Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Незаменлив е Ф. Лазаров......реално кој друг може да направи толку грешки на едвај изиграна 1/3 од натпреварот.

:icon_lol:
stvarno, deckoto e kamen, ama denes ko da pravea site gluposti
golmanot mene mi se svigase kako brani, dobro i lazarov igrase super.. ama izglea toa ni e silata, ako ne ni e lazarov (ako ni igraat flaster), drugovo ne moze da mrdne
ne znam, stvarno iznenaduvanje bese..vakva slaba igra ne se pamti!

Немој така,Коњаникот Сабја само да не те чуе,според него моментално немаме подобар лев бек од Фичо.
Па немаме, акого изземеш Раде Стојановиќ (мене ми е прв избор), и уште си стојам на зборот ;)
Уште чекам да ми најдеш играч што е подоба, а да не е Аранудовски кој се кладам дека НИКОГАШ во животот не си го видел како игра, исто како што ни јас го немам гледано.
Се плаши да игра Фичо,пошто постојано е на удар од јавноста. Да се крева повеќе на шут поразлично ќе биде. Затоа треба добар тренер да му подвикне. Се крена на шут и погоди, после се крена и промаши али бар се обидуваше. За жал овојпат два паса Столе не ги прифати, еднаш ја фати ама направи престап...
Што си се фатил толку за Фичо кога ни 15 минути не изигра...
Да не испадне дека го правдам, ама напреднат е за разлика од минатото и ако ништо друго бар заслужува да биде земен ко за резерва...

Јас одамна се имам помирено со судбината дека цела репрезентација ни е ојдена јабана... Така да ништо ново :coffee:

Па немаме, акого изземеш Раде Стојановиќ, и уште си стојам на зборот ;)
Уште чекам да ми најдеш играч што е подоба, а да не е Аранудовски кој се кладам дека НИКОГАШ во животот не си го видел како игра, исто како што ни јас го немам гледано.
Се плаши да игра Фичо, да се крева повеќе на шут поразлично ќе биде. Затоа треба добар тренер да му подвикне. Се крена на шут и погоди, после се крена и промаши али бар се обидуваше. За жал овојпат два паса Столе не ги прифати, еднаш ја фати ама направи престап...
Што си се фатил толку за Фичо кога ни 15 минути не изигра...
eeeej...ne zaebaaj..lele, e ova go neam cueno do sea
Vikas deka e "najdobar na pozicijata" samo zatoa sto NEMA drug? Pa ako birame najdobar od mozni...EDEN...sigurno e najdobar.. ali deckoto ne znae da odi. seriozno moze ti e drugar ili neso, ali kamen e.. denes si resi da ja frli vo aut topkata, ama i prethodno edno..4-5 akcii poeba. Se razbira, vo poebuvanjeto i drugite davaat napori.. se trudea site zaedno da ja poebat igrata, osven golmanot, ali ovoj tvojov filip lazarov so posemen smek poebuvase.. a i sekogas poebue! upm so vakva igra

Според она што го видов:
1.Или тренеров е екстремно глуп и незнае да постави блок во одбрана
2.Или нашиве намерно не сакаа да победат од Х причини.
Едно сигурно од двеве е

Vikas deka e "najdobar na pozicijata" samo zatoa sto NEMA drug? Pa ako birame najdobar od mozni...EDEN...sigurno e najdobar.. ali deckoto ne znae da odi. seriozno moze ti e drugar ili neso, ali kamen e.. denes si resi da ja frli vo aut topkata, ama i prethodno edno..4-5 akcii poeba. Se razbira, vo poebuvanjeto i drugite davaat napori.. se trudea site zaedno da ja poebat igrata, osven golmanot, ali ovoj tvojov filip lazarov so posemen smek poebuvase.. a i sekogas poebue! upm so vakva igra

Прво играше помалце од 15 минути затоа не гледам како он толку уништил се .Не му идеше си седна на клупа и си седеше до крај.Неговата замена што не направи нешто?

Искрено Филип порано го мрзев од дно на душа али едноставно нема замена и тоа си е тоа.Впрочем во последно време и не игра до толку лошо како порано.Просек си е.Он ако фрли топка во аут една,ај сети се што се направија Кире,Темелков и Миркуловски.Миркуловски едно 3-4 пати се бутка во центар меѓу сите и почнува да се шета како да е во парк.

Ако се сака промени Кире,Наумче и Борко треба да бидат избркани од репрезентација и тоа е тоа.Со тоа што за разлика од Златко кој веднаш има кој да го замени ( Гоце ) и може да биде избркан, Филип пак ќе мора да игра бар како прва замена зошто друг НЕМА.

.

Епа најди подобар, ајде кажи Петко е подобар, Станко е подобар. Јас реков дека со тоа што го покажува во Вардар заслужи повик, дека не е за стартер во репрезентација НЕ Е, сум кажал милион пати, ама го затупивте веќе како да е негова вина што не го земаат Раде, како да е негова вина што нема подобар играч на таа позиција...
Ко божем намерно ја фрли во аут топката, очекуваше Манасков да е на таа позиција, ама не се разбраа. Имаше две добри додавања до Столе ама на Столе му падна од раце...
Го напаѓате ко божем ради него сме изгубиле а човекот одвај 15 минути изигра :LOL:

Епа најди подобар, ајде кажи Петко е подобар, Станко е подобар. Јас реков дека со тоа што го покажува во Вардар заслужи повик, дека не е за стартер во репрезентација НЕ Е, сум кажал милион пати, ама го затупивте веќе како да е негова вина што не го земаат Раде, како да е негова вина што нема подобар играч на таа позиција...
Ко божем намерно ја фрли во аут топката, очекуваше Манасков да е на таа позиција, ама не се разбраа. Имаше две добри додавања до Столе ама на Столе му падна од раце...
Го напаѓате ко божем ради него сме изгубиле а човекот одвај 15 минути изигра :LOL:
А можи не е негова вина ?

Da de toa ti vikam i jas, se soglasuvame
Ne e za u reprezentacija sigurno ne e za u prv sostav,
vikam deka e slab igrac..
Ne vikam deka zaradi nego sme izgubile, izgubivme zaradi site( osven golmanot ), vikam deka najslabo igra od nasite.. toa e toa.
A inace stole e isto kamen, abe mn se kamenja.. ne znam sto da recam veke, upm
Tie sto ne gledale, neka ne ja gledaat.. samo nervozi ima, nekolku pati se priblizuvame na -2 i pak praime gluposti..uzas..

А можи не е негова вина ?
Не е негова, на Кире е :)
Кире се скара со Раде, а не Филип...
Филип е најпозитивниот играч што некогаш постоел во Македонијава, belive me :icon_mrgr:
--- надополнето: 4 ноември 2012 во 20:37 ---
Ne vikam deka zaradi nego sme izgubile, izgubivme zaradi site( osven golmanot ), vikam deka najslabo igra od nasite.. toa e toa.
Тоа е тоа, се сложувам, он и Златко се најслаби во репрезентација и општо левата бековска позиција ни е најслаба карика па затоа комбинираме со Наумче таму иако он е среден бек...
Ама од друга страна, нема подобри, ете нека му дадат шанса на Арнаудовски да го видиме, ништо нема да изгубат мада немам некои големи очекувања ни од него...
Муабетот ми е, Фичо е просечен играч како што кажа погоре Ристо, и неможе од него да се очекува да ја носи репрезентацијата, ама од друга страна и неможе толку да биде на мета кога едноставно немаме играч за таму (Раде го рачунам како некој кој го отпишале и немаат намера да го викнат) па подобро он да игра него ли да комбинираме со средни бекови...
За разлика од него за Златко имаме многу подобри играчи кои може да го заменат...

Абе кире за што се скара?
Се е заради филип, за да игра најдобриот лев бек во универзумот наместото на раде се случија сите калакурници.Епа види ти сеа дали е филип крив или не.Мојсо малиов да не правиме муабет... Резерва во металург а стартерот го нема во репрезентација.Кога е гледав утакмицава посакав да не се пласираме повеќе на големо натпреварување.НЕ ЗАСЛУЖУВААТ КРЕТЕНИТЕ.
И немојте да ме цитирате како тоа сме ги величеле после 5тото место,затоа што никогаш не ги величев.Да не изигруваа сите газди на репрезентацијава сигурно ќе бевме во првите 3.И доста е форсирање на филип и злате,ако ги бидувало нив досеа 100пати ќе ги продадеа,ама ајде кој знаеш при толку играње може ќе научи да не направи престап телево.има уште неколку години дури е бате главен.

Tupime mnogu za edni isti raboti....Toa e sto e....Samite govna od federacija i strucen stab i Kire i Mojso i neznam use koj odlucija reprezentacijata da ne go dostigne svojot vrv.. I sho postignaa so toa?? Se rezilat ko mamlazi... Uzas bruki! Tolku.

Не е негова, на Кире е :)
Кире се скара со Раде, а не Филип...
Филип е најпозитивниот играч што некогаш постоел во Македонијава, belive me :icon_mrgr:

Па со Кире се скара де, али не за мене, туку за брат му Филип, за Филип да игра уште во Хрватска на Светското. А Филип ако имал малце образ ќе кажел, чекај брат, не е во ред ова, Раде е поквалитетен, ќе има време и за мене во оваа репрезентација, ако не друго бар како замена за Раде.
Исти кур е случајот со престап, дури и бетер, не се буни он да игра, брат му се буни, незнам како на четворицата не им е срам во огледало да се погледнат, посебно на Фичо и Златко.

Најсмешно ми е дека Кошаркарската федерација и репрезентација која излегува најкоректна ( посебно со давањето отказ на Лазовски ) е најизмалтретирана од новинарите и највеќе ја пљукаат кога ќе има интервјуа.

Од друга страна кога од Ракометната федерација и репрезентација даваат интервју никој не смее да им зуцне.

.

Најсмешно ми е дека Кошаркарската федерација и репрезентација која излегува најкоректна ( посебно со давањето отказ на Лазовски ) е најизмалтретирана од новинарите и највеќе ја пљукаат кога ќе има интервјуа.

Од друга страна кога од Ракометната федерација и репрезентација даваат интервју никој не смее да им зуцне.

.

Тоа баш пред малку ми падна на памет. Паметам кога не успеавме да се квалификуваме на ОИ, Антиќ и цела КФМ живи ќе ги изедоа на прес конференцијата, па уште му се лутеа на Антиќ кога беше малку погруб со нив, а од друга страна, не паметам исто да беа напаѓани и РФМ.
Можда и сум грешка, но ова што го пиша држи вода...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom