Radiohead

Замисли стануваш едно утро и те чекаат пред врата батки со црни пукалца и костуми и една фина кола каде ти кажуваат дека избран си да присуствуваш во Редиохедовската визба каде ќе се свири повторно еден од албумите.

После разбуди се, измиј се лице ова она, направи ги вообичаените активности, и оди мамурен, ненаспан во освојување на новиот ден кој ти пружи глупи искуства.

Нема песна од мене, само слика... из млаѓих дана. :cool:
radiohead1990.png

When They Were Young: Photos of Your Favorite Bands

Ајде малку нека живне темава, кажете кој е ваш омилен Рејдиохед албум, дадете образложение за тоа, ваша омилена песна, ваша најнеомилена песна и слично :)

Ајде малку нека живне темава, кажете кој е ваш омилен Рејдиохед албум, дадете образложение за тоа, ваша омилена песна, ваша најнеомилена песна и слично :)

in rainbows најмногу ми се свиѓа, а и највеќе него го слушам + од него потекнвуаат и најдобрата и најлошата песна по мој избор од бендот.

До пред некое време ми беше OK Computer, ама моментално повеќе го преферирам Kid A. Совршенство на 21 век, совршенство на музиката. Секоја песна е приказна за себе, толку различни а сепак споени во една префектна целина. Како што спомнав погоре, овој албум според мене го има можда најдоброто интро - Everything in its right place. How to disappear completly е една од најдепресивните песни што досега сум ги слушнал, а воедно и цел албум со себе ја носи онаа мрачна страна. Слушајќи го предходно Kid A, не обрнував внимание на Motion Picture Soundtrack, но кога подетално го изанализирав, сфатив дека оваа песна е можеби и најдобрата од цел албум. Со еден збор - MASTERPIECE :)

џабе се тие муабети за најдобар албум кога се менува мислењето
и мене ми беше едно време ок компјутер, па кид А (дури и истите песни што ти си ги одбрал) па завршив со King of limbs

everything in its right place многу ми се свиѓа у живо кога ја влечат подолго
https://www.youtube.com/results?search_query=everything in its right place live

Пак да се повторуваме :D

Кid A, зато шо во еден момент така решив и реков дека ќе ја одржувам мислава за век и векова(иако да бидам искрен постоеле моменти и уште ќе постојат каде во зависност од расположение и моментално преслушување на друг албум ми се загрозува константноста на мислата :P )

Омилена песна, е тука нема варирање, Where I end............

Најлоша појма немам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom