Рап гардероба

• Креатор на темата Креатор на темата SocioPat
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 март 2007
Мислења
13
Поени од реакции
1
Не сум сигурен дали постои, но еве нека има тема поврзана со Хип Хоп стилот на облекување. Инаку тоа е специфичен стил кој не е општоприфатен кај поголемиот дел од популацијата кај нас и е доста несекојдневен. Пред се тука станува збор за класичната слика како е облечен еден рапер: пред се со широки фармерки, широки дуксери со капуљача (со патент или без), патики со огромен ѓон или високи Timberland чевли, бејзбол капа... потоа во таа мода спаѓаат и рагби, кошаркарски , хокеарски дресови, шарпи, марами, маскирни јакни и пантолони... Во денешно време модата во Хип Хоп културата носи некои непропознатливи црти кои не се прифатени како вистински во таа таргет група, како на пример потесни фармерки со различни шари и шеширчиња...
Инаку во Скопје нема премногу места кадешто би можела да се купи таква широка гардероба и тоа има само во Toni Zen Hip Hop Shop, Madness и Пирамида во ГТЦ на 2ри кат. Ако некој знае и други места каде може да се купува таков стил на облека, слободно нека напише тука на темава.

Абе и ја порано му ја мислев демек ако слушам рап треба ко рапер да се облакам, ама после сфатив дека облекувањето воопшто не е битно и дека не треба ич да обрнувам внимание на тоа, рапот внатре се носи во душата. Сигурно не е некој поголем рапер ако така се облекува, може во некои ситуации поголем клошар да испаѓа, ама поголем рапер не.

Облеката се носи ако ти убаво се чувствуваш во неа, не затоа што се сметаш за рапер...
Иначе он мене искрено не ми се свиѓа тој стил, на широко облекување, потстурен, што би се рекло :D

Koa sum raspolozen I isklucivo u toj period slusam rapce nekoe polight znam da se nafuram I da oblecam sirok jeans , siroka patika , I bluzonce adidas ali hip hop shop e top e I si naogam nekoj ubavi interesni I moderni stvari I najkomotno mi e a I kapceto nenozam da go izostavam vo celost mi se dopaga toj stilll normalno bez preteruvanje

Носи што ти душата "носи" но секако не ги осудувај другите ако тие не се како тебе или немаат исти сваќања за работие како тебе...
моментот е околу 0.25...

мажи коа зборат за мода :pos:

Слушам рап веќе долго време ама не можам да идам така смкнат и не можам...

Него ваља имате у таа продавницата на Тони Зен ама којзнае дали уште ја држи.

ми се свиѓа таков стил, и у суштина може да се каже дека често сакам така да се облечам зависно од пригодата нели...али сепак го обожавам и стварно ми е онака cool style :rolleyes::свиркам:

Тони Зен мислам не работи, а кај него скапо до небо беше облеката. За помалце пари и далеку поквалитетно се ќе си купите во Acid Wear спроти Рамсторе.
https://www.facebook.com/pages/Acid-Wear-Ацид-Веар/122403857835217

Би ви кажал нешто повеќе и за стилот ама ме мрзи сеа.

па и во ацид претеруваат со цени..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom