- Член од
- 7 јануари 2008
- Мислења
- 5.366
- Поени од реакции
- 804
Aх извини другар, незнаев дека само во AMC се продаваат SSD, башка и Silicon Power
![]()
Нема што да се извинуваме, само дискутираме

Инаку, ова Мебиус е скопска фирма така ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Aх извини другар, незнаев дека само во AMC се продаваат SSD, башка и Silicon Power
![]()
Разликата е 17 евра. И не се скапи, разберете дека SSD-та не се хард дискови! нудат неверојатни брзини-перформанси, и како такви мораат да бидат со повисока цена, која им е сосема на место...хај перформанс = висока цена, без разлика од кој сегмент на општеството - пазарот се работи, premium product.
И да на Ebay ги има за 70 долари, 64GB Crucial Real SSD C300 што е еднакво на 55 евра, или околу 3600 денари.
како и се останато во компјутерската индустрија што е во неговите почетоци.
Нема што да се извинуваме, само дискутираме
Инаку, ова Мебиус е скопска фирма така ?
Ne pustam ebay...ligi mi tecat od cenite ne samo za SSD tuku za poveketo raboti
Steta sto ne prakaat kaj nas![]()
Toa bi mu doslo = ne se isplati da dades za SSD 100$ + 5-60% od cenata za isporaka, a i ograniceni se tie sto isporacuvaat kaj nas, odnosno obicno od hong kong isporacuvaatВршат испорака до Македонија, само испораката е малку солена (40-50 $)![]()
Mislev ti go donesol nekoj... jas toa cekamПраќаат, само треба малце да побараш
Јас од кај го земав моето што мислиш?
Toa bi mu doslo = ne se isplati da dades za SSD 100$ + 5-60% od cenata za isporaka, a i ograniceni se tie sto isporacuvaat kaj nas, odnosno obicno od hong kong isporacuvaat
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 16:34 ---
Mislev ti go donesol nekoj... jas toa cekam![]()
so very trueСе се прави/склопува во Кина, исто ти се фаќа (освен цената нели)
Моја препорака до сите како е најдобро според мене
![]()
Значи имам 32 гига ссд (C) тука ми е инсталиран оперативниот систем, СИТЕ основни програми кој ми требаат па дури и повеќе од просечни програми имам. Значи 14 гига оперативниот уште 16 гига ви остануваат за програми игрици што и да ви треба. На другите партиции т.е другиот диск си ги користите за торенти игри и слично
+ на ссд заштедувате 3-4 гига од хибернација ја деселектирате таа опција дека не ви треба, побрзо ќе го уклучите исклучите отколку да правите хибернејт![]()
32 е кнап, не дека смета ама.... барем 64, да ставиш се што си ставил и ПЛУС една игра која највеќе ја играш во моментот, да се осети брзината и таму![]()
Е де за играта ќе почекаш 5 секунди па ти![]()
128GB SSD se ispati da se kupi se ispod toa e ograniceno mnogu.![]()
imam mesto 200GB mi e C: imam uste 151GB free, a seuste nemam niedna igra instaliranoМора да се вади 140% од хардверот! (оверклок и све комплет)
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 16:43 ---
64 е таман сега за сега. Колку имаш сега во C:/ искористено (без полн десктоп и срања)? Сигурно немаш над 50 гига![]()