Не кажа како ги прехрануваш тие деца со оглед на тоа дека си под кирија,Бог нека ти е на помош,за жал живееме во држава која замижува пред оваквите случаи наместо да излезе во пресрет, да ти дадат стан и работа сепак имаш две деца за гледање.Vo brak sum 12 godini. Imam dve prekrasni kerki. Soprugata pred pola godina se smeni naglo od koren. Postojano lazenje, krienje, zakanuvanje na pogolemata kerka nisto da ne mi kazuva. Pred 20 dena izleze u 01:30 i toa so policija kao jas navodno ne sum ja pustal da si odi ( duri prijavi semej o nasilstvo ) vikna taksi, se potpisa na zapisnikot deka saka samovolno da si odi od doma, dodeka decata placea i ja molea da ne si odi, taa se kaci u taksi nasmeana od 6-ka do 6-ka i si otide. Sega mi se zakanuva so socijalno, so policija decata da mi gi zeme. A vsusnost taa e taa sto gi napusti i si otide kaj ljubovnikot od koj e i bremena 2ri mesec. Ve molam za pomos, kako da postapam so ogled na toa sto mi pobara razvod i toa SPOHODBENO. Decata da bidat kaj mene, ona da plaka alimentacija 100€ mesecno za dvete deca. Pomos?!?!?!
Tesko deka ke ja opravis nea za se da bide ko porano. Znaci nema nazad... Ides dalje...Vo brak sum 12 godini. Imam dve prekrasni kerki. Soprugata pred pola godina se smeni naglo od koren. Postojano lazenje, krienje, zakanuvanje na pogolemata kerka nisto da ne mi kazuva. Pred 20 dena izleze u 01:30 i toa so policija kao jas navodno ne sum ja pustal da si odi ( duri prijavi semej o nasilstvo ) vikna taksi, se potpisa na zapisnikot deka saka samovolno da si odi od doma, dodeka decata placea i ja molea da ne si odi, taa se kaci u taksi nasmeana od 6-ka do 6-ka i si otide. Sega mi se zakanuva so socijalno, so policija decata da mi gi zeme. A vsusnost taa e taa sto gi napusti i si otide kaj ljubovnikot od koj e i bremena 2ri mesec. Ve molam za pomos, kako da postapam so ogled na toa sto mi pobara razvod i toa SPOHODBENO. Decata da bidat kaj mene, ona da plaka alimentacija 100€ mesecno za dvete deca. Pomos?!?!?!
Па и немаш некој проблем, таа ти го решила проблемот што си го имал. Сега ти нуди на тацна спогодбен развод, децата и алиментација. Добиваш се, незнам што друго сакаш? Ти треба да честиш друже. Нека се заврши разводот со спогодба, децата кај тебе, таа у аут, мир... полна капа, плус ке избегнеш големи трошоци и ке уштедиш живци од судови и социјална... ПРИФАТИ СО ДВЕТЕ РАЦЕ, таква понуда ретко се добива и истата сега ја добиваш оти таа има мака.Vo brak sum 12 godini. Imam dve prekrasni kerki. Soprugata pred pola godina se smeni naglo od koren. Postojano lazenje, krienje, zakanuvanje na pogolemata kerka nisto da ne mi kazuva. Pred 20 dena izleze u 01:30 i toa so policija kao jas navodno ne sum ja pustal da si odi ( duri prijavi semej o nasilstvo ) vikna taksi, se potpisa na zapisnikot deka saka samovolno da si odi od doma, dodeka decata placea i ja molea da ne si odi, taa se kaci u taksi nasmeana od 6-ka do 6-ka i si otide. Sega mi se zakanuva so socijalno, so policija decata da mi gi zeme. A vsusnost taa e taa sto gi napusti i si otide kaj ljubovnikot od koj e i bremena 2ri mesec. Ve molam za pomos, kako da postapam so ogled na toa sto mi pobara razvod i toa SPOHODBENO. Decata da bidat kaj mene, ona da plaka alimentacija 100€ mesecno za dvete deca. Pomos?!?!?!
Другар, Господ да ти е напомош, подобро без таква жена ќе живееш лично ти па и твоите деца. Биди среќен што ќе си ги имаш децата покрај себе, во добро во лошо во се. Заврши го разводот спогодбено и нека оди у три лепе. Посвети им се на децата, застани што побрзо на здрави нозе и живеј си го животот.Vo brak sum 12 godini. Imam dve prekrasni kerki. Soprugata pred pola godina se smeni naglo od koren. Postojano lazenje, krienje, zakanuvanje na pogolemata kerka nisto da ne mi kazuva. Pred 20 dena izleze u 01:30 i toa so policija kao jas navodno ne sum ja pustal da si odi ( duri prijavi semej o nasilstvo ) vikna taksi, se potpisa na zapisnikot deka saka samovolno da si odi od doma, dodeka decata placea i ja molea da ne si odi, taa se kaci u taksi nasmeana od 6-ka do 6-ka i si otide. Sega mi se zakanuva so socijalno, so policija decata da mi gi zeme. A vsusnost taa e taa sto gi napusti i si otide kaj ljubovnikot od koj e i bremena 2ri mesec. Ve molam za pomos, kako da postapam so ogled na toa sto mi pobara razvod i toa SPOHODBENO. Decata da bidat kaj mene, ona da plaka alimentacija 100€ mesecno za dvete deca. Pomos?!?!?!
Може да го бара во иднина само ако ја шутне новиот во спротивно не верувам.Другар, Господ да ти е напомош, подобро без таква жена ќе живееш лично ти па и твоите деца. Биди среќен што ќе си ги имаш децата покрај себе, во добро во лошо во се. Заврши го разводот спогодбено и нека оди у три лепе. Посвети им се на децата, застани што побрзо на здрави нозе и живеј си го животот.
Пази, голема е веројатноста да те бара таа тебе за неколку години, биди спремен да ја одјебиш како знаеш и умееш. Господ ќе ти даде сила за се!
Спогодбеното развод не се прави со договор па адвокатот да го прегледа. Тоа пак го прави судот само што во тој случај се завршува на едно рочиште и не се испитува што, како, зошто, туку се уважува спогодбата на брачните другари за развод, за тоа каде ке бидат децата и колкава ке биде издршката .. и во таа одлука на судот стои само дека бракот се разведува, децата се доделуваат на чување, воспитување и делумно издржување на тој и тој родител а другиот се задолжува да плаќа месечна издршка од толку и толку. Нема таму што да се чита, испитува, договара, обезбедува. Можат да имаат и заеднички адвокат и тоа може да им го заврши било кој адвокат, не е потребна никаква посебна стручност или умешност.И спогодбено да е прво адвокат да ти го прегледа договорот и плати и повеќе за да најдеш добар и сигурен адвокат за да те заштити максимално затоа што не знаеш што носи иднината.
Gi prehranuvam na toj nacin sto sum vraboten bo firma koja ima preku 3.000 rabotnika. Odam na smeni 3,2,1. Koga sum prva smena posle rabota odam rabotam privatno kako avtomehanicar. Znam deka e tesko, no moram poradi decata toa da go pravam. Ne e za mene, za decata e. I bez prsti i bez nokti da ostanam, ke komapm i grebam samo i samo decata da go imaat sve ona sto tie ke go posakaat. Dosega fala mu na Bog me slusaat. I sto sum zadovolen od toa sto oni me slusaat. Sekoj roditel zivee i raboti za svoeto dete. Nikoj nema da si gi ostavi decata poradi nekoj/nekoja. Jas ne sum gi ostavil, ona e taa sto gi ostavila.Не кажа како ги прехрануваш тие деца со оглед на тоа дека си под кирија,Бог нека ти е на помош,за жал живееме во држава која замижува пред оваквите случаи наместо да излезе во пресрет, да ти дадат стан и работа сепак имаш две деца за гледање.
Да имавме до сега во овие изминати 33 години домаќинска влада ќе направеше се за таквите како тебе да добиваат соодветен паричен надоместок за децата преку македонската православна црква се додека не наполнат 18 години.Gi prehranuvam na toj nacin sto sum vraboten bo firma koja ima preku 3.000 rabotnika. Odam na smeni 3,2,1. Koga sum prva smena posle rabota odam rabotam privatno kako avtomehanicar. Znam deka e tesko, no moram poradi decata toa da go pravam. Ne e za mene, za decata e. I bez prsti i bez nokti da ostanam, ke komapm i grebam samo i samo decata da go imaat sve ona sto tie ke go posakaat. Dosega fala mu na Bog me slusaat. I sto sum zadovolen od toa sto oni me slusaat. Sekoj roditel zivee i raboti za svoeto dete. Nikoj nema da si gi ostavi decata poradi nekoj/nekoja. Jas ne sum gi ostavil, ona e taa sto gi ostavila.
Така сите ке се разведат. Не знам дали човекот има или нема доволно средства за живот, но ете човекот кажува дека е вреден и дека работи на две работи, па се надевам дека вади за еден достоинствен живот. Тоа што се разведува воопшто не значи дека ке има поголем проблем со пари. Напротив, убеден сум дека сега има еден голем трошок помалку. Не мора да храни, облекува, плаќа фризери, маникири, педикири, козметичари, хирови пичке материне за кучка. Не верувам дека во бракот имал некое финансиско фајде или помош од неа, умот и бил на друго место.Да имавме до сега во овие изминати 33 години домаќинска влада ќе направеше се за таквите како тебе да добиваат соодветен паричен надоместок за децата преку македонската православна црква се додека не наполнат 18 години.
Точно така пријателе, јас прва ја споменав оваа идеја пред некое време на форум, чисто сумњам дека некој ќе мрдне со мал прст да ја реализира. Нацијата ни изумира, секој ден се селат, емигрираат а наталитетот опаѓа кај Македонците, барем црквата да превземе нешто. Ама за жал нема ништо од тоа.Да имавме до сега во овие изминати 33 години домаќинска влада ќе направеше се за таквите како тебе да добиваат соодветен паричен надоместок за децата преку македонската православна црква се додека не наполнат 18 години.
Ne prevzemaj nisto. Znaci ne potpisuvaj spogodben razvod nitu ti baraj razvod. Sudot taka ke presudi u tvoja korist. Kazuvaj deka sakas da ostanes u brakot, ona ke te tuzi i ke dobie razvod ama nema da gi dobie decata bidejki ti si toj sto saka da go socuva brakot.. mozda ne sakas da go socuvas no igraj na kartata deka sakas da go socuvas, sudot ke ti bide naklonetOna sama kaza pred golemata kerka deka se otkazuva od decata i deka ke plaka alimentacija za niv i sve sto treba. No saka spogodben razvod. E sega neznam dali e poubavo spogodben ili da i podnesam tuzba za toa sto go pravela i sto ja terala kerkava da kuti sve sto ke videla?