Разликата во години

• Креатор на темата Креатор на темата sweet chick
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2:pa morav malku da te isprovociram.:smir:
inaku navistina e taka,partnerot treba da se bara spored sopstveniot mentalen sklop na licnosta,i fizickite predispozici,a ne spored godinite.

Aleks, ако девојчињата за време на пубертет созреваат пред машките, а понатаму на извесна возраст се изедначуваат, тогаш во кои години стагнираат жените со развој пошто мора да стагнираат за да се изедначат? Ја оваа теорија до сега не сум ја чула. И ако да, како може да стагнираат во најпродуктивниот период од животот?
sakas da kazes deka zenite pocnuvajki od pubertetot sozrevaat niz celiot zivot so isto tempo,t.e. brzo?a mazite isto taka samo so posporo tempo? se e relativno,zavisi vo koi uslovi,vreme i spored koi kriteriumi ke gi sporeduvas maskite i zenskite.vo nekoj segment maskite vodat,vo nekoj zenskite,osven ako ne tvrdis deka zenite vodat vo site segmenti.

Не тврдам јас ништо, само прашувам пошто цела теорија за почеток на созревање и стагнација и изедначување (машко-женско) беше напишана од тебе. Значи како автор на постот те прашувам кога настанува изедначувањето, а по она што си го навел во претходните постови го има, постои по тебе како такво. Баш и затоа те прашувам, затоа што вака формулирано сите ги става во еден кош и не остава простор за личен, индивидуален развој на единка без огледа на пол, туку масовно созревање.

Не тврдам јас ништо, само прашувам пошто цела теорија за почеток на созревање и стагнација и изедначување (машко-женско) беше напишана од тебе. Значи како автор на постот те прашувам кога настанува изедначувањето, а по она што си го навел во претходните постови го има, постои по тебе како такво. Баш и затоа те прашувам, затоа што вака формулирано сите ги става во еден кош и не остава простор за личен, индивидуален развој на единка без огледа на пол, туку масовно созревање.
kaj go vide ti toa masovno sozrevanje?za sto zboruvas,ziti se?ne davam jas mislenja koi ne ostavaat prostor za licen,individualen razvoj na edinkata,i toa ne samo spored pol.
eve ,izednacuvanjeto nastanuva po sozrevanjeto.
i aj edno kontra-prasanje,zasto mislis deka nema izednacuvanje?

Доколку неможете да се разберете со Алекс,воопшто не му реплицирајте или одговарате,он секогаш има дополнително прашање во џебот кое потсеќа на сите претходни:)Придржувајте се до темата,без офтопици,мољам.

covek a be tebe seuste izgleda ne ti e jasno.devojcinjata sozrevaat pobrzo vo pubertetot,a koga ke im zavrsi pubertetot i na ednite i na drugite,togas veke stanuvaat maski i zenski,pred pubertetot se momcinja i devojcinja.i pubertetot ne im trae do 50 godini.zasto i posle pubertetot i posle celosnoto psihofizicko sozrevanje i na maskite i na zenskite,zenskite seuste smetaat deka oni se poiskusni,pozreli?duri i na 30 godini,toa e toa sto go zboram jas.a ne za pubertetot,koj ne go opfaka ni temata razlika vo godini.

Повели Алекс, твое дело од прва до последна буква.
А во врска со индивидуалното созревање јас луѓето ги гледам како созреани или не, а не како мажи и жени.

Повели Алекс, твое дело од прва до последна буква.
А во врска со индивидуалното созревање јас луѓето ги гледам како созреани или не, а не како мажи и жени.
moe delo e,i sto ti e poentata,kakvo masovno sozrevanje?sto sakas da kazes?

a ova boldiranoto e bas toa sto i jas go mislam.

Не е. Кој е тој што со солиден број години и памет соодветен на истите би искористувал девојче?
Не сте сите истите бесчувствителни идиоти, и покрај тоа што секој божји ден по десет пати минимум на такви се налетува. Нешто за зрелост зборите... Ти од шо си многу зрел ќе заебаваш дете за секс? Браво. Кога ќе научите да бирате жена според тоа што ви е во душата место во препоните, или да ги цените повеќе трајните вредности од инстант - задоволствата, тогаш ќе правиме муабет. Возрасен човек не дозволува инстинктот да му ги одредува приоритетите. Не бега од обврска и не се плаши да се врзе. Ама... И препознава вистинска личност за таква работа. И со солена разлика во години нека е, 15 и 25, и 25 и 35 и те како не е исто.

Верувам дека постои љубов овде, која не ја одредуваат годините, туку психичката зрелост. Ама затоа годините ја одредуваат физичката. И тоа е единствената причина заради која во некои случаи не гледам добар завршеток.

Јас ни врсник не сум имала, ни помлад дечко. И ништо не ми фали.
Што ме цитираш мене жити Бога? Зашто воопшто го правиш ова лично? Што имаш ти со мене луда главо?
Погоре си го кажа своето , тоа е суровата вистина другар .. најчесто женскиот пол мислат дека ако е повозрасен ондак е поискусен и неговиот експириенс ке им го пренесе на нив со единствена цел да бидат среќни ... КWANNNNK Wrong !!!!! ... секс секс секс секс :smir:

Justice for All напиша:
ТОЈ одел со неа за секс. ТОЈ, 90% само сакал младо мевце.
Јас само се надоврзав на коментарот на Sp4wN, wtf ми држиш лекции мене?
What's your problem?:tapp:

pa do 5 god razlika e ok.maksimum do 10 eptennnn krajna granica....ama maskoto da e postaro od devojkata ako e obratno po tesko mi se ostvarlivi tie vrski..:toe:

Pa sakam devojkata da e ili kolku mene ili pomala od mene do 2 godini drugo jok se so e pomalo i pogolemo ke ima nedorazbiranja :nesum:

Pa sakam devojkata da e ili kolku mene ili pomala od mene do 2 godini drugo jok se so e pomalo i pogolemo ke ima nedorazbiranja :nesum:

Однесувајсе поозбилно со малце постара девојка од тебе и нема да има никаков проблем.
Биди поозбилен и биди јак на уста.
Само така се успева :)

pa do 5 god razlika e ok.maksimum do 10 eptennnn krajna granica....ama maskoto da e postaro od devojkata ako e obratno po tesko mi se ostvarlivi tie vrski..:toe:
Mojата девојка е постара од мене 2 години....

Па заедно сме (уште месец) 5 години. Така да, немора да значи.

se e vo pitanje sexot ....mozebi izgleda smesno no na:baeh: msn odbiv 100 maloletnicki

vo ljubovta nema granici...no, sepak treba da ima nekoja pristojna razlika vo godinite. kolkava bi bila taa razlika vo godinite, sekoj si ja definira spored svoite sopstveni ubeduvanja. moeto momce e 6 god. postaro od mene i nas ni odgovara ovaa razlika.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom