Ракометни трансфери

• Креатор на темата Креатор на темата TheTrooper
  • Време на започнување Време на започнување
Малце да размрдаме и со дамите :D
Оваа ја знам уште од мала, беше посветена само на ракометот и еве си успеа девојчето.Има одличен,прецизен и силен шут.Игра на позицијата лев бек и има околу десетина настапи за Женската Репрезентација.Нека и е со среќа :)

http://www.svenskhandboll.se/Elitdam/LugiHF/Kantspel/ZoricaDespodovskaklarforLUGIHandboll/

Кога веќе сме кај женските трансфери: Анѓела Булатовиќ се враќа во Будуќност (од Крим), а најверојатно и Катарина Булатовиќ ќе премине од Ѓер во Будуќност...

КАСТРАТОВИЌ ДОБИ ОТКАЗ
21.02.2014 22:45
pedja-i-zoki-610x513.jpg

za-tekst.png

По низа успеси на црногорската репрезентација под водство на селекторот Зоран Кастратовиќ, човекот што ја однесе Црна Гора на СП во Шпанија доби отказ.

“Врз основа на изнесените мислења, УО едногласно констатира дека не постои можност за понатамошна соработка меѓу селекторот и играчите и донесе едногласно решение да се прекине соработката со Кастратовиќ. УО истакнува дека селекторот има големи заслуги за сите поголеми резултати на машката репрезентација во последниот период. УО на РСЦГ благовремено ќе информира за наредните чекори“, стои во соопштението на РСЦГ.

Се шпекулира дека отказот е добиен поради лошите односи меѓу Кастратовиќ и постарите, поискусните репрезентативци на Црна Гора.

Така, по отказот добиен во Вардар, на Кастратовиќ истото му се случи и во црногорската репрезентација.

1656295_821488694543697_396717719_n.jpg

Елена Ѓоргиевска потпиша за Баја Маре!

Македонската репрезентативка Елена Ѓоргиевска следната сезона ќе го носи дресот на романскиот тим Баја Маре. Ѓоргиевска потпиша договор на една година.

„Причината поради која потпишав за Баја Маре се одличните услови кои ми беа понудени и секако големите амбиции за следната сезона! Најпрвин што очекувам во новиот тим е добро да се прилагодам и секако успешна сезона во Лигата на шампионите“ - изјави Ѓоргиевска за Ракометни Вести.

Čini se najtraženija “roba” po raspadu beloruskog Dinama iz Minska bio je povremeni slovenački reprezentativac Dean Bombač (25). Momak koji je ime izgradio u Cimos Koperu, sa kojim je dogurao do četvrtfinala EHF Lige šampiona, a onda doživeo i iskustvo bankrota, nije bolje prošao ni ove sezone u Belorusiji, ali su njegovi igrački kvaliteti i te kako cenjeni širom Evrope. Odmah po raspadu Minska, u trku za njim su se uključili i poljska Visla, i makedonski Metalurg, ali je momak koji može igrati na pozicijama srednjeg i levog beka, odlučio da karijeru nastavi u Francuskoj.

Čini se najtraženija “roba” po raspadu beloruskog Dinama iz Minska bio je povremeni slovenački reprezentativac Dean Bombač (25). Momak koji je ime izgradio u Cimos Koperu, sa kojim je dogurao do četvrtfinala EHF Lige šampiona, a onda doživeo i iskustvo bankrota, nije bolje prošao ni ove sezone u Belorusiji, ali su njegovi igrački kvaliteti i te kako cenjeni širom Evrope. Odmah po raspadu Minska, u trku za njim su se uključili i poljska Visla, i makedonski Metalurg, ali je momak koji može igrati na pozicijama srednjeg i levog beka, odlučio da karijeru nastavi u Francuskoj.

Вардар трпа крила и голмани,Металург па, да може сите средни бекови ќе ги купи.:)

Maргуч и Лекај од Цеље во Веспрем.
1980047_10152193376698046_229350506_o.jpg

1836863_10152193389018046_466125511_o.jpg

Последно уредено:

ОФИЦИЈАЛНО: Катарина Булатовиќ се враќа во Будуќност !

- Се враќам дома и драго ми е што поново ќе играм со девојките со кој ги остварив најголемите спортски успеси, како на клупско, така и на репрезентативно ниво. После две години во странство, драго ми е што поново ќе играм во Подгорица и пред сјајните навивачи, а верувам дека во Будуќност ќе се врати тофејот од лигата на шампионките. Задоволна сум од сезоната во Ѓер, ми се исполни желбата да играм со сјајни играчки како што се Горбиц, Локе, Лунде Харлсен и Аморим. Сезоната во Ѓер претставува големо искуство за мене и жал ми е што заминувам од клубот во кој бев одлично прифатена и имав сјајни услови. Сепак, победи желбата да се вратам во својот клуб и со екипата на Будуќност да ги отстварам зацртаните цели во наредната сезона. Истотака, постојат и приватни причини кој допринесоа да се вратам во Подгорица, а тоа беше еден од важните фактори да ја донесам токму оваа одлука. Будуќност е клуб кој сегаш има најголеми амбуции, како што е случај и со мене, така да договорот е постигнат на обострано задоволство. Со нестрпливост го очекувам враќањето во Подгорица и новата сезона во која имаме големи амбиции - изјави Булатовиќ за официјалната страна на Будуќност.

Договорот со Будуќност го продолжива Кристина Неагу, Драгана Цивиќ и Сузана Лазовиќ,

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom