Terebellum Sagittarii
Несопирлива
- Член од
- 25 јули 2007
- Мислења
- 1.194
- Поени од реакции
- 578
Кажете ми како го прават макалото во мексиканскиот ресторан на кеј?Она со буковец, лутото.Со кецап или...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И лук јал, и на лук мирисалНајзакон додаток за во чорба .... ама после ми е јасно зашто ме људи избегавају
Но за телешка чорба .Најзакон додаток за во чорба .... ама после ми е јасно зашто ме људи избегавају
Шо за телешка чорба ?Но за телешка чорба .
Јас можам за макало по Битолски да ти кажам - лук, вода, сол, масло и малку киселина. Лукот се толчи, се додава сол па масло па пак се толчи дури не му ја `извадиш маста`, се клава вода да се подразреди и да стани смесата бела и разредена за да можиш, нормално, да макаш. Можиш пиперчиња да му ставиш и тро киселина по желба ама јас го сакам само на база лук+феферони. И после ќе се отвори апетитот уште толку и ко ќе правам крвна слика триглицеридите качени до Монт Еверест.
Ако се измикса и не се додаде вода ќе дојди како намаз повеќе. Затоа е макало, за да се мака. Ако те носи патот накај Битола, седни в кафана и нарачај ќе ти стани јасно.fala inace na receptata ke se potrudam da napravam, ali ova mi rece neso so mikser se bielo za da se dobie taa smesa, mozit drug recept e ...