Ракија

• Креатор на темата Креатор на темата daydream
  • Време на започнување Време на започнување
Kako mala koga me bolese mn zab koga mi bese raspian mi davaa da si staam rakija domasna na zabot da mi pomine doeka da idam na zabar i jas skrisum si ja goltav celo vreme:( use od mala pijanica:( top e ako se pie so usul..zaso rakija e pojaka od mn dr alhoholni pijaloci:pipi:

Одев така по улица и едно време се крена тоа асфалтот и ме удри по лице.
Сигурно некој абрзосмртка си пиел,што и асфалтот ти се кренал.:pos2::pos2::pos2:

Татко ми ја „пече“, па имаме домашна од 65 степени. Многумина ја фалат. Мене ми е прејака.

За моите искуства со ракија нема да говорам. Се деси еднаш и никогаш повеќе :icon_lol:
Него баба ми е опседната со лековитите ракии. Има направено незнам колку врсти. Само експериментира нешто.
Последна што ја има направено е од некое чудо наречено Крмос. Знае сите за што служат и си има обичај кога ќе стане наутро на гладно срце да лупне една чашка ракија на екс и после е како нова.
Еднаш ги поредила сите видови на ракија до прозорецот, имаше околу 5-6. Јас и сестра ми ја викаме ЕКИМ (лечи од разни болести) :)
:back: до бабичка да ми е здрава и жива :pipi:

сум пиел онака. .една чашка у 2 3 месеци некад ептен ради реда за живели и или незнам ти шо.. али.. у последно време треба да ја зачестам.. да се привикнувам кон неа мора малце :)

сум пиел онака. .една чашка у 2 3 месеци некад ептен ради реда за живели и или незнам ти шо.. али.. у последно време треба да ја зачестам.. да се привикнувам кон неа мора малце :)

Ај ако се привикнуваш, иам ја ракија од 50ступњева, ко за тебе 100ден литро :wink::pipi:

викаш пазар да праиме? :)

Само кажи каква, бела или жолта, ако сакаш да се привикнуваш жолтата е како за почеток добра, да ти ги изгори цревцата :):)...е после тоа нема ни да осеќаш што пиеш:pos2:

Само кажи каква, бела или жолта, ако сакаш да се привикнуваш жолтата е како за почеток добра, да ти ги изгори цревцата :):)...е после тоа нема ни да осеќаш што пиеш:pos2:

де бе де па ти ептен стручњак ке искочиш за ракијава.. место да глеаш подобро да ми даеш нешо полесно ко за почеток ти да можеш и џигери и јетра и црева да ми изгориш.. и после бизнисот не ти иде.. па нема бе брат.. не иде вака.. :) башка треба и од цена малку да намалиш...:vozbud:

де бе де па ти ептен стручњак ке искочиш за ракијава.. место да глеаш подобро да ми даеш нешо полесно ко за почеток ти да можеш и џигери и јетра и црева да ми изгориш.. и после бизнисот не ти иде.. па нема бе брат.. не иде вака.. :) башка треба и од цена малку да намалиш...:vozbud:

За почеток кавадаречка,по можност од тие закопаните што им се.Потоа антика,па Лозова од Тиквеш и на крај над 50 степени,по можнсот Охридска или Велешка анасонка.Џигер да гори:)

За почеток кавадаречка,по можност од тие закопаните што им се.Потоа антика,па Лозова од Тиквеш и на крај над 50 степени,по можнсот Охридска или Велешка анасонка.Џигер да гори:)

хахаха леандра ти вака да не почна па инструкции шо ми даваш :)
ми изгледаш на искусна со ракијава.. ем ај рајт? :)

хахаха леандра ти вака да не почна па инструкции шо ми даваш :)
ми изгледаш на искусна со ракијава.. ем ај рајт? :)

Да,така почнав,без антика :) Прво ракија пропив,па узо.:))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom