Radiohead

Да знаете дека откога ќе ми помине заразава со Радиохед, пошто моментално само нив ги вртам, ќе пробам со НИН. Ги читав постовите од тапетот и ме заинтересиравте. Да не сте вие од кајганава, ќе ми биде потребно цела вечност да сфатам и пронадјам квалитетна музика, тенкју гајз :3

Ќе помине малце и онда слушаш други бендови, друга музика и си викаш, па и ова е добро бе. Па случајно ти искача на јутуб од страната од Рејдиохед и неможеш да одолееш. Пушташ и те влече кон нова. После две-три така. Па отвараш повторно папката со нивна дискографија у компјутер и медитираш додека не си речеш, еј дај малце да сменам, ама не мењаш оти не можеш. Поминува кога денот не го почнеш со нив, почнеш ли го.. тури му рх на календарчето.

i might.

http://www.nme.com/news/paul-mccartney/73024#soyrmYM3R6l8ykk2.01

Интересно. Се спомнува и Јорк и The National :)

"My daughter Stella is very keen. She's got a project, she keeps saying to me, 'Ring Thom and just go into the studio and just see what you come out with.'" McCartney says. "I'm a bit sort of paranoid to just ring him up. 'Hey Thom, it's Paul here. What do you fancy, what are you doing? Do you fancy writing something?' Just in case he says, 'Er, actually I'm busy'.
:pos:

Долго време им ја знаев само Creep - нели песната на Pluh :P и High and Dry, ама откако почна да се пуштаат нивни песни на радио, некако ме заинтригираа и спуштив цела дискографија. :cool:

Уште на почетокот кога почнав да ги слушам песните, застанав на House of Cards и на repeat, одново и одново, некако ме маѓепса песнава - првично самата мелодија, а отпосле и текстот. :place:Колку повеќе ги слушам песните, се некако подобро ми звучат. :noze:

Други песни кои ми оставиле впечаток Electioneering, Carma Police, All I need.

Токму како Anne. или некој друг искоментира - најубаво е да им се слушаат песните додека врне. :pipi:

Поздрав, Radioheads (y)

AniMagus
слушни ја и оваа, ја нема по албумите

HoT IcE u2

Сега ја слушнав, и не е лоша, ама неможам да се сооживеам со песнаава, само што се вратив од свадба, прилично сум загреан и уште пеам Јовано, Јованке.:ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom