Рецепти за макала

• Креатор на темата Креатор на темата pppv
  • Време на започнување Време на започнување
Кажете ми како го прават макалото во мексиканскиот ресторан на кеј?Она со буковец, лутото.Со кецап или...

Најубо нешто шо постои

Многу вкусно јадење. Посебно ако не излегувате од дома.

Најзакон додаток за во чорба .... ама после ми е јасно зашто ме људи избегавају
И лук јал, и на лук мирисал :D
Макалото во Момир во Охрид е најбоље нешто :love:

Лук, нешто невероватно! А пак макало со лук - прајслес, мајке ми.

vo struga vo restoranon konak ednas jadev i mn imaja ubavo makalo, go prasav kuvarot kako go pravit mi kaza mi rece - zemas seckas luk i so mikser go bies i mu dodavas maslo i kiselina, ali smesata mi idet ista kako tamu, ali makaloto vusta ne se redit mn gorcit,

dali znajt nekoj potocno kako se pravit ???

Јас можам за макало по Битолски да ти кажам - лук, вода, сол, масло и малку киселина. Лукот се толчи, се додава сол па масло па пак се толчи дури не му ја `извадиш маста`, се клава вода да се подразреди и да стани смесата бела и разредена за да можиш, нормално, да макаш. Можиш пиперчиња да му ставиш и тро киселина по желба ама јас го сакам само на база лук+феферони. И после ќе се отвори апетитот уште толку и ко ќе правам крвна слика триглицеридите качени до Монт Еверест.

Јас можам за макало по Битолски да ти кажам - лук, вода, сол, масло и малку киселина. Лукот се толчи, се додава сол па масло па пак се толчи дури не му ја `извадиш маста`, се клава вода да се подразреди и да стани смесата бела и разредена за да можиш, нормално, да макаш. Можиш пиперчиња да му ставиш и тро киселина по желба ама јас го сакам само на база лук+феферони. И после ќе се отвори апетитот уште толку и ко ќе правам крвна слика триглицеридите качени до Монт Еверест.

fala inace na receptata ke se potrudam da napravam, ali ova mi rece neso so mikser se bielo za da se dobie taa smesa, mozit drug recept e ...

fala inace na receptata ke se potrudam da napravam, ali ova mi rece neso so mikser se bielo za da se dobie taa smesa, mozit drug recept e ...
Ако се измикса и не се додаде вода ќе дојди како намаз повеќе. Затоа е макало, за да се мака. Ако те носи патот накај Битола, седни в кафана и нарачај ќе ти стани јасно.

imam probano nekolku pati ali mn nekako GORCIT dali e do lukot ili jas ne znam da go spremam ne znam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom