Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
PuNK 4aEveR i aj negativnata energija protiv punk-ot ili metAlot prenasocheteja vo nesho korisno i napagjajte go tyrbo folkot rapot ili ostali muziki bev veze :baeh:
:smir:
колку што Блек Сабат е метал толку и Иги Поп е панк... :wink:
И 8000 години пред металот да е настанат панкот, тоа не го прави воопшто подобар.Не сум видел никаде, но како шо почнавте за металов испадна дека е од 50-тите.........убаво кажа.....
И 8000 години пред металот да е настанат панкот, тоа не го прави воопшто подобар.
Зарем прашање на вкусови е кога треба да се споредува песна од 2 рифа со сложена песна составена од прогресии, техники и уште еден куп други елементи? И btw, кој рече дека само метал слушам?А во што мислиш дека е подобар металот и кој спомна дека е подобар панкот, неможам ни јас ни ти ни никој друг да каже дека металот или панкот е подобра музика кога, сепак, се работи за вкусови!!!???
Научи да слушаш музика, а не метал!!! :wink:

Зарем прашање на вкусови е кога треба да се споредува песна од 2 рифа со сложена песна составена од прогресии, техники и уште еден куп други елементи? И btw, кој рече дека само метал слушам?![]()
Зарем прашање на вкусови е кога треба да се споредува песна од 2 рифа со сложена песна составена од прогресии, техники и уште еден куп други елементи? И btw, кој рече дека само метал слушам?![]()
Класиката и џезот од секогаш ги ставам над метал музиката. Нема поголемо совршенство од класиката.А што е подобро некоја симфонија од Бетовен или Моцарт или метал. Ако сложеноста е мерило тогаш првото е подобро.
Е АКО ЧИЛДРН ОФ БОДОМ СЕ ТРЕШ ЈА СУМ ЖЕНСКО!![]()
ke gi dodadam uste The Who,The Rolling Stones,Aerosmith koi se hard rock.metalot poveke e unikaten spored muzikata , bidejki da ne e muzikata ne bi ni nastanal kako zanr.
Е тука баш не се согласувам... значи ако се споредува уметнички НЕМА ПРАШАЊЕ, тепа метал... НО!!!! Тука е у прашање ПУБЛИКА! И битно е да ми се свиѓа песната а не да е тешка! Значи за некој џабе е мелодичност и тежина! Си сакаат лесно и за нив интересно! Значи се праи споредба од два типа, уметнички(т.е тежина, музикалност) и публиката... т.е фановите.. значи ако мене ми се свиѓа панкот (не дека ми се свиѓа пример давам (уствари не е лош ама метал ми е далеку над панк)) џабе ти е металот помелодичен! Е сеа ако темава се однесува на првата споредба ондак тепа металот, па колку сакаат да скокаат панкерите, ама коа е за вкус ондак е се тоа индивидуално.Зарем прашање на вкусови е кога треба да се споредува песна од 2 рифа со сложена песна составена од прогресии, техники и уште еден куп други елементи? И btw, кој рече дека само метал слушам?![]()
За рифовите точно! Ете ги и Обичуари (дет метал) со 2 рифа праат песни шо мене ми се свиѓаат поише од се заедно на дрим тиатр кој што се музички еден од наједуцираните и технички бендови! А пораката, па зависи кој каква идеологија има... мене 90 посто од текстовите у панкот ми се без везе. Вистинити се, да! Ама не се совпаѓаат убаво со музиката, а вокалот у поголемиот дел од бендовите е безвезе! Али мој вкус си е не ви викам не слушајте :wink:Па нормално дека е прашање на вкусови, туку на што друго???
И не е важно дали има 2 или 10 рифа, важна е пораката на песната!
Како моеш да прашаш ова! Ништо на светот неможе да ги достигне Моцарт и Бетовен и компанија! Тоа е врв на музикалноста и уметноста и музиката! Џезот исто го поштувам многу ама не ми праи мерак мене... а за класиката, па баш ми фали прва година коа имав музичко и слушавме на час класика... ќе си ги симнам сеа Моцарт и БетовенА што е подобро некоја симфонија од Бетовен или Моцарт или метал. Ако сложеноста е мерило тогаш првото е подобро.

Епа квалитет и вкус се различни работи. Добро знаеме дека прогресивниот метал е најквалитетниот метал правец, но ти слушаш треш, јас брутал и сл. Тоа се веќе вкусови. А на оваа тема треба да дебатираме за квалитетот на металот и панкот, а не за вкусот.Е тука баш не се согласувам... значи ако се споредува уметнички НЕМА ПРАШАЊЕ, тепа метал... НО!!!! Тука е у прашање ПУБЛИКА! И битно е да ми се свиѓа песната а не да е тешка! Значи за некој џабе е мелодичност и тежина! Си сакаат лесно и за нив интересно! Значи се праи споредба од два типа, уметнички(т.е тежина, музикалност) и публиката... т.е фановите.. значи ако мене ми се свиѓа панкот (не дека ми се свиѓа пример давам (уствари не е лош ама метал ми е далеку над панк)) џабе ти е металот помелодичен! Е сеа ако темава се однесува на првата споредба ондак тепа металот, па колку сакаат да скокаат панкерите, ама коа е за вкус ондак е се тоа индивидуално.
За рифовите точно! Ете ги и Обичуари (дет метал) со 2 рифа праат песни шо мене ми се свиѓаат поише од се заедно на дрим тиатр кој што се музички еден од наједуцираните и технички бендови! А пораката, па зависи кој каква идеологија има... мене 90 посто од текстовите у панкот ми се без везе. Вистинити се, да! Ама не се совпаѓаат убаво со музиката, а вокалот у поголемиот дел од бендовите е безвезе! Али мој вкус си е не ви викам не слушајте :wink:
И 8000 години пред металот да е настанат панкот, тоа не го прави воопшто подобар.