Редовна војска повторно?

• Креатор на темата Креатор на темата SmokeTooMuch
  • Време на започнување Време на започнување
Така и Макеоднија, ми дала топол дом, идеја, мисла. Живот.

македонија ти го даде тоа? Озбилно?

Кој дел од Македонија? Малесија, Козјак?

Кој ти даде топол дом? Ниџе? Идеја, кој? Вардар? А мисла? Осогово? Живот? Знам - Смоларски водопади.

Епа, чим е така, вреди да им се оддолжиш. Да ги чуваш и браниш црвените линии кои ги има само на атласи.

македонија ти го даде тоа? Озбилно?

Кој дел од Македонија? Малесија, Козјак?

Кој ти даде топол дом? Ниџе? Идеја, кој? Вардар? А мисла? Осогово? Живот? Знам - Смоларски водопади.

Епа, чим е така, вреди да им се оддолжиш. Да ги чуваш и браниш црвените линии кои ги има само на атласи.

Скопје, Прилеп, Охрид, Радовиш, Куманово, Дебар, итн.
Кајмакчалан, Бистра, Попова шапка, Осогово, Солунска глава, Кораб, Мариово, Малешевијата, Кокино, Скалестите водопади, Демиркаписка клисура. Радика, Вардар, Матка, итн.
Народот, луѓето, прекрасните пејзажи, извонредната негибната и дел гибната природа.
Јазикот, историјата, културата, традицијата.

Секаде на тие места се чувствувам убаво, пријатно, дома, свој, на своето.

Зошто те чуди тоа?

Или Бранко и Брендан се криви и за тоа?

И ќе ја бранам.
И треба да се брани.

Очебијно е дека не сте доволно начитани. Запрашајте се, ако некогаш дојдете до тие книги, како на Ремарк како полесно четиво, Во триумфална капија, на пример, како се чувствувале тие, оние, кои немале свое и не смееле да го чувствуваат како свое.

Или ѕирни ги смешните статуси на Џену на фејсбук, од оние, патриотите од астрања, ќењада и други места.
И таму сум бил и живеел. И на други места.
Никаде не сум бил свој на свое.

Затоа....

И зошто не би ја бранеле? ради БЦ, Груевски? Глигоров? Тито, едниот и другиот? Зошто? За политичарите?Оправдание кои не држат вода. Политичарите и лидеите доаѓаат и си одат. Црницата останува.

А вие, бесполези, реков и ќе повторам, се посравте до тримесечна обука.

Очебијно е дека не сте доволно начитани.

Црницата останува.

А вие, бесполези, реков и ќе повторам, се посравте до тримесечна обука.

1. Само ќе се насмеам. Дискретно. :vozbud:

2. Црница, солончек, алувијал. Да, за тоа треба да се гине. За педолошката покривка на Македонија. :D

3. Не е до обуката. До лоботомијата е.

Верувам дека си служел и повеќе.
Гледаме дека има контра ефект. Зошто и ние би?

АРМ??

Did you mean: UCK?

Attachments

• 559864_10152556098025066_1391103940_n.jpg
    559864_10152556098025066_1391103940_n.jpg
    34,4 KB · Прегледи: 11
Еве го се случи тоа што го пишав одамна(дека командантите на учк ке ни бидат министри) кога одреден член колку што се сеќавам ми рече дека сум размазено дете кое се плаши од војска,за неколку месеци 18 години и ке отидам да служам воен рок ке се запука ке ме одведат на фронтот ке ме рокне некој ЉОЧ затоа што ке ги знаат нашите позиции и после истиот ке биде министер за било што,во најмала рака пратеник ..
ЗА ТОА ЛИ ДА ОДАМ ВО ВОЈСКА !?!?!

Еве го се случи тоа што го пишав одамна(дека командантите на учк ке ни бидат министри) кога одреден член колку што се сеќавам ми рече дека сум размазено дете кое се плаши од војска,за неколку месеци 18 години и ке отидам да служам воен рок ке се запука ке ме одведат на фронтот ке ме рокне некој ЉОЧ затоа што ке ги знаат нашите позиции и после истиот ке биде министер за било што,во најмала рака пратеник ..
ЗА ТОА ЛИ ДА ОДАМ ВО ВОЈСКА !?!?!
Ne.
Za da znaes kako da ne te rokne nekoj. A pozociite nema da gi znae. Glup li si?
Mnogu filmovi gledate.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 14:19 ---
1. Само ќе се насмеам. Дискретно. :vozbud:

2. Црница, солончек, алувијал. Да, за тоа треба да се гине. За педолошката покривка на Македонија. :D

3. Не е до обуката. До лоботомијата е.

Верувам дека си служел и повеќе.
Гледаме дека има контра ефект. Зошто и ние би?

Daj be, koga gledas deka ne si u pravo. Pokjuti si.

Aj bar za tretoto da se slozam, od drugi pricini.
Lobotomirani se tie koi mislat deka DRZAVATA treba nim da im dade.

Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

Ne bil glup Kenedi.

Ne.
Za da znaes kako da ne te rokne nekoj. A pozociite nema da gi znae. Glup li si?
Mnogu filmovi gledate.
--- надополнето: 20 февруари 2013 во 14:19 ---

Daj be, koga gledas deka ne si u pravo. Pokjuti si.

Aj bar za tretoto da se slozam, od drugi pricini.
Lobotomirani se tie koi mislat deka DRZAVATA treba nim da im dade.

Ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country.

Ne bil glup Kenedi.

Се надевам дека си пијан или high, па оваа кенедиева опортунистичка изјава во Македонски услови, ќе ја сфатиме како шега.

Се надевам дека си пијан или high, па оваа кенедиева опортунистичка изјава во Македонски услови, ќе ја сфатиме како шега.
Ni edno, ni drugo.
Samo sum vospitan, so pocit kon tatkovinata.

Dunya-va ke nema kaj da ve zbere be, begalki edni.

Aj, fiktivno, oti moze da stane i visitna, ako pukne pak, a sega i pokraj drakonskite kazni, narodot i makedoncite se naoruzani soodvetno i se pripuka solidno sto ke pravis? I dalje ke pies kafe na tumbe kafe ili?
Ako pukne gnetot i ripne narod. bez kontrola, da se razbejrutisame?

Sto mislis? Smilkovci ne bese porben balon?
Ne im projde. nekoj im rece, probajte, ama vnimavajte. ovie se ludi sega, preku kur im e, a i ne gi interesira mnogu pregovaranje.

I? Kaj ke se vdenesh?

Eve ti? Kade?

Ili ke cekas da dodjat do centar na grad za da pocnes da reragiras i da e snema od neznaenje koga da kleknes, a koga da legnes i koga da stanes. Ili kako da mu preseces nekomu grklan, da ne krklja, da ne shisti i za da ne te uznaat kaj si da te utepaat?

Ne povikuvam na vojna, na ubiostva, na buntovi. Ama ne sakam da bide narod nespremen, da ne znae.
Edno e doma takto ti da ti ja dade puskata. Lesno i point and shoot da naprais. ama da znaes kako, koga, kade, na koj nacin. Od kade. itn.

Ерик, како човек кој не верува во црвените линии пишани само на атласи, како би ти се свиѓала идејата да заработиш од мене едно all inclusive гратис патување до една од следниве дестинации-Карачи, Исламабад, Ријад, Техеран. За Мека и Медина и дневница ќе добиеш. Има само еден услов-Да ја пропагираш јавно твојата идеологија таму, да прошеташ по плоштади, чајџилници, да поделиш по некој флаер и слично. Па има ли подобро од тоа? Правиш нешто што го сакаш и шеташ низ свет без црвени атласни линии а друг плаќа Јас да сум на твое место мислам дека ова е џек пот понуда. Шо викаш?

Ерик, како човек кој не верува во црвените линии пишани само на атласи, како би ти се свиѓала идејата да заработиш од мене едно all inclusive гратис патување до една од следниве дестинации-Карачи, Исламабад, Ријад, Техеран. За Мека и Медина и дневница ќе добиеш. Има само еден услов-Да ја пропагираш јавно твојата идеологија таму, да прошеташ по плоштади чајџилници, да поделиш по некој флаер и слично. Па има ли подобро од тоа? Правиш нешто што го сакаш и шеташ низ свет без црвени атласни линии а друг плаќа Јас да сум на твое место мислам дека ова е џек пот понуда. Шо викаш?

Teхеран ми е омилениот град. Воопшто.
Него, шо ми беше прашањето... а да, што ти е поентата. If any.

Toa дека наброја опресирани општества и разновидни режими кои би биле little bit more amused доколку им ги посочам моите ставови, тоа докажува нешто? Ако да, што?

Дека јас сум во право, или тие? Што?

Teхеран ми е омилениот град. Воопшто.
Него, шо ми беше прашањето... а да, што ти е поентата. If any.

Toa дека наброја опресирани општества и разновидни режими кои би биле little bit more amused доколку им ги посочам моите ставови, тоа докажува нешто? Ако да, што?

Дека јас сум во право, или тие? Што?
Deka barem tuka ti se dozvoluva da laes sto sakas bez da te gonat ili obesat na kran kako mokro partalce.

Deka barem tuka ti se dozvoluva da laes sto sakas bez da te gonat ili obesat na kran kako mokro partalce.

Toa e заради тоа што има храбри и спремни момци ко тебе што ке ја чуваат границата? Црвената линија да биде цврста и бранета?

Или обратно. А?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom