Разумот ми вели дека ме љуби, но срцето не

• Креатор на темата Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување Време на започнување
~*~

Зашто идејата ја поистоветувате со разум, а пенисот/вагината со срце?
=/

Ако пишев зошто вагината ми вели дека не ме сака тогаш ќе ја поистоветував со срце!

* Динг донг * Таа „љубов“ е најраспространета и наједноставна!

Ја познавате вообичаената ситуација во која иако кога разумно би размислувале и знаете дека не ве сака, сепак срцето не ви дава да го оставите.
Но што ако, само ако, се најдете во ситуација кога ви ги дал сите можни знаци дека ве љуби, дека сте му се на светот, но сепак, срцето и не ви е така сигурно, едноставно нешто во приказната не ви штима.
Разумот ми вели дека ме љуби, ама срцето не?
:devojce 1:

...се што разум зборува, срце не може да чуе...

Во љубовта, кај мене барем, секогаш доминира срцето! Така да, исто како што кога знам дека не вреди, а срцето не ми дава да го оставам... кога ќе вреди, а на срцето нешто не му штима, ќе биде крај на приказната:pipi:

Делата вредат повеќе од еден куп зборови. Ние не сме детектори за лаги ниту пак треба да бидеме. Ако некој ти вели дека те сака и се труди да ти го покаже тоа на дело, нема зошто да не му веруваш. Односно причината би била дека ти не сакаш да му веруваш, не сакаш да е тоа така или некој трет проблем во самиот себе. И на ниту едно друго место.

Pa obicno, koga se raboti za ljubov ne se potpiram na razumot.
No eve vo vakov slucaj, srceto ja nosi finalnata odluka, bez razlika sto veli razumot. Srceto znae najdobro, toa najmnogu i najprecizno osekja (ova ne znam kako da go opisam, samo znam deka mene mi se slucuva), a razumot samo gi ocenuva postapkite. Ako postapkite kazuvaat deka licnosta ve saka, no srceto ne moze da go potvrdi toa... Slusajte go srceto - toa znae najdobro.

Додека психата ми кажува дека ме мрази физиката веќе ми се држи за алатот :(

Факт: мислам дека треба да раскинеме !!! (така и бидна)

А што ако срцето ви вели дека ве љуби,а разумот не?

И јас сум повеќе за оваа теза, која ме зезнала на неколкупати, и ми направила да се понашам тотално индиферентно кон оние на кои сум му значела, но за жал сум сватила предоцна....
Ние жените сме големи фантазери:nesum:

~*~

Јас сум едно мало ѓубре кога станува збор за тоа, значи, понекогаш ми и тешко сама себе да се поднесам.
Кога доаѓам во ситуација разумот да ми вели дека ме љуби, се правдам со срцето, кога срцето вели дека ме љуби, одлучувам да бидам разумна.
Јебига, како сакаш сврти ја, пак нешто фали.:retard:

Како и да е, срцето ке ви каже дали сте вљубени или не, а после тоа дали ќе биде врската ко шо треба не се знае, може ќе дојде ред да раскинете иако сте вљубени. Секогаш срцето ќе биде пред разумот

Не му верувам на срцето,ме има зезнато неколку пати.

Секогаш верувајте му на срцето.Ако му верувате на разумот може ке ве напраат луди:wink:.Во афектна ситуација може се да ви пројде низ глава а низ срце тешко.:helou:

se slucuva da dojde do eksplozija na srceto i razumot vo odredeni momenti koga se se smesuva i ljubov i taga no po zaminuvanje na olujata sepak se si doaga na svoe i ljubovta dokolku e silna sepak pobeduva:pipi:

:devojce 1:
хех! Умот да мисли на ебење(љубов) а срцето не? Ауууу ова ќе да е врв на воспаленост т.е. запаленост, да не речам fuck is in the air. Умот да размислува повеќе за спроивниот пол него срцето, ми делува како дефиниција за нимфо или нешто као PROFI! Стварно, барем по моиве дефиниции за меѓучовечки односи! :smir:

~*~

хех! Умот да мисли на ебење(љубов) а срцето не?

Ако целта ми беше да ја насочам темава кон секс, верувај тоа и ќе го направев.
Глупава машка перцепција.:retard:
(се извинувам на генерализирање)

целава ситуација ми е како барање влакно во јајце. Факт е дека секогаш нешто ке фали, нешто е чудно.. денес ке се осекаш вака утре онака, јас сум во врска година и нешто и пак има моменти кога се осекам како да не знам што се случува. Нема поента да си тупам мозок со тоа и самата да допринесувам на проблемот и ситуацијата. Нештата се менуваат преку нок и мали работи носат големи промени.. можеби уште на наредното ваше гледање ке сфатиш дека не ти е до него.. можеби пак дека он ти е се.. за потоа после некој период пак да се осекаш вака.. несигурно. Се што можеш да направиш е да почекаш и да видиш. И место да правиш безбројни анализи да се оставиш да осетиш во моментот.. без притисоци.. другото време користи го за попаметни работи од правење безброј варијации и комбинации во глава. Времето само ке ти покаже.

п.с. се извинувам што ја поврзав темава со автор:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom