Работа на брод

• Креатор на темата Креатор на темата Dzings
  • Време на започнување Време на започнување
Униформите се или исти, или нееешто ситно различни. За фотографите на NCL ни даваа по три (кошули, маЈци, панталони), еден елек и една јакна (ако има потреба). Знам дека женските панталони немаа задни џепови и немаа гајки за каиш.
Машини за перење има, не се наплаќаат, има по пет машини за перење и по пет сушални врз нив во секоја перална. На бродот на кој бев имаше две перални за екипаж, 24/7 на располагање. Мислам дека имаше уште една во која не отидов. Твое е да си купиш прашок за перење, или детерЏент. Исто така имаш опција да ги пратиш алиштата во перална каде што ги перат алиштата на гостите, ако имаш време за чекање се разбира.

За ние што немаме 1000-2000$, дали има некоја можност со агенцииве преку некаков студентски кредит да се замине?

Детска грижа, работат по 10 часа дневно у просек, чуваат деца, играат игри со нив, зависи која возраст група ќе ти дадат да работиш. На Дизни мислам дека зимаат 1700 долари месечно, фиксна плата, и немаат бакшиши бонуси и слично. На другите компании не знам како е. Како и да е фина работа, чиста, нема многу физички напор. Фини луѓе у тим. Топло ти ја препорачувам одлуката да аплицираш.
А за оваа позиција не треба некое си раб. искуство со деца да се има?

Во врска со униформите, на Дизни имаш гардероба за кру, носиш носените алишта, ги читаш баркодовите преку читач и оставаш у корпа за перење и зимаш нови, овај чисти. Ние црнците од Имиџ сами си ги периме униформите, освен кога по потреба носиме Дизни униформи.
Секој оддел има различни униформи.
На Меџик имаше 4 перално со по 3 машини за перење и за сушење, на Фентази има една перална со 20 перални и 26 сушални.
За детска грижа, девојче, дај аплицирај, не прашувај премногу. Ако јас прашував по форум уште ќе чмаев у општина. Ако те одбијат од една круз компанија, аплицирај у друга, аплицирај и преку агенцииве наши, можно е и преку нив да испадне нешто. ПАТОТ ОД ИЛЈАДА МИЛЈИ ЗАПОЧНУВА СО ЕДЕН ЧЕКОР.

Убаво вика,истото и јас го направив како Тончи,аплицирав во две агенции во Македонија,во Коузон(септември) и Мајоми(Декември) ... Нестрплив сум сеуште кога ќе ми се јават за интервју :D Искуство прајслес,се надевам како шо ми кажуваа :)

Не знам што толку тролате по темава, до сега сто пати ви ги кажаа агенциите преку кои се аплицира, ако толку бевте заинтересирани до сега ќе отидевте и ќе се распрашавте лично што ве интересира.

На темата за дечкото, јас бев со дечко ми на исти брод и во иста кабина и тоа два пата. А и тоа што ве лажат по агенциите дека ако сакате да сте заедно треба брак и тоа не е вистина зашто познавам многу брачни партнери кои ги разделиле и ги ставиле на различни бродови, така што не се будалите да се венчавате ако не ви е за тоа работата :D.

Во врска со униформите, на Дизни имаш гардероба за кру, носиш носените алишта, ги читаш баркодовите преку читач и оставаш у корпа за перење и зимаш нови, овај чисти. Ние црнците од Имиџ сами си ги периме униформите, освен кога по потреба носиме Дизни униформи.
Секој оддел има различни униформи.
На Меџик имаше 4 перално со по 3 машини за перење и за сушење, на Фентази има една перална со 20 перални и 26 сушални.
За детска грижа, девојче, дај аплицирај, не прашувај премногу. Ако јас прашував по форум уште ќе чмаев у општина. Ако те одбијат од една круз компанија, аплицирај у друга, аплицирај и преку агенцииве наши, можно е и преку нив да испадне нешто. ПАТОТ ОД ИЛЈАДА МИЛЈИ ЗАПОЧНУВА СО ЕДЕН ЧЕКОР.
tonciiiiiiiiiiiiii najdobriot rabotnik kaj sale kompjuteri pa kaj si ti be se izgubi i jas aplicirav vo majomi za brod i se izgubija leeej mn se nerviram ti praat filmovi kako demek utre ke se kacis i posle gi nema :/

dali nekoj probal da ide direktno preku Employment Power na primer, ili mora da se ide preku majomi ili kouzon prvo???

dali nekoj probal da ide direktno preku Employment Power na primer, ili mora da se ide preku majomi ili kouzon prvo???

Employment Power т.е Мајоми се нивни застапници во Македонија, така што сеедно дали ќе одиш преку нив или преку Мајоми кога на крај пак заедно ќе имате интервју, а најверојатно е дека ќе те пратат во Мајоми дури и да ги исконтактираш лично нив.

tonciiiiiiiiiiiiii najdobriot rabotnik kaj sale kompjuteri pa kaj si ti be se izgubi i jas aplicirav vo majomi za brod i se izgubija leeej mn se nerviram ti praat filmovi kako demek utre ke se kacis i posle gi nema :/
Не сум се изгубил, еве идам накај Ст.Мартин, после Ст.Томас, па Бахами и назад у Флорида :) Туку, у врска со Мајоми, понекогаш имаат навалица од апликации па треба малку да ги потсетуваш дека постоиш, секако тоа да биде направено на културен начин ;) У општина имав колега кој замина преку Мајоми у времето кога имаше навалица пред едно 10 години, ама често ги потсетувал дека стварно ќе иде да работи и дека треба да го информираат коа ќе има дешафка нешо, интервју, а-у. Јас кога аплицирав пред 10 години ништо не бидна од мојата апликација, но и добро е што тоа така испадна затоа што сега сум поспремен за работата која ја работам.

Gotovo! resiv! KE APLICIRAM UTRE :)
samo use da najdam recommendation letter i spremna sum :)

Gotovo! resiv! KE APLICIRAM UTRE :)
samo use da najdam recommendation letter i spremna sum :)
Ако одиш преку Коузон, ќе те информираат нешто ситно, и ќе те гузат да одиш на презентациите што ги имаат (вторник ако не се лажам), а во Мајоми го немаше тоа.
Јас утре одам во Мајоми за ситни информации околу пасош-виза, до Јуни веќе ќе сум назад на брод, бар така ми е планот.

Ако одиш преку Коузон, ќе те информираат нешто ситно, и ќе те гузат да одиш на презентациите што ги имаат (вторник ако не се лажам), а во Мајоми го немаше тоа.
Јас утре одам во Мајоми за ситни информации околу пасош-виза, до Јуни веќе ќе сум назад на брод, бар така ми е планот.

I jas odam vo Majomi, ima intervju na 22ri za youth staff :)
se nadevam se ke pomine vo najdobar red i se nadevam nema da cekam premnogu posle intervjuto..

Дали устваρи тρеба да се плати нешто освен петсто денаρи аκо тρеба за интеρвјуто нешто во износ од 1000евρа за они да ти бρκаат ρабота или тоа е за аκо саκаш диρеκтно да идеш без многу чеκање по бρза постапκа?

Sent from my LG-P710 using Tapatalk

Прво плаќаш за агенциски услуги, не знам колку е сеа тоа, јас платив 1500 денари пред повеќе од 2 години. После тоа медицински преглед 10.000 денари, америчка виза мислам дека е 8000 денари, и сеа зависи од фирма до фирма, у некои фирми сам плаќаш за авион, у некои дури и ти рефундираат претходни трошоци. Имиџ ми пратија листа на ствари кои морам со себе да ги понесам за на брод кои ме чинеа пуно пари, купував дел по дел секој месец па забораив колку пари поарчив. И секако џепарлак за да преживееш додека да почнеш да зимаш плата, едно 200-300$

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom