- Член од
- 9 јануари 2021
- Мислења
- 949
- Поени од реакции
- 967
Само храбро треба да се продолжи во животот, то што поминало поминало веќе, колку и да е тежок тој момент во животот, човекот ќе го поднеси. Мораме некогаш да попуштиме на нешто за да не ни стане преголем товар, да му го кажеме на некој за да ни олесни и да одлучиме што понатаму. Се дури има време да се смени нешто на подобро, искористете го тоа време. Нема, Господ убаво има кажано, не дојдов да донесам мир туку меч, така да борете се само храбро и не се откажувајте да направете нешто добро во корист на вашата душа да се направи исполнета на крајот од денот.
Јас како дете на двајца родители, колку и да им било мачно, сепак татко ми се борел за да ми обезбеди храна и да не изгледа со брат ми и уште се бори, само што ние сме возрасни личности. Нема што човек да се откажува, фамилијата е се во овој пролазен свет кој ни е како тест за да влеземе во царството небесно, само Бог знае каков ни е патот и колку е тежок животот на сите.
Јас како дете на двајца родители, колку и да им било мачно, сепак татко ми се борел за да ми обезбеди храна и да не изгледа со брат ми и уште се бори, само што ние сме возрасни личности. Нема што човек да се откажува, фамилијата е се во овој пролазен свет кој ни е како тест за да влеземе во царството небесно, само Бог знае каков ни е патот и колку е тежок животот на сите.