Разумот ми вели дека ме љуби, но срцето не

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
Кај мене е обратно.. срцето ми вели дека ме сака,разумот обратното.. зошто не е се така лесно..

Ве читам и не ми се веруе... Порака до Сатори: Не ти се погодил прав маж, иначе немаше да анализираш, разум-мазум, срце-мрце...

Порака до тиквичка - мноооооооооогу анализираш мајку му...

Реализирана, самоуверена, хармонична личност, со утврдени животни вредности, и добар секс со партнерот, не ни помислува да ја дели љубовта на разумна и срцева и да се замара со вакви работи...:toe:

~*~

Ве читам и не ми се веруе... Порака до Сатори: Не ти се погодил прав маж, иначе немаше да анализираш, разум-мазум, срце-мрце...

Mi se pogodil prav maz ili ne, toa ostanuva na mene da procenam, a veruvaj deka pod prav maz jas i ti sigurno gledame poinaku.
Dodeka za temava, otvorena e kako problem so koj sto se spravuvaat lugeto koi sto gi poznavam i mi se bliski prijateli, jas licno se otkazav od ljubovta kako poim.

целава ситуација ми е како барање влакно во јајце. Факт е дека секогаш нешто ке фали, нешто е чудно.. денес ке се осекаш вака утре онака, јас сум во врска година и нешто и пак има моменти кога се осекам како да не знам што се случува. Нема поента да си тупам мозок со тоа и самата да допринесувам на проблемот и ситуацијата. Нештата се менуваат преку нок и мали работи носат големи промени.. можеби уште на наредното ваше гледање ке сфатиш дека не ти е до него.. можеби пак дека он ти е се.. за потоа после некој период пак да се осекаш вака.. несигурно. Се што можеш да направиш е да почекаш и да видиш. И место да правиш безбројни анализи да се оставиш да осетиш во моментот.. без притисоци.. другото време користи го за попаметни работи од правење безброј варијации и комбинации во глава. Времето само ке ти покаже.

Имењачке... Дејана си што ја знам, или? Ако си таа, ондак си многу паметна и ми е мило што си сватила дека не си го користела паметно времето кога си правела безброј анализи... А и да не си таа, пак ми е мило :wink:

Mi se pogodil prav maz ili ne, toa ostanuva na mene da procenam, a veruvaj deka pod prav maz jas i ti sigurno gledame poinaku.
Dodeka za temava, otvorena e kako problem so koj sto se spravuvaat lugeto koi sto gi poznavam i mi se bliski prijateli, jas licno se otkazav od ljubovta kako poim.

Sorry, сега видов дека си 17 години Сатори... Извини ама се постаив као да си постара... Чекај полека, тек ќе сфаќаш работи у животот. Гуш

И после анализата што му ја удрив и ред други ствари дојдов до заклучок дека: СРЦЕТО Е СЕКОГАШ ВО ПРАВО

А што ако срцето ви вели дека ве љуби,а разумот не?
Okay, a so znaci za tebe da te ljubi??? Srceto i razumot se dve raboti koi ne postojat i site samo gi idealiziraat vo nesto sto niv im odgovara i zatoa posto ne go dobivaat toa sto go ocekuvaat vo vrska so toa pagaat vo zabluda,depresii,kavgi,nezadovolstvo.... i red drugi raboti.

Секогаш се потпирам на разумот!

Реализирана, самоуверена, хармонична личност, со утврдени животни вредности, и добар секс со партнерот, не ни помислува да ја дели љубовта на разумна и срцева и да се замара со вакви работи...:toe:

Bravoooo......:) I jas sum za bez zamaranje.

Okay, a so znaci za tebe da te ljubi??? Srceto i razumot se dve raboti koi ne postojat i site samo gi idealiziraat vo nesto sto niv im odgovara i zatoa posto ne go dobivaat toa sto go ocekuvaat vo vrska so toa pagaat vo zabluda,depresii,kavgi,nezadovolstvo.... i red drugi raboti.

Токму поради тоа што не го добиваат,станува конфликт помеѓу срцето и разумот.Не треба да идеализираш и да сањаш совршена љубов,но не треба да има ни сомнежи околу партнерот.Зарем љубовта не е да го направиш својот партнер најсреќен на светот,без да го повредуваш,без солзи и незадоволство?Покрај неговата насмевка да се чувствуваш дека не ти треба никој жив на светот?
Ме љуби оној кој ме прави среќна без да збори,оној кој е среќен само со мене и јас сум единственото нешто во неговиот мозок.Онака како што љубам јас некого во моментов,некого со најубава насмевка на свет.Возвратено ми е,барем се надевам,иако сум најсебичната личност што некогаш била во животот на партнерот.

Секогаш се потпирам на разумот!
Обратно...
Секогаш на срцето...и за тоа ке јадам бедови...
Ама ако,ке си продолжам,белки ке ми се потрефи некогаш...:toe:

Поради тоа што повеќето бараат совршенство доаѓа до ваква заблуда.Ако некоја личност те прави да се чувствуваш посебна и среќна тогаш нема да постојат вакви работи.

~*~

Ме љуби оној кој ме прави среќна без да збори,оној кој е среќен само со мене и јас сум единственото нешто во неговиот мозок.Онака како што љубам јас некого во моментов,некого со најубава насмевка на свет.Возвратено ми е,барем се надевам,иако сум најсебичната личност што некогаш била во животот на партнерот.

Колку си само во право, мислам дека не можам да ти опишам со зборови.Која е смислата ако те боли додека е со тебе, ако те боли и кога си без него?
Зарем љубовта требаше да боли?

Темава ви е ... незнам...ако има љубов помеѓу двајцата во врската се ќе тече ко шо треба без никаква болка, ако не е нешто во ред тогаш кај некој од партнерите не е вистинска љубовта и крај. Шо има да се тупе сеа мозок срце, разум....ако ти е убаво со некој и притоа и тој се грижи за тебе да ти е убаво тогаш терајте, ако не се е џабе...

Кај мене е така шо разумот пробува да верува дека ме сака иако срцето не верува...

~*~

Темава ви е ... незнам...ако има љубов помеѓу двајцата во врската се ќе тече ко шо треба без никаква болка, ако не е нешто во ред тогаш кај некој од партнерите не е вистинска љубовта и крај. Шо има да се тупе сеа мозок срце, разум....ако ти е убаво со некој и притоа и тој се грижи за тебе да ти е убаво тогаш терајте, ако не се е џабе...

Да живеевме во камено доба, да бевме заинтересирани само за секс и нежност, да немавме амбиции и да не се трудевме сите интелектуално да се надоградиме ... ахам, така ќе беше!
Највисока форма на слепило, судбина!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom