Разликата во години

• Креатор на темата Креатор на темата sweet chick
  • Време на започнување Време на започнување
Морам да се сложам со Engy дека некоја разлика во годините не е на одмет. Зборам за 5-6 години каде сепак дечкото е постар (обратното е многу редок случај но постои). Но најмногу сум за разлика на некои 2-3 години (кога двајцата имаат 18+. За 13.. веќе ова ми е старомодно, како во Индија што прават arranged marriage.

Овој бил постар, оној бил постар...бла бла бла бла бла бла...
Искрено мене ми е веќе преку мојот машки полов орган од тоа да слушам, машкото треба да е постаро, повисоко, поиздржлво и обратно...женското да биде помало бла бла бла...
Па луѓе дајте ви се мола...Ако некој решил да биде во врска со човек постар од него 10 години тоа е личен избор...Секој со својата совест, и секој со своите предрасуди...
Јас само можам да кажам дека би избрал партнерка токму каква што ќе ми одговара во тој момент кога ќе треба да се случи нешто...
Моето не многу големо искуство покажало дека ми било супер и со врсничка, и со 2 год помала, и со 1 год постара...така да...

баш ми е убаво и шо ако е поголема од мене цели 3 години
годините не играат никаква улога за мене

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ме разочара со постов. Прво, каква е таа смешка дека мажите полесно преболуваат? И второ, и поважно, зошто би требало да ти биде тебе важно дека некој ти зборува позади грб и те мисли за “дроља“ и “спонзоруша“? Тоа, само ќе ти одмогне да ќариш некој опинок со “прстен и златни ланац...“ а таков ако бараш во животот свој, тогаш и етикетата ти стои. :nesum: Сакам да кажам, нормално момче кое ќе биде способно да те сака и почитува заради тебе односно твојата личност, воопшто нема да му биде грижа дали некоја комшика те нарекла... random curse. :helou:
машките имаат помалку емоции и полесно ги блокираат научен факт,сеа ја не сум мајка природа и да корегирам па и женско и машко да изедначам

За тоа сум свесна ама кога ќе ги чуеш зборовите позади грб и исмевањето или прекорните погледи кои ги добивав попрек, болат... колку и зборат по форумов дека не е така дека не ги погодува тоа што другите зборат позади нивен грб ЛАЖАТ тоа боли ипак...колу и да ис велиш дека не е важно...

машките имаат помалку емоции и полесно ги блокираат научен факт,сеа ја не сум мајка природа и да корегирам па и женско и машко да изедначам

За тоа сум свесна ама кога ќе ги чуеш зборовите позади грб и исмевањето или прекорните погледи кои ги добивав попрек, болат... колку и зборат по форумов дека не е така дека не ги погодува тоа што другите зборат позади нивен грб ЛАЖАТ тоа боли ипак...колу и да ис велиш дека не е важно...

Иако си муабетите со Виктор ќе се убацам малку во однос на вториот дел од твојот пост. Јас сум од тие типови кои вистински не ги интересира што ќе речат другите. Не од глумење лудило, туку од практични причини. Ако ми е убаво ништо не ми значи колкава ќе биде разликата, важно е да се функционира нормално и истото да исполнува. А другите може со било каков тон, со било кои зборови, со најголем презир да коментираат, осудуваат, исмејуваат и сл. на овие активности. Во првиот момент кога нештото нема да функционира како што треба, кога јас нема да бидам среќна и исполнета сето тоа ќе ми влијае мене и само мене. Не на роднините, не на комшиите, не на пријателите кои "добронамерно" коментираат. Ако сум малтретирана физички и психички исто се` ќе биде на мој грб, не на околината. Оттука, кога тагата и несреќата можам сама да ги носам, среќа и исполеноста можам сто пати повеќе, му се бендисувал мојот избор на некого или не. :)

Каков факт девојко? Машките имаат помалку емоции? Дојди брцни ми во душава и кажи ми дека немам емоции. :tapp:

Вториот пасус, секако дека болат, сите сакаат да бидат сакани и почитувани од светот, ама вистината е дека тоа никој на светот не успева. Дури и за Далај Лама луѓе викаат дека е фејкер. А ти, ако се ослониш таква глупост како “нечиј муабет“ значи стварно ти е досадно во животот. Луѓето се тука да зборат, ти си тука да се воздигнеш над нив. И немој таков муабет ко ти да си единствена убава девојка на светот и единствена која почуствувала тежина. Сите сме биле на дното, знаеме како е... :wink:

Ја мислам дека годините се многу важни (ова е мое мислење) тие придонесуваат делумно како ке се одвива врската некако ако се сродни годините посродни и се муабетите.Јас лично сметам дека отприлика до +5 години може постари а помлади само до 1 година:toe:.Можеби сега сум во таква фаза и така размислувам и можеби нешто ке се смени понатака мегутоа сега останувам на овој став.

Ја мислам дека годините се многу важни (ова е мое мислење) тие придонесуваат делумно како ке се одвива врската некако ако се сродни годините посродни и се муабетите.Јас лично сметам дека отприлика до +5 години може постари а помлади само до 1 година:toe:.Можеби сега сум во таква фаза и така размислувам и можеби нешто ке се смени понатака мегутоа сега останувам на овој став.
Е ова не го сваќам, значи +5 а -1 па нели на него ќе му биде -5 за тебе ама тоа нема везе... значи ја мислам нема везе кој е постар битно е да има љубов и разбирање а разликата да не е +/- 3 години...

@MIMI SIMONOVSKA
-rece deka pozrelite baraat postari partneri,i vednas potoa kaza deka ti i tvojot partner ste 5 godini razlika,zatoa jas ubavo prasav:- STO ZNACI TOA,DEKA TI SI PREMNOGU ZRELA ZA TVOI GODINI,ILI...vo slucaj da si pomala 5 godini(sto ne veruvam)zatoa e toa ILI... na krajot od prasanjeto.

Е ова не го сваќам, значи +5 а -1 па нели на него ќе му биде -5 за тебе ама тоа нема везе... значи ја мислам нема везе кој е постар битно е да има љубов и разбирање а разликата да не е +/- 3 години...
a be ne e nisto cudno tuka,poveketo devojki se vo GOLEMA ZABLUDA deka oni pobrzo sozrevaat od maskite(i psihicki i fizicki),pa od tuka izleguvaat vakvite muabeti,zatoa sto oni mislat deka se mnogu ponapredni,pozreli i mnogu,mnogu poiskusni od svoite maski vrsnici.da se navistina tolku iskusni,zreli i sl.(kolku sto mislat deka se)ke znaat deka se vo zabluda...ama...toa e druga tema na diskusija.

a be ne e nisto cudno tuka,poveketo devojki se vo GOLEMA ZABLUDA deka oni pobrzo sozrevaat od maskite(i psihicki i fizicki),pa od tuka izleguvaat vakvite muabeti,zatoa sto oni mislat deka se mnogu ponapredni,pozreli i mnogu,mnogu poiskusni od svoite maski vrsnici.da se navistina tolku iskusni,zreli i sl.(kolku sto mislat deka se)ke znaat deka se vo zabluda...ama...toa e druga tema na diskusija.
Никогаш не мислев дека ќе треба да застапувам женски став, ама едноставно НЕ СИ ВО ПРАВО...Докажано е дека женските созреваат порано, сакале ние машките тоа да е така или не...прочепкај по нетов ќе видиш дека е така и дека тоа не е заблуда...
онтопик:Како што веќе кажав, врската е врска на било кои години... Нема врска ни зрелост ни старост, единствено што е потребно е да се има љубов и разбирање....

Никогаш не мислев дека ќе треба да застапувам женски став, ама едноставно НЕ СИ ВО ПРАВО...Докажано е дека женските созреваат порано, сакале ние машките тоа да е така или не...прочепкај по нетов ќе видиш дека е така и дека тоа не е заблуда...
онтопик:Како што веќе кажав, врската е врска на било кои години... Нема врска ни зрелост ни старост, единствено што е потребно е да се има љубов и разбирање....
e aj ednostavno prenesi ni go toj dokaz da vidime kako e dokazano toa.aj obrazlozi,ziti se,pa da znam i jas. i ne mi go posocuvaj netot,na nego ke najdes se i sesto,i argumenti ZA i PROTIV i toa za bilo sto..aj da vidam koj e toj DOKAZ,sto ti go kazuvas.

-a za edna vrska,i jas mislam deka e najbitno da ima ljubov i razbiranje,i deka ne se bitni godinite.

e aj ednostavno prenesi ni go toj dokaz da vidime kako e dokazano toa.aj obrazlozi,ziti se,pa da znam i jas. i ne mi go posocuvaj netot,na nego ke najdes se i sesto,i argumenti ZA i PROTIV i toa za bilo sto..aj da vidam koj e toj DOKAZ,sto ti go kazuvas.

-a za edna vrska,i jas mislam deka e najbitno da ima ljubov i razbiranje,i deka ne se bitni godinite.
Variations of tempo and progression

Tempo is the speed at which the process of pubertal changes progresses from beginning to end. The duration of puberty generally varies less than timing of onset, and approximates 4 years for girls and 6 for boys (from first physical changes to attainment of adult height). Nevertheless, some healthy children can proceed through puberty at a faster or slower tempo than most.
An interruption of progression of puberty is usually, but not always, due to abnormal causes such as malnutrition or anorexia nervosa. Perhaps the most common apparently healthy variation is apparent interruption for a couple of years just after attainment of an early sign of initiation. For instance, some girls may seem to develop stage 2 breast buds at 6 or 7 years of age with no other signs of puberty, and nothing may happen for 2 or 3 years. Physicians refer to this as "unsustained puberty."

Conclusion

In a general sense, the conclusion of puberty is reproductive maturity. Criteria for defining the conclusion may differ for different purposes: attainment of the ability to reproduce, achievement of maximal adult height, maximal gonadal size, or adult sex hormone levels. Maximal adult height is achieved at an average age of ~ 15 years for an average girl and ~ 18 years for a average boys. Potential fertility (sometimes termed nubility) usually precedes completion of growth by 1-2 years in girls and 3-4 years in boys. Stage 5 in the tables above[clarification needed] typically represents maximal gonadal growth and attainment of adult hormone levels.

Извор:Википедија....тука сигурно нема све и свашта...ако сакаш да прочиташ повеќе пиши си Puberty на Википедија да видиш шо и како...

Variations of tempo and progression

Tempo is the speed at which the process of pubertal changes progresses from beginning to end. The duration of puberty generally varies less than timing of onset, and approximates 4 years for girls and 6 for boys (from first physical changes to attainment of adult height). Nevertheless, some healthy children can proceed through puberty at a faster or slower tempo than most.
An interruption of progression of puberty is usually, but not always, due to abnormal causes such as malnutrition or anorexia nervosa. Perhaps the most common apparently healthy variation is apparent interruption for a couple of years just after attainment of an early sign of initiation. For instance, some girls may seem to develop stage 2 breast buds at 6 or 7 years of age with no other signs of puberty, and nothing may happen for 2 or 3 years. Physicians refer to this as "unsustained puberty."

Conclusion

In a general sense, the conclusion of puberty is reproductive maturity. Criteria for defining the conclusion may differ for different purposes: attainment of the ability to reproduce, achievement of maximal adult height, maximal gonadal size, or adult sex hormone levels. Maximal adult height is achieved at an average age of ~ 15 years for an average girl and ~ 18 years for a average boys. Potential fertility (sometimes termed nubility) usually precedes completion of growth by 1-2 years in girls and 3-4 years in boys. Stage 5 in the tables above[clarification needed] typically represents maximal gonadal growth and attainment of adult hormone levels.

Извор:Википедија....тука сигурно нема све и свашта...ако сакаш да прочиташ повеќе пиши си Puberty на Википедија да видиш шо и како...
ova ne e ama bas nikakov dokaz.devojkite pobrzo sozrevaat vo eden period i vo eden segment,a vo drug maskite.zasto devojkite ne se spremni za seks,na ista vozrast koga i maskite?

ova ne e ama bas nikakov dokaz.devojkite pobrzo sozrevaat vo eden period i vo eden segment,a vo drug maskite.zasto devojkite ne se spremni za seks,na ista vozrast koga i maskite?
една ствар за која ќе се согласам со тебе зрелоста варира од личност на личност од лично искуство.

Сексот не е показател на зрелост...Има многу и машки и женски што пробуваат секс од чиста сатисфакција...И ко ќе видиш женските размислуваат за последици од сексот, а не ко нас машките скокни заврши си и иди си

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom