П
Пепси_
Гостин
Па примарна работа на тиквеш е виното,ама кога се гмече грозјето имате самоток (од кое се добива квалитетно вино) и после останатото иде на 1-2-3 преса. 1 преса некогаш може да ја мешаат со самотокот,а 2-3 преса оде за ракија за да ништо не се мава како ѓубре.
А домашна ракија си е домашна
Имам една извадено околу 45 степени како вотка е дури мерак 
А домашна ракија си е домашна

.Кумашинов ми е Кавадарчанец.Ја незнам што ракија е тоа ама секогаш се убивам,ми носи стално по шише две.Имам проблем со обоен алкохол незнам зошто,многу сум за нигде,али жолтава е уствари кафеаво-црвена,зејтин,абе убиство.Почнувам да лепам пари на монитор,работава
)Кој се здрвил многу од ракија гарант е дека била кочан ладна,посно мезенце(салатка) и некој напорен у друштво што прави живели на 5 минути.А такви ја у друштво имам бајаги...Еднаш на одмор во Црна Гора,таман што допатувавме сабајле во 11 саат,домаќинов(србин) извади бела шливовица,30 степена.На гладно срце,после 12 саата пат,3-ца со многу мало мезе,маање шишето за пола саат,и отидовме да се бањаме,човеков не извади веќе ни ракија ни мезе...Со ракија нема праење маж,ќе се осакатиш ептен 

постара е од тебе море сурко, башка и анасонка е таа чим е велешка легната сега леле мајко.