Разлика мегу SSD и HDD

• Креатор на темата Креатор на темата Ljupco Meljata
  • Време на започнување Време на започнување
Znaci ssd e idninata no mobilkite gi sisaat i pc`ta vo brzina se odi naped.

Да не знаете колку пари е еден SSD од околу 60 или 80 гига? и кај го има? и дали може на pc да се стави и да се исталира windows на него а на друг HDD да се исталираат игри и такви работи?

Јас на лаптопт имам SSD.

Предноста е следна

• Instant ON
  • Рестарт на PC за 25 секунди.
  • Уклучување на PC за едно 15 секунди
  • Уклучување Photoshop cs5 64 bit 3-4 секунди
  • Word 2010 1,5 секунди.
Ми ја сваќаш поентата.

Имаш лаптоп, а даваш резултати за Пц !!!(y)

Да не знаете колку пари е еден SSD од околу 60 или 80 гига? и кај го има? и дали може на pc да се стави и да се исталира windows на него а на друг HDD да се исталираат игри и такви работи?
Od 7000 den pa nagore e edno ssd 64GB, tie dobrite SSD se okolu 12000 den 128GB i moze da se instalira windows na nego, a na HDD igri. Za kade go ima prasaj po IT prodavnicive ke ti kazat sto imaat na lager.

Имаш лаптоп, а даваш резултати за Пц !!!(y)

Аман научете ги термините веќе еднаш, и лаптопот е PC (Personal Computer)
Ко некој ко ќе ми каже - имам компјутер и лаптоп :facepalm:

Јас го имам ова

momentus-xt-far-w-ssd-hdd-320x340.png

Seagate FAST Factor features fuse the strength of SSD and HDD into one powerful device while maximizing performance, reliability and simplicity.

- Boots and performs like an SSD
- Up to 3x faster than a traditional HDD
- All-in-one design for simplicity and easy installation
- Perfect when you need to build a high-performance gaming laptop

Доста сум задоволен од хард дисков особено што лап топот ми се уклучува за помалку од 10 секунди (АСУС ми гарантира дека за 8 секунди се пали), а и апликациите брзо се уклучуваат.

Хард дискот ми е послаба област во моите компјутерски познавања па веројатно не тропнав нешто, односно се надевам дека постов е на место. :icon_lol:

Од малку што погледнав кај фирмиве практично нема избор на SSD, најновите и најквалитетните не ги најдов во понуда.

Не ги бива нашиве фирми они зимаат роба за министерства и некои големи нарачки едноставно неможат да му удоволат на обичниот корисник само ЕБАЈ и ако имате другар во Америка да ви земе некој дел.јебига

Јас го имам ова

momentus-xt-far-w-ssd-hdd-320x340.png

Seagate FAST Factor features fuse the strength of SSD and HDD into one powerful device while maximizing performance, reliability and simplicity.

- Boots and performs like an SSD
- Up to 3x faster than a traditional HDD
- All-in-one design for simplicity and easy installation
- Perfect when you need to build a high-performance gaming laptop

Доста сум задоволен од хард дисков особено што лап топот ми се уклучува за помалку од 10 секунди (АСУС ми гарантира дека за 8 секунди се пали), а и апликациите брзо се уклучуваат.

Хард дискот ми е послаба област во моите компјутерски познавања па веројатно не тропнав нешто, односно се надевам дека постов е на место. :icon_lol:

Од кај го зема, и по која цена? -И колку гига е.

Од кај го зема, и по која цена? -И колку гига е.

Во склоп со лап топот си беше, а и беше меѓу единствените ако не и единствен во АМЦ со таков hard disk. Цена точно не му знам, инаку мислам дека овој е истиот

Инаку станува збор за ASUS n53sv лап топ, a hard disk-от е со 500gb.

Искрено не мислев дека ќе ми треба SSD, ама онака, на куров ми се качува компјутерот веќе, толку ме нервира што во постови морам да пцујам. :)

Срамота е на квадкор и 6 гига рам да се бутира 3 минути и да реже по тоа дисковите, не дај боже да отворам хром при бутирање, уште пола минута чита кеш од таму. Или пак, отварам кајгана, гледам известување, го кликам и почнува да реже дискот.

Да му ебам матер на скапаниов windows, не знае една фрагментација асално да направи и да се користи продуктивно.

SSD е иднината, дефинитивно, само сеуште не би дал толку пари за хард-диск, ќе си ги чекам да поефтинат. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom