Раѓање на Голф гти

• Креатор на темата Креатор на темата Evo XII
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
21 мај 2009
Мислења
876
Поени од реакции
466
Дали знаете како е настанат голф гти.По излегувањето на голф1 на пазарот кон крајот на 70-те во тој сегмент на возила немаше нешто позабележително.Нешто форд се обиде со ескортот но не е тоа.Во тој момент Академијата на волксваген им дава задача на своите пулени интересна задача како би направиле од голфот возило за младата популација.Идејата е интересна.Го сместуваат моторот и менувачот од моделот на ауди 1.6,задната врата ја бојосуваат со црна боја само еден дел,напред маска со 4фара и бочно лента на која пишува голф гти,ниски гуми,изменет ентериер и се рага сегментот голф гти кој живее и ден денес.Постирајте повеке за него

ГОЛФ ГТИ...едноставно нелиии ЅВЕР!!!

еве еден, се продава...230кС...2000 кубика...а толкууу лесен... (ова не е за раѓањето али ај...)

Ахх ГТИ, ГТИ. . .
Ја сакам шесче:)

:pipi:

Умирам за вакво!
Стариот нешо ми закења и не ми испадна. . .

Дали знаете како е настанат голф гти.По излегувањето на голф1 на пазарот кон крајот на 70-те во тој сегмент на возила немаше нешто позабележително.Нешто форд се обиде со ескортот но не е тоа.Во тој момент Академијата на волксваген им дава задача на своите пулени интересна задача како би направиле од голфот возило за младата популација.Идејата е интересна.Го сместуваат моторот и менувачот од моделот на ауди 1.6,задната врата ја бојосуваат со црна боја само еден дел,напред маска со 4фара и бочно лента на која пишува голф гти,ниски гуми,изменет ентериер и се рага сегментот голф гти кој живее и ден денес.Постирајте повеке за него

друже мислам дека си грешка јас имам гледано на Fifth Gear мислам беше и кажуваја дека некој инжињер од волксваген го модифицирал ДОМА својот голф и му ги додал буквите ГТИ тој голф прво го криел(од страв да не ја изгуби работата) но после го покажал на незнам таму кој точно(поголем во компанијата) и најпрво било одлучено да се произведат многу мал број на примоероци но поради големата побарувачка подоцна биле произведени повеќе

ај да не тропам на памет ке побарам на нет точно

The old Mk5 GTI might have had its thunder stolen by the Focus RS, Megane R26R and perhaps even the Civic Type R, but it was still the best all-round hot hatch you could buy when it recently went off sale. And that – combined with the fact that the new Mk6 is essentially a very thoroughly facelifted Mk5 – goes a long way to explaining why the Mk6 feels so familiar. Volkswagen simply doesn’t want to mess with such a successful recipe.

Enlighten me. What are the differences on the new Golf GTI Mk6?

The headline stuff is the new Klaus Bischoff makeover (subtle but pretty successful, I’d say), together with the direct-injection EA888 2.0-litre turbo four Scirocco engine that ups power from 197bhp to 207bhp, while torque stays pinned at 207lb ft from a happily low 1700rpm.

Also new is the XDS electronic differential, three-stage ACC adjustable dampers and an interior that’s sprinkled with higher-grade materials and more dynamic lines.

Еве ја приказната за Голф ГТИ.

спецификации и цена знаеш??? коњажа,кубикажа???

ОСновниот ГТИ модел има цена од нешто над 26.000. Е сеа на тој цената ке му расте за плус 4 врати со електрика на прозори, клкиматроник, бандаж 18', металик боја, наслон за раце, ксенон и тако даље. . .
2.0 кубика e, 210 коња.
Има и верзија со DSG сo double clutch.
Со оваа опрема (јас ја рачунам како сосема солидна и потребна за вакво возило) би испаднало некаде околу 30.000 евра.
Мое мислење е дека вреди за парите. . .

голф гти

поточно група на студенти на чело со некој си алфонс ловенберг 1973 почнуваат со проектот да 1976 официјално излегува на пазарот со 5000парчиња продадени за неполни 6месеци.Првиот гти е со обичен 1.6мотор од ауди за да потоа се вгради 1979 мотор 1.8 со инжекшн.Од таму е и името гти(гран турисмо инжекшн).Понатаму и самите знаете

поточно група на студенти на чело со некој си алфонс ловенберг 1973 почнуваат со проектот да 1976 официјално излегува на пазарот со 5000парчиња продадени за неполни 6месеци.Првиот гти е со обичен 1.6мотор од ауди за да потоа се вгради 1979 мотор 1.8 со инжекшн.Од таму е и името гти(гран турисмо инжекшн).Понатаму и самите знаете
Во 1973 VW размонтираа 128-ка и се думаа како да направат нешто подобро од буба и варијант... Голф немаше ни прототип, а камо ли верзија на која некои студенти можат да си играат играчки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom