Рецепти за макала

• Креатор на темата Креатор на темата pppv
  • Време на започнување Време на започнување
За сите специјалитете засновани на лук коментарот ми е - бљак!

Дај некој по ПП или на профил нека ми пише рецепт за ова. Благодариме однапред. (кој сака може и одназад)

Nema sansi da probam nesto napraveno so luk, mi se gade od samata pomisla na luk, ianku baba mi si prai vakvo neso ali ona go vika "pej mandza".

Никако не обожавам.Сум пробал еднаш ама вусков е за никаде.

Аууф, обожавам. Секогаш ко ке имат дома јадам, иако после то од дома не излегвам цел ден :pos: Вредит да се жртвувам. Убо шо ме потсетивте, за ручек да им речам да напрает.:smir:

:nesvest: Не сакааам.Од самата помисла дека внатре содржи лук ми се повраќа.Не поднесувам ни кромид ни лук.:toe:

Лук владее! ( заедно со млад кромид :) )
Еднаш се прејадов и кај не излегов од дома поради многу очигледни причини, ме растурија киселини цел ден.
Само со оревите се крши фил, бљак. Јас сум за наједноставната варијанта со лук, оцет, сол и зејтин. :pipi:

Ихх макало кај нас не го викаат така па се чудев што е:kesa:.Не јадам многу често, добро јадам само во ретки ситуации не е баш многу лошо.Добро е со месо кога се јаде ама едно е најважно после јадење на макало нема идење надвор.

ќе одам за охрид,а таму има ногу добри макала...:nesvest:

Макало со лук.....МММММММММММ

Пиперчиња лути - малце потпечени, со сецкано луче и со масло и киселина....ММММММ Со скара оди у ПМ!!!

Киселина и толчено лукче за во чорба телешка......МММММММММММ

ЛУК јадат гурманите!!!!

Не јадам ни јас макало со лук:nesum:

Јадам таво нешто само кога сум болен
зш ме крева на нозе за 2 мин

иначи од тоа лукот ми мириса душата 2 дена:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom