Razvod poradi nesoglasuvanje ili neverstvo?

Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967
Само храбро треба да се продолжи во животот, то што поминало поминало веќе, колку и да е тежок тој момент во животот, човекот ќе го поднеси. Мораме некогаш да попуштиме на нешто за да не ни стане преголем товар, да му го кажеме на некој за да ни олесни и да одлучиме што понатаму. Се дури има време да се смени нешто на подобро, искористете го тоа време. Нема, Господ убаво има кажано, не дојдов да донесам мир туку меч, така да борете се само храбро и не се откажувајте да направете нешто добро во корист на вашата душа да се направи исполнета на крајот од денот.
Јас како дете на двајца родители, колку и да им било мачно, сепак татко ми се борел за да ми обезбеди храна и да не изгледа со брат ми и уште се бори, само што ние сме возрасни личности. Нема што човек да се откажува, фамилијата е се во овој пролазен свет кој ни е како тест за да влеземе во царството небесно, само Бог знае каков ни е патот и колку е тежок животот на сите.

Член од
15 септември 2024
Мислења
5
Поени од реакции
17
Абе нека отвори сметка ќе донираме, ти па ама ме нападна, јас кога одам во црква оставам пари пред иконите, редовно сум одела, ваму немам православна црква во близина но си одам во католичка исто е, за мене, за други може не е,за мене е исто верата е таа истата.
Автоматски споено мислење:

Ваму дневницата за бејбиситерка е 12-21 еуро по саат, ако има да плати би чувала.

Smetkata e otvorena, koj saka da donira neka mi pise u poraka.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.692
Поени од реакции
6.021
Da ne bidam pogresno svaten, ama jas ne gledam potreba od otvaranje smetka i donacii...Zasto da cekas milostina?

Ako si ti zdrav, prav, decata daj Boze, zdravi, vikas si vraboten, duri i vtora rabota..ke si go prilagodis zivotot poskromno...i bez problem ke go teras zivotot i ke gi izvadis decata na pat

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.914
Mali,
Pak si greshka!
Ocanjava ne e Livadarka (Ima Alfa Mazhjak i dete) a i se vodi po pogovorkata " Mama na tato djabe ne dava"
;)
Ирелевантно е тоа дали имам или не маж и деца, никој на никој не дава џабе денес, џабе нема ни код бабе, а ни код деде, не сум ја мајка Тереза бесплатно да пружам помош и да чувам деца, тоа е работа што се наплатува, затоа и спомнав црква нека се обрати, а и добро би било на таквите да им дава црквата бесплатна помош, ништо не реков погрешно, и со добра мисла бев, и онака џип помалце повеќе не менува кај поповите :toe:

Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967
https://www.instagram.com/reel/DAVkfhzMyl0/?igsh=YzBxMG1laXNxNGE=
Еве во Србија дека помага и патријаршијата нивна, кај нас преовладува мислењето дека оние што му служат на Бога, не треба ништо да направат за обичниот народ. Кај нас господин господин Стефан како што чув пред 6 години, имал многу имот, па како христијанин може својот имот да го раздаде и за него да си земе обична куќа за живеење и колку да има за живот.
Значи, може колку толку да се поткрепат семејства кои што навистина имаат потреба од помош.

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.408
Mali,
Pak si greshka!
Ocanjava ne e Livadarka (Ima Alfa Mazhjak i dete) a i se vodi po pogovorkata " Mama na tato djabe ne dava"
;)
Очајнава е таква како што и е никот.

Штом е очајна алфа мужјакот е најверојатно камионџија. Пошто ако и беше у куќи, немаше да има време да кисне на форумов пошто домаќинцките рабоќе бараат доста време.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.914
Очајнава е таква како што и е никот.

Штом е очајна алфа мужјакот е најверојатно камионџија. Пошто ако и беше у куќи, немаше да има време да кисне на форумов пошто домаќинцките рабоќе бараат доста време.
Де бе, да шофер ко од на северина песната, гас гас, еден ручек да спремиш и да зачистиш тие сат саат и пол макс, не одзема многу време, треба да пробаш некад, од време на време да си ја зачистиш децката(y)

Kajgana Shop

На врв Bottom