Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во сите ценовници што ги имам видено, амд го води интелna site benchmarks sto gi imam videno dosega intel vodi ubedlivo nad amd, a od druga strana amd se podobri samo za video obrabotka
Во сите ценовници што ги имам видено, амд го води интел![]()
„Добар“ процесор, за мене е оној кај кој што односот на цената и перформансите е најдобар. И според мене, интел не вреди за парите, за истите пари можеш да си купиш подобар амд![]()
Кој програм?Пробај со некој кој користи 4 јадра како на пример AutoCAD или 3ds MAXЈас на desktopот имам ител квад со 4гб рам, а на лаптопот intel dual core со 4гб рам. Истите процеси ги има и на двата и ако уклучам ист програм да праи иста работа симултано, разликата е едвај осетлива.
И во Шутка е поевтино од ГТЦ и Рамстор
Значи шутка ги води ГТЦ и Рамстор
Јас на desktopот имам ител квад со 4гб рам, а на лаптопот intel dual core со 4гб рам. Истите процеси ги има и на двата и ако уклучам ист програм да праи иста работа симултано, разликата е едвај осетлива. Така да не се лажете само од бројките у спецификации, туку споредете ви реалниот свет па ќе видите.
И не идете у off topik за AMD, ипак темава е за нешто друго.
Јас на desktopот имам ител квад со 4гб рам, а на лаптопот intel dual core со 4гб рам. Истите процеси ги има и на двата и ако уклучам ист програм да праи иста работа симултано, разликата е едвај осетлива. Така да не се лажете само од бројките у спецификации, туку споредете ви реалниот свет па ќе видите.
И не идете у off topik за AMD, ипак темава е за нешто друго.
inaku da znaete deka prviot core duo e napraven vo izrael i imaat arhitektura na pentium 3..dosta interesno
Кој програм?Пробај со некој кој користи 4 јадра како на пример AutoCAD или 3ds MAX
и ќе ја осетиш разликата.
Уклучи по уште 30 процеси на 2та РС па види кој компјутер ќе се укочи а на кој ќе му биде сеедно
Не збори глупости, башка провери го тоа што ти го пиша Lazarus и види дали ќе има разлика. Можеш и штоперица да уклучиш
Jas zboram za normalna rabota, a ne za renderiranje.
Za koj k bi uklucil 30 procesi? Za nisto? Ne be, ne se zamaram so gluposti, toa sto go rabotam jas top ide i na dvata kompjuteri
A ti moes da ne zboris na pamet da dojdes kaj mene i da vidis, ako ima razlika megu dvata kompjuteri pri normalno koristenje i dvata ke ti gi dadam. Super Pi i sl programi se izmisleni kako alatka za merenje na koj mu e pogolem, i normalno poskap kompjuterot. Zasto inace bi kupuvale nov pc na sekoi 2 godini? Cist marketing, i ako, alal da im e se dodeka ima faci kako tebe koi sedat na kompjuter so stoperica da gledaat koj e pobrz do togas i ke ima pazar za nivnite procesori.