Red Hot Chili Peppers

• Креатор на темата Креатор на темата Rokerot
  • Време на започнување Време на започнување
Одличен бенд со најдобриот басист што некогаш се родил - Flea

Favorites од новиот албум:

Factory of faith, Ethiopia, Did I let you know, The adventures of rain dance maggie :)

Колку повеќе го слушам новиот албум, толку повеќе го засакувам.Се чувствува отсуството на Џон, но мислам дека Џош одлично се вклопува.Останува само да се надеваме дека во вториот дел од нивната Европска турнеја ќе одржат концерт во наша близина.
Омилени од I'm with you.

Одличен бенд со најдобриот басист што некогаш се родил - Flea

Добри се RHCP, ама ќе видиш, ако почнеш да слушаш геди ли, џако, вутен итн. ќе смениш мислење за басистот, ќе ти пројде де и јас така се палев :D

65tqac.png

Член сум веќе година дена на Кајгана и АРАМ да ми е шо не ми текна да ги побарам низ форумиве и да влезам за да едноставно си ги истурам емоциите за Ред Хот шо ги имам и продискутирам за нив.
Како прво изиритиран сум од првите коментари ама бидеќи се многу стари и луѓево веќе заборавиле шо коментирале пред 7-8 години нема смисла да реплицирам ;)

Сакам само да кажам дека мене лично Ред Хот длабоко ми ги прочепкаа ушите и ми го подобрија слухот во музиката, ми го проширија видикот и ми помогнаа да најдам и да се вклопам во добра музика.

Почнуваат како локален Фанк-Рок бенд во Калифорнија во 80-тите и се страшно добро прифатени, нема многу да трујам со нивната биографија само за тие што не знаат ќе потенцирам дека Ред Хот се меѓу првите кои почнуваат да свират Фанк-Рок музика и денес како главно алтернативен рок бенд сеуште не ја забораваат и продолжуваат да подпикнуваат по некое фанк- рок парче во албумчињата.

КОМЕРЦИЈАЛА- Можеби нивнава музика моментално има елементи на комерцијала но ќе се претера ако отсечно се изговори "комерцијала" како реакција на нивното спомнување :)
Главната цел и филозофија на бендов не е комерцијална музика, кој што знае повеќе за нив знае за што правам муабет, значи првите 6 албуми немаа никаква врска со комерцијална музика, се работи за чиста андерграунд музика со одлична филозофија, станува збор за следниве албуми (RHCP-84, Freaky Styley- 85, The uplift mofo party plan-87, Mother's milk-89, Blood sugar sex magik-91 и One hot minute-95), ова ти се албуми со доминантна фанк-рок/метал музика од која поред мене нема поандерграунд музика (производ од вистинска љубов кон музиката)- МОЈ СТАВ.

Е веќе од 99-та година со "Californication" почниваат да невлегуваат во комерцијални води, исклучок го правам последниов проект шо го спремаат кој е далеку поразличен, НО! и во комерцијалната музика ако смеам тоа да го речам се снаоѓаат многу добро и како што реков успеваат да ја потпикнат и по некое фанк-рок парче и да останат успешни и популарни, е тоа пријатели заслушува да се нарече легендарност пошо сметам дека имаат многу допринесено во музиката и претставуваат основа за многу други бендови!

Не ми текнало дека има тема, поздрав до редхоташите. :D

Бенд за чилање, ако сакаш музика да те опушти пуштици RHCP.
Иначе многу ми се свиѓа и логото. :D

НОВО НОВО НОВО :D
Првата песна од албумот THE GETAWAY што излегува на 17 Јуни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom