поддршка, предај ги и нив и тоа беше.

Како ке ја браниме??
Убаво го приметуваш апсурдот, нели....Помина времето за таква војна, па следствено на тоа и потребата за редовна војска..

Убаво го приметуваш апсурдот, нели....Помина времето за таква војна, па следствено на тоа и потребата за редовна војска..
Ама треба да се знае како се брани држава. Без оглед на апсурдот.

Или битката со навидум невидливиот непријател чичко терорист.

Нема што да отворам ни во Техеран ни во Батинци ништо. Јас сум тој ограничениот а ти неограничениот ти текнува? Јас сум оној сељакот што за рандом техранци и припорци (со секое достојно поштовање на исклучоците кои ги признавам но сепак се малцинство) смета дека се припрости ашљаци без култура. Јас верувам во граници атласни, географски, топографски, културолошки, религиски, систем на општествено уредување, се. Полн сум со предрасуди и стереотипи. Ти си тој што ги нема, модерен, нашетан, начитан. Нема јас што да барам во Техеран затоа што се плашам за својот живот ако го направам тоа. Ти од друга страна немаш проблем и по таа логика немаш ни опасност затоа не може да влечеш еквиваленции тука. Прифати ја понудата и двојно ќе добиеш-гратис патување и (ако нешто уопште ти значи или мења) ментална сатисфакција на добиена дебата и надаргументирање на соговорник. Одиме со најпроста логика. Имаш историска шанса да си ја докажеш поентата и да се прошеташ, гратис за минимален труд, а тоа е истото што тука го пишуваш на форум јавно да го кажеш таму. Ако не прифатиш ваква понуда-Или си глуп, или се сомневаш во веродостојноста на твојата поента (јас на пример може сум глуп, ама во веродостојноста на мојата поента не се сомневам). So which one is it?

Од кај го скопча сето то бе?

Интересно е како ме етикетираат на форумов. Во пар постови, сум либерал, искомплексиран морон, конзервативна свиња, садист, фашист, космополит, либерал, комунист, анархист, патриот, неограничен. Се' во едно.

Прво, забега со муабетот. Ептен. Онака, ептен.

Второ, и јас сум тој што смета дека постојат секакви разлики. И се што наброја.

Јас не ја гледам црвената линија на Кораб. Ако ти ја гледаш, кажи ми.

А, ако веќе ми кажуваш, објасни ми. Што заокружува нашава граница?

Нели, по твојата „логика“, границата треба да опкружува една хомогена структура.
Како тоа и припорчани живеат внатре во домовинава за која треба да се gine peer?

M?

Проста логика, indeed.

Не знам само како успеа да ми упикаш во дискусија поента дека оние што не веруваат во поентата да се гине за граници, се либерали.

Не би рекол, за жал допрва доаѓа тоа време.

КОја приказна бе? немаше војна. Имаше пукни прдни изврши велепредавство, пушти гревој џандари да серат у гаќи (мада многу и од нив изненадија) без соодветна поддршка, предај ги и нив и тоа беше
ТАА приказна.....
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:25 ---
Не би рекол, за жал допрва доаѓа тоа време.
Не би рекој....Ако евентуално дојде до такво нешто, тоа ке биде решено однапред, ние ке бидеме статисти во убаво склопен нечиј план

ТАА приказна.....
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 15:25 ---

Не би рекој....Ако евентуално дојде до такво нешто, тоа ке биде решено однапред, ние ке бидеме статисти во убаво склопен нечиј план
И?
Според тебе треба да легнеме на брашно го да го дозволиме тоа?

Биди војник за да ако треба да ја браниш државата,па да умреш поштено и на крај да ти се помочаат на гробот?Не фала.Ќе бидам терориста,за да ме назначат Министер.

Ке пуштиш дете од 18 год што поминало 3 месеци обука на борбена линија ? Ке пуштиш твое дете?
За кого ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom