R&B

• Креатор на темата Креатор на темата Marshmallow
  • Време на започнување Време на започнување
Kolku slushate vakva muzika i koi se vashite omileni R&B izveduvachi,pesni...?
Би претпоставил дека си женско.... (не се лути ако згрешам).
Ко што гледам, имаш 15 години и не е лошо ако на таа возраст слушаш R&B, ама верувај, за 2-3 години ќе ти здосади и ќе се определиш за некој правец што поошто не си ни мислела дека можеш да го следиш. Јас на пример се определив за psy trance. Едноставно, ме влече :toe:.

Он топик: не слушам ИЧ (на македонски ова му доаѓа двојна негација, што во буквален превод би дошло "слушам многу" :pos2:, ама сите ме разбирате што сакам да кажам). Дури се трудам и да ја избегнувам по кафичи така што најчесто одам негде кај што пуштаат techno, house, progressive, minimal и некои други електронски жанрови.

Точно е да е "тинејџерска музика" во денешно време. Но порано, доколку сте повеќе запознаени со историјата на музиката ќе видите како и со кои личности еволуирала и дека заслужува почит. Не само тоа што го слушате е добра музика. :wink:

Музиката е науката на музите:smir:
Замисли некоја ваква муза
vendi3lx6.jpg

:pos2::pos2::pos2::pos2:

Шо банкноти се овие? Никако не ми текнува, ко стари швајцарски франци, ко марки нешто...:nesum:

Демек оваа ругоба бабетинска треба да ми привлече внимание:pipi:

Би претпоставил дека си женско.... (не се лути ако згрешам).
Ко што гледам, имаш 15 години и не е лошо ако на таа возраст слушаш R&B, ама верувај, за 2-3 години ќе ти здосади и ќе се определиш за некој правец што поошто не си ни мислела дека можеш да го следиш. Јас на пример се определив за psy trance. Едноставно, ме влече :toe:

Ne napomenav deka slusham r&b :wink: Samo me interesirashe shto drugite mislat za ovoj stil na muzika.
Jas na pr,ne sum opredelena samo za edno neshto i toa da go slusham..Bukvalno se mozam da slusham,pa ne mi prechi i edna r&b pesnica. :)

Ne napomenav deka slusham r&b :wink: Samo me interesirashe shto drugite mislat za ovoj stil na muzika.
Jas na pr,ne sum opredelena samo za edno neshto i toa da go slusham..Bukvalno se mozam da slusham,pa ne mi prechi i edna r&b pesnica. :)
Епа дозна што мислат повеќето за оваа музика... Не ја слушаат бидејќи сметаат дека е за помлади личности, и бидејќи е многу променета за разлика од порано. Јас се осеќам малце посозреано и затоа и не ја слушам оваа музика.

Епа дозна што мислат повеќето за оваа музика... Не ја слушаат бидејќи сметаат дека е за помлади личности, и бидејќи е многу променета за разлика од порано. Јас се осеќам малце посозреано и затоа и не ја слушам оваа музика.

LOL дечки!!! :icon_lol:
Јас македонски фолк ли треба да слушам? А пак некој постар опера?
О вие рапери и рнб-oвци, несозреани сте, слушате ли?!?! :icon_lol: Кискино и за тебе важи ова :pos:

LOL дечки!!! :icon_lol:
Јас македонски фолк ли треба да слушам? А пак некој постар опера?
О вие рапери и рнб-oвци, несозреани сте, слушате ли?!?! :icon_lol: Кискино и за тебе важи ова :pos:
Не мешај сега и фолкери, и оперски пејачи. Мое мислење е дека музикава е за "деца". Рапот исто го направија за копиљаци. :toe:

А и ти па, и ти ко мене правиш музика, јас за несозреани (?!) ти за утрипани магариња (?!) = за срамота сме јас и ти Mансоваќа, углавно ради тоа што правиме нешто наше. Батали R&B, батали турбофолк и опери, се си има своја историја и секако нешто за да се цени. Колку само експертното непоштување ме потсеќа на еден стих од Марчело, тој, кој наравно, прави рап, и е таков лабилен, што незнае што кажува, баш како што се опишани креаторите и слушателите на музиките:

"Dok nek roka - neko je feler, nechija rola su rolna i dim,
neko tripuje da je mister a uglavnom je recycle bin."

слабо ја слушам. има некои добри песни од време на време, главно ми се :pov: од ваков тип на музика. не знам зошто:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom